SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Endişe' Bildirisine Akdoğan da İmza Attı

0
Güncellendi - 2017-01-18 06:40:42
'Endişe' Bildirisine Akdoğan da İmza Attı
A- A+ PAYLAŞ

Aralarında TBMM Başkanlığı, bakanlık, genel başkanlık yapmış olanların da bulunduğu 99 eski milletvekilinin, Anayasa değişiklik teklifine yönelik olarak endişelerini dile getirdiği bildiriye imza koyanlardan birinin de ANAP ve AKP'nin Malatya eski milletvekillerinden Miraç Akdoğan olduğu bildirildi.

hurriyet.com.tr'de "99 eski vekilden endişe bildirisi" başlığıyla bildirinin bir bölümünün de verildiği Ankara mahreçli haberde özetle şöyle denildi:

"..Geçmiş yasama dönemlerinde 13’ü MHP’den, 8’i AK Parti’den Meclis’e giren 99 eski milletvekili arasında CHP, DYP, DSP, ANAP, DP, Vatan ve Yurt partilerinden isimler yer alıyor. Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır, Hüsamettin Cindoruk, Haluk Özdalga, Erdal Kalkan, Hasan Korkmazcan, Altan Öymen, Ayfer Yılmaz, Berhan Şimşek, Binnaz Toprak, Emin Şirin, Ercan Karakaş, Hurşit Güneş, Kemal Anadol, Kurtcebe Alptemuçin, Miraç Akdoğan, Murat Karayalçın, Mustafa Gül, Namık Kemal Zeybek, Onur Öymen, Sadettin Tantan, Rıza Türmen, Zülfü Livaneli, Yaşar Yakış, Yaşar Okuyan’ın da imza attığı belirtilen açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

“Cumhuriyetimizin kurucu iradesinin anayasamıza vazgeçilmez biçimde yerleştirdiği demokratik parlamenter sistemin güçlendirilerek sürdürülmesi gereğine inanıyoruz. Kuvvetler ayrımının yasama aleyhine bozulduğu, yasamanın etkinliğinin ve verimliliğinin azaltıldığı süreçte yasama meclisi üye sayısının arttırılması gereksiz yüktür.

CUMHURBAŞKANI DA OLSA...

Yürütme içindeki cumhurbaşkanının nitelikleri ve tarafsızlığı ile görev ve yetkileri, sorumluluk ve sorumsuzluğu gibi hükümler açık seçik net olmalı ve tartışılır olmaktan çıkarılmalıdır. Cumhurbaşkanı da olsa, hesap veren, yargılanan, herhangi bir özel imtiyazın tanınmadığı, dokunulmazlık zırhı ile koruma kabul edilemez ve soruşturmanın zorlaştırılması düşünülemez. OHAL kararını almak, uzatmak temel hak ve özgürlükleri ve onların sınırlandırılmasını içerdiğinden, yürütmenin değil TBMM’nin işi olmalıdır. Bizler, TBMM’nin ‘Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, yansızlığı’ ilkeleri konusunda hiçbir tereddüt yaşanmaması gereğini önemle vurguluyoruz. HSK yapısı, hâkim ve savcıların atanması, özlük hakları gibi hususlar bağımsız kurullar tarafından düzenlenmelidir. Cumhurbaşkanının yargılanmasına veya cumhurbaşkanı tarafından açılacak iptal davalarına bakacak Anayasa Mahkemesi üyelerinin atanmasında cumhurbaşkanının tek başına karar vermesi endişe duyulacak ve tartışılacak bir husustur.”

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali demir (7 yıl önce)
    Malatya ya en çok hizmeti geçmiş bir vekilimizdir. Turgut Özal tıp merkezine en çok ödeneği kendisi zamanında almıştır. Malatya'ya doğalgaz gelmesi için alt yapıyı kendisi ayarlamıştır.Malatya için kimsenin bilmediği büyük yatırımlar olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (7 yıl önce)
    Başkanlığın olduğu ülkelerdeki durum ile kıyaslayıp neden halkı bilgilendirmiyorsunuz. İşiniz kafa karıştırmak. İmza atanlardan belli. Avrupa'da ABD'de isin medeni saydığınız ülkelerde durum ne acaba. İnsanları kandırmayın. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla