SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: 'CHP'deki Brütüslere Bakın'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın istifa etmesine neden olan görüntülerle ilgili olarak iktidarı suçlamamaları gerektiğini söyledi. CHP'nin sorumluyu kendi içlerinde araması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İçlerindeki Brütüslere baksınlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait iddia edilen görüntülerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“(Ulusal Kriminal Büro) Tanımıyorum, hatırlamıyorum. Devletin hiçbir resmi ilişkisinin ilgisinin olmadığı bir yer. Açıklama falan yaptılar. Bu ülkenin TÜBİTAK’ı, Adli Tıp’ı var. Yapılması gereken bir şey varsa buralar vasıtasıyla yapılmalıdır.

Özel meseleler, ailevi meseler siyasetin üzerindedir. Hatta siyasetin dışındadır. Aile kutsaldır, özel hayat kutsaldır. Bunun tanımını iyi yapmak lazımdır. Genel hayattan bahsetmiyorum. Kişilik hakları kutsaldır. AK Parti ortak değerleri muhafaza etmek için çaba göstermektedir.

Biz muhafazakar demokrat bir kimliğe sahibiz. Bazılarının partimize AK Parti diyememeleri de bundandır. Bundan rahatsızlar çünkü temiz siyaset onların işi değil de ondan.

Aile çökerse bu milletin çimentosu da erir, toplumsal yapı da çöker. Aile kurumunun yıpratılmasına göz yumamayız.

Aileyi her zaman siyasi tartışmaların dışında tuttuk. Zaman zaman mahremlerimiz üzerinden saldırdılar. Siyasi tartışma konusu yapmak isterdiler. Biz sabırla saldırıları göğüsledik. Biz asla onların özel hayatlarını mahremlerini siyasete alet etmedik.

Biz günlük düşünmüyoruz. Biz bugünü geleceği düşünerek yolumuza devam ediyoruz.

Yola çıkan bazıları bizim argümanları kullanmaya başladı. Bu yaşanır, konuşulmaz.

Ana muhalefet partisinde yaşanan gelişmeleri millet ibretle izliyor. Sükütumuz ikrardan değil, edebimizdendir. Önce CHP lideri, sonra arkadaşları ve yandaş medya karalamaya çalıştı.

Özel hayatla ilgili meseleri iktidarı yıpratma polemiğine dönüştürmeye çalıştılar. Her şeyin açığa çıkarılması istiyoruz.

'İktidar ortaya çıkarmalı'... Ben senin memurun muyum ya? Bu işi ortaya çıkaracak olan yargıdır.

Sorumlu arıyorlarsa AK Parti’ye değil, kendilerine baksınlar. Gitsinler avukatığını yaptıkları çetelerin içinde arasınlar.

Belden aşağı vurmanın bizim kitabımızda yeri yoktur. Mertçe çıkar siyasi alanda mücadele ederiz.

Timsahın gözyaşlarına dikkat etsinler. Şimdi nerede onlar? Şimdi yıkılanlar önce kendi içlerindeki o Brütüslere baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara baksınlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız