SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erdemir Yatırımlarına Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2020-06-20 02:53:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Erdemir A.Ş.’nin Hekimhan’daki yatırımlarını iptal etmesinin söz konusu olmadığını, tam tersine tesislerin, yatırım alanlarının ve istihdam kapasitesinin daha da büyümesini sağlayacak yeni yatırımlara başlanacağını açıkladı.

Erdemir A.Ş.’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’nden 2013 yılı Mayıs ayında Malatya – Hekimhan’da yapacağı yeni yatırımlar için aldığı Yatırım Teşvik Belgesi’nin iptal edilmesi, Hekimhan’da daha önce yapılacağı açıklanan yatırımlardan vazgeçildiği yorumlarına yol açmıştı.

Çalık, “Yatırımların iptali söz konusu değil, daha büyük yatırımlara başlanacak”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, OYAK Maden Metalürji Grubu’nun ana şirketi olan Erdemir A.Ş.’nin sadece Hekimhan değil, Kuluncak’ı da içine alan Hekimhan – Kuluncak maden havzasında yatırımlarını büyüteceğini ifade ederek, “Erdemir, yeni yatırımları ile Hekimhan’da yüzlerce insana istihdam olanağı sağlayacak. Bu yatırımlar bir yandan ülke ekonomisini, ihracatını ve demir –çelik sektörünü geliştirirken, bir yandan da bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Hekimhan – Kuluncak havzasının Türkiye’nin en büyük demir yataklarına sahip olduğunu hatırlatan Öznur Çalık, Erdemir A.Ş.’nin yerli ve milli kimliği ile Türkiye’nin stratejik sektörlerinde değer ürettiğini, Hekimhan’da kısa süre içinde fiilen başlayacak yeni yatırımların da bu katkıyı çok daha ileri bir noktaya taşıyacağını söyledi. Firmanın çalışma alanında önemli miktarda kamulaştırma yaptığını söyleyen Çalık, "Teşvik başvurusu 2013 yılında yapılmış ve süresi bitince iptal edilmiş. Bu tamamen rutin bir süreç. Yeni teşvik belgesi süreci de başladı" ifadelerine yer verdi.

“Hekimhanlı kardeşlerimiz rahat olsun”

Erdemir A.Ş.’nin Hekimhan ve Kuluncak havzasındaki yeni tesislerinin, demir cevherinin işlenmesi kapsamında, cevher zenginleştirme ve demir peletleme alanlarında yoğunlaşacağını kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hekimhanlı kardeşlerim rahat olsun, Erdemir yatırımlarını iptal etmedi. Tam tersine, istihdam kapasitesini büyütecek yeni yatırımlara başlayacak” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Hekimhan Hasançelebi'deki Demir Cevheri maden sahası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın vekil Erdemirin Hekimhan a yapacağı fabrika iptal edildi mi edilmedi mi? Buna çok açık bir cevap verseniz daha iyi anlaşılacak. Hekimhande maden çıkarılması ayrı konu. Madenin işleneceği demir çelik tesisi Malatya ya yapılacak mı, yapılmayacak mı? Yoksa Sivas ta mı işlenecek? Halkı kandırmayın. Eğer Demir çelik tesisi Hekimhan a yapılacak ise neden iptal edildi????????????? Biraz açık ve net olun, halkı kandırmayın. Doğruyu söyleyin. Doğrular er ya da geç bir gün ortaya çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Laf degil icraat goster nerde hizli tren nerde yeni havalimani terminali nerdeeeeee cevreyolu Metro tramvay teleferik bunlari zaten beklemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 yıl önce)
    Acaba hekimhana yapılacak fabrikanın devlet teşvikin dencıkarılma sebebi nedir. Yeniden teşvik kapsamına alınacakmı Sayın vekillerimizden cevaplanması ve Malatya halkımızı lütfen bilgilendirsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Afk (3 yıl önce)
    Allah malatya mızın yardımcısı olsun müdürlükleri Elazığ madenler sivas
    0
    0
    Yanıtla
  • Afk (3 yıl önce)
    Vekillerin sözlerine inanmayın yatırım durdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Sayın Çalık İn sözüne inanmayın. Hep hikaye. Hani çevreyolu? Hikayeye devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    Öznur çalık için herşey düzgün bir şekilde ilerliyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan Tay (3 yıl önce)
    Dün bu gazate,yatırımlar iptal edildi diye yazmadı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Afk (3 yıl önce)
    Hekimhan İn madenini divrğe göndermiyelim hergün vagonlarla maden gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Afk (3 yıl önce)
    Vatandaşı kandırmaya devamediyorlar hre gün 5000ton divriğde gönderiyorlar Sivas vekilleri paleletlemme tesisini hekimhan a kurulmasının istemiyor istemedi için tesis yapılmaz sözde bakanımız vardı bizimkiler mecliste uyusunlar
    0
    0
    Yanıtla