SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Anlamlı Fuarlardan Biri"

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:16:50
A- A+ PAYLAŞ

Kitap Fuarı kapsamındaki  'Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun' projesi tanıtıldı.

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen, 6'ncı Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının etkinlikleri arasında yer alan 'Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun' projesinin tanıtımı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan tanıtım toplantısına Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, geçen yıl 48 bin öğrencinin kitap fuarını ziyaret etiğini, bu yıl 60 bin öğrenciyi getirmek için çalışma yaptıklarını söyleyerek,”Geçen yıl fuar kapsamında ilimize gelen yazarlarımız tüm ilçeler dahil olmak üzere 105 konferans ve söyleyiş gerçekleştirdik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kitap fuarı Malatya”da düzenlenen en önemli en anlamlı fuarlarda birisi olduğunu söyleyerek,”Okumak eğitim en temel taşı. Biz okuma alışkanlığını ne kadar geliştirebilirsek çocuklarımızın derslerinde de başarısı algılaması toplum içinde her alanda götürecek temel programlarda bir tanesi eğitimdir ve eğitimin temelinde de okumaktır. Okuma alışkanlığını kazandırmak için kitap fuarına ayrı bir önem veriyoruz” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak da konuşmasında, ”Bizler daha fazla kitap okuyup, daha fazla bilgi edinip bu bilgileri ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı bir evlat olarak güzel işlerde kullanacağız. Devletimizi, milletimizi, çevremizi var etmek adına daha fazla okuyacağız. İlmimizi, irfanımızı, değerimizi de artırmış olacağız” dedi.

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na takdire şayan bir katkı sağlayacağını söyleyen Toprak, "Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'ye ve projede emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Toprak, Başkan Çakır, İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın törene katılan öğrencilere kumbara dağıttı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız