SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'dan K Belgesi Açıklaması

0
Güncellendi - 2018-01-20 02:42:57
TSO'dan K Belgesi Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından K türü yetki belgeleri ücretlerinde yapılan indirimlere ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Erkoç, K türü yetki belgelerinin yurt içi taşımacılıkta zorunlu olduğunu ifade ederek, "Bu belgeleri üyelerimiz Sivas ve Diyarbakır’da almak zorunda kalıyorlardı. Odamızın girişimleri sonucu TOBB’la görüşülerek bu yetkiyi aldık. Odamız’da hizmet vermeye başlayan birimimiz, bugüne kadar 6 bin gerçek ve tüzel kişilere K türü yetki belgesi vermiştir. Özellikle Malatya’da yük taşımacılığı yapan şahıs ve firmaların K türü yetki belgesi işlemleri için şehir dışına çıkmalarının önüne geçilen bu hizmeti günümüzde de vermeye devam etmekteyiz. Önceliğimiz her zaman üyelerimizin menfaatidir. Bizler üyelerimizin hak ettiği kaliteli ve yüksek standartta hizmetleri vermek için gayret ediyoruz. Ayrıca Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile K türü yetki belgeleri için alınan ücretlerde indirime gidilmesini olumlu karşılıyoruz" dedi.

Erkoç, “Yönetmeliğin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından revize edilmesinin ardından, K-1 yetki belgesi 24 bin 307 liradan 10 bin liraya, K2 yetki belgesi 12 bin 152 liradan, 10 bin liraya ve K3 yetki belgesi ise 12 bin 152 liradan 5 bin liraya indirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Yük taşımacılığı yapan belge sahipleri için K1 belgelerinde tonaj indirimi yapıldığını da ifade eden Başkan Erkoç, “Şahıslar için 30 ton olan tonaj şartı 25 tona, şirketler için 110 ton olan tonaj şartı 50 tona çekilmiştir. Yapılan tüm bu değişiklikler, taşıma sektöründe faaliyet gösteren firmaları memnun etmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza, yapılan ücret indirimleri ve diğer iyileştirmeler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız