SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erişim Engeli Skandalı'nın Yer Aldığı Habere de Erişim Engeli!

'Erişim Engeli Skandalı'nın Yer Aldığı Habere de Erişim Engeli!
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderdiği, yargıdaki rüşvet çarkının yok edilmesi gerektiği ile ilgili rapor hakkında Birgün Yazarı Gazeteci Timur Soykan'ın ve T24 Yazarı Gökçen Tahincioğlu'nun yazıları kaynak alınan, "erişim engelleme kararlarının 100- 200 bin lira karşılığında verildiği" dahil birçok iddiaya yer verilen, malatyahaber.com'un da yayınladığı haberlere de İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce erişim engeli getirildi.

Özellikle Malatya Turgut Özal Üniversitesi eski rektörü Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'un konusu olduğu haberlerine haksız, kanunsuz ve hukuksuz erişim engelleme kararlarının verilmesinden 'müşteki' olan malatyahaber.com'un, Gazeteci Soykan ve Tahincioğlu'nun yazılarına yer vererek, Karabulut'ların talebi üzerine alınan erişim engelleme kararlarını da hatırlattığı ve 15 Ekim günü "Garip 'Erişim Engelleme Kararı' İddiaları Gündem Oldu!." başlığıyla yayınladığı habere de İstanbul'daki hakimliğin engelleme kararına takıldı.

İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Bekir Altun'un başvurusu üzerine, malatyahaber.com'da dahil 59 yayın organında yer alan haberlere getirilen erişim engeli kararı gereği, "Garip 'Erişim Engelleme Kararı' İddiaları Gündem Oldu!." başlıklı haber yayın dışı bırakıldı.

malatyahaber.com da HAKSIZ, KANUNSUZ VE HUKUKSUZ KARARLARIN MÜŞTEKİSİ..
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) eski rektörü Aysun Bay Karabulut, rektörlük görevi sırasında ve sonrasında hakkında malatyahaber.com'da çıkan tamamına yakını soruşturma konusu olan ya da kamuoyuna yansıyan, yalanlanamayan haberlerdeki yolsuzluk, yasa dışı uygulamalar, usulsüzlük, skandallar, kamuoyunu aldatma, haksız zenginleşme, sabıkalı şahısları da dahil etmek suretiyle tehdit vs. iddialarının yer aldığı çok sayıda habere "erişim engeli" getirme çabasının büyük kısmında, hukuk ve yasa dışı uygulamalar, "hukuk skandalı" olarak yorumlanan kararla bu amacına ulaşmıştı.

Başsavcısının iddialarıyla gündeme gelen İstanbul Anadolu Adliyesi, daha önce Aysun Bay Karabulut'un rektörlük görevi sırasında hakkında çıkan haberlerle ilgili Malatya Adliyesi'nden talep ettiği "erişim engelleme" kararlarını çıkartamayınca, talebin tarafları  ve konusu itibari ile  yetkisi olmayan İstanbul Anadolu Adliyesi'ne başvurarak, bazı haberlerle ilgili erişim engeli kararını bir hafta sonuna denk getirilerek aldırabilmiş, malatyahaber.com'un buna karşı yaptığı itiraz da yine aynı adliyenin bir başka mahkemesi tarafından reddedilmişti. malatyahaber.com, bunun üzerine kararı veren hakimleri HSK'ya şikayet etmişti.

Aysun Bay Karabulut, İstanbul'dan yeni bulduğu bir avukat aracılığıyla son iki ay içerisinde,  daha önce erişim engelleme talepleri reddedilen kendisi, kocası, üniversitedeki iş birlikçileri, kendisine destek veren sözde basın mensuplarıyla ilgili haberlerin de içerisinde bulunduğu çok sayıda haberin erişime engellenmesi talebini Malatya Adliyesi'ndeki Sulh Ceza Hakimliği'ne iletmiş, avukatın adından, temsil ettiği yer ve temsil ünvanı başta olmak üzere çok sayıda yanlışın yapıldığı bir kararla 60'a yakın haberine incelenmeden araştırılmadan 1 gün içerisinde erişim engeli getirilmişti. 

Erişim engeli talebine yapılan itirazda, ilk karar nedeniyle konunun esasına girilmesine gerek kalmadan sadece usul yönünden açıkça red kararı verilmesi gerekmesine karşın bu durum gözardı edilmişti. 

