SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enkazda Mahsur Kalan Kediler Kurtarıldı

Enkazda Mahsur Kalan Kediler Kurtarıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da ağır hasar gören binalarda mahsur kalan kedileri itfaiye ekipleri kurtardı.

Hamidiye Mahallesi'ndeki bir enkazdan kedi sesi duyulması üzerine durum itfaiyeye bildirildi. Bölgeye giden ekipler, enkazda bir kedinin bulunduğunu belirledi. Bir süre enkazda çalışma yapan ekipler, sağlık durumu iyi olduğu görülen kediyi bulunduğu yerden çıkardı.

Bu arada, itfaiye ekipleri Bostanbaşı Mahallesi'nde ağır hasar gören ve bir kısmı yıkılan binanın 3. katında mahsur kalan kediyi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı.Kedi, daha sonra barınak yetkililerine teslim edildi.

Bu arada,  Doğanşehir ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden 20 gün sonra enkazdan çıkarılan koyuna tedavi uygulandı. İlçeye bağlı Doğu Mahallesi'nde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar esnasında depremlerin 20'inci gününde bir ahırın enkazından koyun çıkarıldı. Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ayhan Özdemir ve beraberindeki veteriner hekimler, koyuna serum takarak tedavi uyguladı. Tedaviye karşılık veren koyun bir süre sonra kendine gelerek ot yedi. Ekipler dün de bir enkaz altından koç çıkarmıştı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız