SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Başhekime Silahlı Saldırı... Kurtarılamadı

0
Güncellendi - 2017-05-24 18:29:21
Elazığ'da Başhekime Silahlı Saldırı... Kurtarılamadı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'e silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda başhekim ağır yaralanırken, saldırganın da kendini vurduğu öğrenildi. Başhekim, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 12.15 sıralarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğinde meydana geldi. İddiaya göre, medikalci olduğu belirtilen bir şahıs başhekime silahlı saldırıda bulundu. Başhekimi ağır yaralayan saldırgan, daha sonra silahı kendi kafasına dayayarak ateş etti. Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Her iki yaralı da ilk müdahalelerinin ardından tedavi altına alınırken, durumlarının kritik olduğu öğrenildi.

Olay yerine Vali Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül gelirken, çok sayıda polis çevre güvenliği aldı.

Valilik Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’e yapılan silahlı saldırının ardından Valilik açıklama yaptı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen’in silahlı saldırıya uğraması olayı ile ilgili Valilikten açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “24.05.2017 tarihinde saat 11.45 sularında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Berilgen, makam odasında silahlı saldırıya uğramıştır. Ağır yaralanan başhekim Berilgen, hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs, olayın akabinde intihar girişiminde bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Üniversitenin Açıklaması

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili üniversiteden açıklama yapıldı.

Fırat Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "24.05.2017 tarihinde saat 11.45 civarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasına görüşme bahanesi ile giren bir firma sahibi tarafından önce sözlü, arkasından da silahlı saldırıya uğramıştır. Üç kurşun ile ağır yaralanan Başhekim Berilgen, acilen ameliyata alınmıştır. Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs, olay akabinde kafasına silahı dayayarak intihar girişiminde bulunmuş, fakat ağır yaralı olarak hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmış ve sürdürülmektedir. Başta hastalarına olmak üzere, ilimize ve bölgemize hizmet etmekte sınır mefhumu tanımayan, mesleğine ve iline olan sevdası ile bilinen değerli başhekimimizin başına gelen bu elim olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ailesine ve yakınlarına, Tüm tıp camiasına, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Üniversitemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatı boyunca hep güçlü olmuş başhekimimizin bunu da atlatacağına olan inancımız tamdır. Vatandaşlarımızın duaları ile tez zamanda iyileşip aramızda olacaktır. Fırat üniversitesi olarak Allah’tan acil şifalar diliyoruz" denildi.

5 saatlik müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Kalbinden 3 kurşunla vurulan Başhekim Berilgen'in kurtarılması için hastanede tüm doktorlar seferber oldu. Olayın hemen ardından ameliyata alınan Başhekim Berilgen yaklaşık 5 saat süren müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştiren medikal firma sahibi S.G.'nin ise sevk edildiği Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisinin devam ettiği, durumunun kritik olduğu bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren S.G.'nin, işlerinin kötü olması nedeniyle icralık olduğu ve hastaneden bulunan alacağının öne çekilmesi için ikinci defa Başhekim Belirgen'in yanına gelip olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız