SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkisi de Darbecilerin 'Ölüm' Listesindeydi..

0
Güncellendi - 2017-02-21 00:15:52
İkisi de Darbecilerin 'Ölüm' Listesindeydi..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya programı kapsamında son ziyaretini, 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nda darbecilerin önemli merkezlerinden biri olan, daha sonra darbeci oldukları gerekçesiyle 5'i general olan üst komuta kademesi görevden alınarak tutuklanan ve daha sonra yeni komutanlar atanan 2. Ordu'nun Karargahı'na  yaptı.

Toplu açılış töreninin ardından, açılışların yapıldığı alandan Büyükşehir Belediyesi'ne geçen, Malatya programında olmamasına rağmen akşam yemeğini de 3 saat kaldığı Büyükşehir Belediyesi'nde yiyen Cumhurbaşkanı, belediyedeki program uzayınca, Valilik ziyareti programını iptal etti ve Vali Mustafa Toprak'tan, belediyede brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan da daha önceki programında yeralmamasına rağmen saat 21.00 sıralarında 2. Ordu Karargahı'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel tarafından karşılandı.

Marmaris'te tatilde iken darbe girişimine maruz kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecilerce buraya özel ekip gönderilerek öldürülmek istenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Malatya ziyaretinin son durağı olarak gittiği 2. Ordu Karargahı'nda 15 Temmuz darbecilerinin kendisi gibi hedefinde bulunan ve suikast için peşine özel ekip takılan, darbe girişiminin bastırılmasıyla 2. Ordu Komutanlığı'na getirilen Korgeneral İsmail Metin Temel'den bölge ve Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde Fırat Kalkanı Harekatı’na vurgu yaparak, “El Bab'ı DEAŞ'ın katil sürülerine dar eden kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Onlar nasıl gece gündüz bu millet için, ülkenin istiklal ve istikbali için canlarını ortaya koyuyorsa, biz de taş üstüne taş koymanın mücadelesini veriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Ordu Karargahı'nda yaklaşık 50 dakika kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 21.55 sularında karargahtan helikopter ile Malatya Havalimanı'na geçti ve buradan uçakla Ankara’ya döndü.

KOMUTAN DA DARBECİLERİN "ÖLÜM" LİSTESİNDEYDİ..

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz gecesi başlattıkları darbe girişimi sırasında Van Asayiş Kolordusu Komutanı olan Korgeneral İsmail Metin Temel, darbecilerin özel ekip göndererek öldürmek istedikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi öldürülmek istenmişti.

Korgeneral Temel, Hakkari'de denetlemede iken hain kalkışma başlatılmıştı. Buradan Siirt'e gideceğini söyleyerek helikopterle ayrılan, ancak Van'a geçen, böylece darbecilerin ölüm tuzağından peşpeşe kurtulan Korgeneral Temel, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin darbecilerle birlikte olduğu gerekçesiyle görevden alınmasıyla,  7. Kolordu Komutanı iken Huduti'nin yerine atanan ancak darbe yanlısı olduğu anlaşılınca ataması iptal edilen Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın ardından 2. Ordu Komutanlığı'na getirilmişti.

Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahını ele geçirmek isterken Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin 'ölüm emri'ni verdiği Korgeneral Temel'e yönelik suikast girişimi ile ilgili soruşturma dosyasında yer verilen tespitlere göre, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığının sorumluluk bölgesindeki Van, Siirt, Hakkari ve Şırnak’ta darbe hazırlığı yapan FETÖ, buna karşı çıkan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in öldürmesi için 8 kişilik özel tim görevlendirdi. Binbaşı İsmail Çevik komutasındaki 8 kişilik özel kuvvet timi, Semih Terzi’nin talimatıyla Hakkari’den Siirt’e gitmesi beklenen Korgeneral Temel’i 'terörist' diye öldürme planı yaptı.