Talep edenin isteği doğrultusunda getirilen engellere, malatyahaber.com haksız, adaletsiz, hukuksuz, kanunsuz olduğu gerekçesiyle itiraz etmiş, ancak çok sayıda ‘doğru ve gerçek’ haberinin sansürlenmesini engelleyememişti.

Erişim engeli veren ya da buna karşı itirazı görüşen hakimlikler, akademi ve basın çevrelerinin de ilgisini çeken, ayrıca daha önce mahkeme ve savcılıkların eski rektörün erişim engelleme taleplerini reddettiği konuların yer aldığı haberler de dahil olmak üzere, çok ciddi iddiaları, siyasi fiyaskoları, skandalları, başvuran aleyhine bazıları sonuçlanmış bazıları devam eden soruşturmaları, 'temiz toplum', 'hukuk ve adalet' anlayışı açısından toplum yararına değerlendirmek yerine suç işledikleri için haklarında işlem yapılanların ‘icraatlarını’ hafızalardan toptan silme ve onlara adeta 'bayram ettirme’ yolunu tercih etmişlerdi. 

Bu kararların yanlışlığı- isabetsizliği ve hukuk- yasalara uygun olmadığının yansıtıldığı  eleştirel haberler de yine aynı hakimliklerce, eski rektörün ve avukatının başvurusu doğrultusunda engellenerek yayından kaldırılmıştı. 

malatyahaber.com, önemli ve ses getiren birçok haberi hakkında sürdürülen erişim engeli ile ilgili mahkemelerin   kararlarının kesin olması, sadece Anayasa Mahkemesi yolunun açık olması nedeniyle, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru ve ayrıca bu kararları veren hakimleri HSK'ya şikayet sürecini başlatmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Özlem (6 ay önce)
    Eski rektör Öznur Çalık ın torpilli bacısı KENDİNE PROFESÖR (başkalarına yaptırdığı yayınlarla ve insanların emeklerinin üzerine oturarak) olan Aysun Bay Karabulut ile kocasından herşey beklenir. Hiç şaşırmayın bunların herşeyi sahte, her şeyleri film fırıldak . Burada yazmakla bitmez. Yalanları dolanları çıktı şimdi yediklerini Allah çıkaracak sıra o haberlerde, tüm insanlara ibret için buradan okuyacağız !
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Yarın da bu habere erişim engeli gelir, siz de pes etmeyin malatyahaber. acaba diye şüpheleniyor insan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 ay önce)
    Eski rektör denilen Aysun Bay Karabulut ve eş rektör kocası Ercan Karabulut 4 yıl Malatya Turgut Özal Üniversitesini yediler. Yökten kademe ilerleme cezası var Aysun nun, 2. Defa Rektör olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan atamadı, Devlet Bahçeli MHP aday adaylığı dosyasını iptal etti ve üstüne parasını verdi, tüm bunlarla birlikte haklarında yolsuzluk, usulsüzlük ile ilgili 20 küsür davaları var erişim engelimi getiriyorlar, hem de yolsuzlukla elde ettikleri paralarla, kirli paraları kirli işlerini örtmekle harcıyorlar öyle mi , az kaldı son çırpınışları, Devlet herşeyi biliyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (6 ay önce)
    Bu kadın ve kocası hala ceza almadı mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (6 ay önce)
    Ülkede bağamsiz yargı varmı acaba,hergün yargıyla ilgili skandal haberler.Yargi kokuşmuş ve yıpranmış,Turkiyede ne zaman yargı bağamsiz olacak, bu gidişle olmayacak galiba,ıhalelerde yolsuzluk yap ,icraliken birden bire zengin ol yolsuzlukla ilgili haberlere siyasi yoldan erişim engeli getir ve ülkede bağamsiz yargı var diyeceksin.Hangi yargı bağamsiz kişiye göremi karar veriyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    bu ülkede adalet sizce kaldımı akpliler ne derse o Akp il başkanlarının yargıya nasıl kolayca müdahele ettiklerini anlatılmıştılar televizyonlarda
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mehmet selim (6 ay önce)
    Sizde malatya haber olarak aynı muamelede bulunuyorsunuz yapılan yorumların çoğunu kısıtlıyorsunuz. buna neden ihtıyaç duyuyorsunuz anlamış değilim
    %54
    %46
    Yanıtla