SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enkazlardan Çıkarılan 65 Kasanın Sahiplerine Ulaşılamadı

Enkazlardan Çıkarılan 65 Kasanın Sahiplerine Ulaşılamadı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde Malatya'da çöken binalardan çıkarılan çelik kasalardan 65'inin sahiplerine ulaşılamadığı için, ilgili yasaya göre işlem yapılacağı bildirildi.

Depremlerde yıkılan binaların enkazından çıkarılarak Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüklerine ait alanlarda muhafaza edilen çelik kasalarla ilgili olarak Valilik'ten şu açıklama yapıldı:

"06.02.2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucu, il merkezinde yıkılan binaların enkazlarından çıkarılan çelik kasalar İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce muhafaza altına alınmış olup, yapılan araştırmalar sonucu sahiplerine veya varislerine teslim edilmistir.

Sahiplerine teslim edilemeyen Yesilyurt ilçe Emniyet Müdürlügünde 6, Battalgazi ilçe Emniyet Müdürlüğünde 59 olmak üzere toplam 65 çelik kasa muhafaza altında bulunmaktadır.

Sahiplerine teslim edilemeyen bulunmuş çelik kasalar hakkında 22/11/2001 tarih 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddelerince işlem yapılacaktır."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Enkazdan çıkarılan çelik kasalar Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından muhafaza altına alınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yazı-Yorum (1 ay önce)
    Yine nöbet tutan güvenlik görevlileri içinde, güvenlik, iklim ve sağlık şartlarına uygun nöbet yerlerinin yapılarak sağlanmasının uygun olacağı, görüş ve kanaatindeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 ay önce)
    Güvenlik tedbirleri ve önlemleri uyarınca bu kasaların, daha fazla zarar görmemesi için, en azından prefabrikte olsa kapalı bir alanda, 24 saat esasına göre nöbet tutularak saklanması ve korunması gerektiği, görüş ve kanaatindeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 ay önce)
    İçerisinde ruhsatsız silah vs. vardır ondan dolayı sahipleri gelip teslim almamışlardır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Kasaların içi su dolmuş kasayı tanimak imkansız üst üste atmışlar rastgele
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yerelli (1 ay önce)
    Kasalar gavur malı gibi öylece oraya ortaya atılmış!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bahri (1 ay önce)
    Yeşilyurt ve gunduzbeydeki tescilli eserlerin durumunda lktidar partisi milletvekilleri sorumlu Malatyalı olmayan kültür müdürünü Malatya'ya atarlarsa olacağı bu Malatyalılar bunun hesabını sandıkta verecek
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    İlginç. Bizim evin laminatina kadar çalan hirsizlar bu kasaları neden görmemişler. Emniyet mi vardı Malatya'da. Pehhhh. Anca pusuya yatıp trafik cezası kessinler. Devlet milletine böyle zulüm edemez
    %66
    %34
    Yanıtla