Hakkari’deki Korgeneral Temel’i, Genelkurmay Başkanlığınca uçuşların yasaklanmasına rağmen helikopterle uçmasında bir sakınca olmadığını bildirerek özel timin beklediği Siirt’e gönderen darbeci askerlerin planı, komutanın havada kararını değiştirerek Van’a gitmesiyle bozuldu.

Suikast timi, “10049” kuyruk numaralı “Skorsky” tipi helikopterle Temel’in peşinden Van’a geldi. Uzun namlulu silahlar ve susturucu takılan tabancalar taşıyan askerleri helikopter pistinde gören bir grup asker duruma müdahale etti. Korgeneral Temel’in, “Bu hainleri etkisiz hale getirin” talimatı verdiği emrindeki askerlerin gerçekleştirdiği operasyon sırasında geldikleri helikopterle kaçan ve aralarında Binbaşı İsmail Çevik’in de bulunduğu 8 kişilik tim, Şırnak’ın Silopi ilçesine indiklerinde gözaltına alındı. Darbeci askerlerle iş birliği yaptığı ve Binbaşı Çevik’e gittiği illerde yardım ettiği gerekçesiyle Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında görevli Kurmay Albay Murat Temiz de Van’da düzenlenen operasyonda “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzene karşı durmak ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı.

Soruşturma dosyasında 8 askerden oluşan timin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uçuş yapılmamasına ilişkin emre rağmen helikopterle hareket ettikleri ve yanlarında uzun namlulu silahlar, susturucu takılı suikast tipi tabancalar bulunmasına işaret edilerek, “Kolluk kuvvetlerinin ayrıntılı tutanağında belirtilen hususlar göz önüne alındığında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından verilen emir ve talimat üzerine Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı İsmail Metin Temel’e yönelik suikast girişimi söz konusudur. Bu girişim sırasında Binbaşı İsmail Çevik, Van’da görev yapan Kurmay Albay Murat Temiz ile iştirak birliği içinde hareket etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Korgeneral Temel, daha sonra darbe girişimi ile ilgili olarak Malatya'da Savcılığa ifade vermiş, suikast girişimi konusunda ise şunları anlatmıştı:

