SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Yatırımına Yönelik Teknik Hazırlık Çalışmaları Başlatıldı

Enerji Yatırımına Yönelik Teknik Hazırlık Çalışmaları Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Koç Holding tarafından Malatya’ya enerji yatırımına yönelik teknik hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Alınan bilgilere göre; Koç Holding’in iştiraklerinden olan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. tarafından Yazıhan ilçesinin Karaca Mahallesine (köyüne) Otokar Güneş Enerji Santrali kurulacağı bildirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporuna göre;  GES projesi kapsamında fotovoltaik güneş teknolojisi kullanılarak elektrik üretimi Sağlanmasının planlandığı belirtilen Otokar Güneş Enerji Santrali’nin 11,364 MWm / 10 MWe kurulu Gücünde olacağı ve toplam 11,96 hektarlık alanda faaliyet göstereceği kaydedildi. Santralin kurulacağı alanın ise söz konusu şirketin adına kayıtlı olduğu belirtildi.  

ÇED Raporunda, “Üretilen enerji, yatırımcı firmanın mevcut işletmelerinde öz tüketim amaçlı olarak kullanılacaktır. Üretilecek enerjinin Yazıhan TM’ye bağlanması planlanmakta olup tüketilen enerji karşılığında mahsuplaşma yoluna gidilecek, fazla üretilecek enerjinin fatura karşılığı satışı gerçekleştirilecektir.” denildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • muhammed (5 ay önce)
    Allah aşkına o baraj oraya boşuna mı yapıldı!! Evet ülkemizin milli enerji politikaları doğrultusunda dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştırmamız lazım ama verimli ve suya yakın tarım arazilerini kullanıp üretimi bitirirsek bu kez tarımda dışa bağlı oluruz. İyi analiz yapılmalı, uygun yer seçimi olmalı. Tarıma elverişsiz alanlar tercih edilmeli.
    %82
    %18
    Yanıtla