“Bir süre sonra kimliği belli olmayan, kuyruk numarası olmayan bir helikopterin Hakkari’den ikmal yapıp, bilinmeyen bir yöne hareket ettiğini öğrendik. Bizde hemen helikopter panelini (pistini) Kobra araçlarla emniyete aldık. Şayet gelmesi halinde ateş edilmesi emrini verdim. Şırnak Tümen Komutanı Abdullah Baysal’ı da bu konuda telefonla ikaz ettim. Şayet böyle bir durum olursa, ateş etmelerini, indirmemelerini söyledim. O da ‘Ateş etmeyelim komutanım, gelenlere bir bakalım.’ dedi. Helikopterin Şırnak’a da inmediğini, kendi kalktığı merkez olan Özel Kuvvet Harekat Üssüne indiğini öğrendik. Bu arada bir haber geldi. Ben daha öncesinde Siirt Valisi ile bölücü terör örgütüne yönelik şehir içinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde nokta operasyonları yapabilmek için Siirt’te buluşmak için sözleşmiştik. Bu sebeple helikopterle normalde gideceğim yer Siirt’ti. Ancak ben sonradan fikir değiştirip Van’a inmiştim. Buradaki amacımda, pilotları dinlendirmekti. Benim bu planlı iniş yerim olan Siirt’te meğer orada da bir tertibat alındığını, silahlı personelin hazır bekletildiğini öğrendim. Anladığım kadarıyla ve daha sonra Silopi Cumhuriyet Başsavcılığında Özel Kuvvet Tim Komutanının şüpheli sıfatıyla verdiği ifade de, kendisine bir talimat verildiği, Siirt’e gidip, hain olduğunu söyledikleri bir generali infaz etme emri aldıklarını, ancak Siirt üzerine geldiklerinde Van’a devam etmeleri hususunda ilave bir emir verildiğini, daha sonra Van Kolordu’ya geldiklerini ifade ettiğini Başsavcıdan öğrendim. Bu şekilde benim hedefleri olduğunu anladım. Bu nedenle 13 askeri personel Silopi’de tutuklanmış, Siirt Başsavcısı beni telefonla arayarak, sizin için burada bir tertibat alındığını soruşturmadan öğrendiklerini ve gereğini yaptıklarını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu arada Silopi Savcısından öğrendiğim kadarıyla, yukarıda ismini bahsettiğim Özel Kuvvet Tim Komutanına Van’daki Kurmay Başkanı Murat Temiz ile temas kurması, benim yerimi ondan öğrenmeleri yolunda talimat verilmiş ve bu kişiyle bir görüşme yaptığını da öğrendim. Daha sonra Van Sıkıyönetim Komutanlığına darbecilerin atamış olduğu Kurmay Albay Ali Yalçın beni telefonla arayarak ‘Böyle bir kalkışma olmuş komutanım.’dedi. Görüşmemiz bittikten sonra Van Emniyet Müdürüne, ‘Müdürüm, bunlar benim yaşayıp yaşamadığımla ilgili ateşle keşif yapıyor.’ şeklinde söyledim. Hatta daha sonradan öğrendiğim kadarıyla Ankara’daki evimi bir general aramış, ‘Komutanımla görüştünüz mü.’ diye eşime sormuş, eşimde ‘Benimle görüştüğünü, sesimi duyduğunu.’ ifade etmiş. Daha sonra bu kişi telefonu kapatmış.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sacit efe (7 yıl önce)
    Bu hükümetin en sevdigim yanı ABD uşağı fetöcülerle mücadelesi, esas fetönün beli siyasi ayağında kırılmalı chp veya mhp olsa bu kadar mücadele olmazdı bunuda Cumhurbaşkanının kararlılıgı ile yapmak zorunda kaldılar,yargıdaki hakim ve savcılar Allahtan ulusalcı ve milliyetci yoksa zor olurdu.Davutoglunuda cumhurbaşkanı bu yüzden tasfiye etti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)
    T.Cumhuriyeti ordusu bölgede denge ve caydırı gücü en yüksek halk ordusuydu içini saddamın ırak ordusu gibi emperyaller tarikat ve cemaat ile doldurdu,23 günde kıbrısın %33 ünü alan şanlı ordu Suriyede aylardır kınalı kuzularını yalnışların bedelini ödüyor,bize ne elin Esad ın dan her gün şehit şehit,eskiden br şehitde yer yerinden oynardı.Simdi Abd nin Soros ordusu oldu.Milli vasfı hiç kalmadı sadece ölen şehitler milli.Elde avuçda bir sey kalmadı elin arap ının sıcak parasına kaldık,para alan emir alır. Saygılarla Ne mutlu Türküm diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorum yaparken gerçekleri çarpıtmayınız. Bu şanlı Ordu Suriye'ye girmeseydi, şimdi daha çok vatan evladını toprağa veriyor olurduk. Tarikatlar Cemaatler dediğiniz oluşumun üyeleridir darbe gecesi kendilerini tankların önüne siper ederler. Ehli sünnet vel cemaat ve tarikatlara karşı duranlar ise darbe sonrası "millet görsün diye, eğlence ve sohbet olsun diye, face vb alanlarda bol bol resim ve videoları bulunsun diye" meydanlara çıkarak boy göstermiş; kimileri de sahip oldukları modifiye araçları ile yüksek sesli müzikle caddelerde gürültü kirliliği yapmışlardır. Özünüze dönün, gerçeklerle yüzleşin. Allah CC nun yüce kitabında buyurduğu "O Akıl Sahipleri" nden olun, ya da olmaya çalışanlara yardım edin...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla