SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esefle Karşılamışız

A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanlığı ABD Başkanı Obama'nın Ermeni iddialarına ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili olarak "Obama'nın 24 Nisan mesajı sorunlu, esefle karşılıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklamasına ilişkin, ''Sayın Obama'nın yaptığı açıklama, tek yanlı ve tarihi tek bir perspektiften okuyan bir açıklama. İsterdik ki acılar paylaşılabilsin'' dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 96. yıldönümü törenlerine katılmak üzere Çanakkale'de bulunan Davutoğlu, TRT Haber kanalında, ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Sayın Obama'nın yaptığı açıklama, tek yanlı ve tarihi tek bir perspektiften okuyan bir açıklama. İsterdik ki acılar paylaşılabilsin. O yıllarda Anadolu topraklarından çıkarak Yemen'de, Sarıkamış'ta Galiçya'da, Çanakkale'de, Balkanların değişik köşelerinde yok olan bir neslin de hatıraları anılabilsin.

Ümit ederdik ki dost ve müttefik ABD'nin Başkanı, Türklerin acılarını da paylaşsaydı, bunun için ortak acıları da paylaşabileceğimiz yeni perspektifle bir mesaj sunabilseydi. Ama biz kararlı bir şekilde bu acıları, dünya savaşında yaşadığımız bu acıları adil bir hafızayla birlikte hatırlama çabasını sürdüreceğiz.''

Bu tek taraflı açıklamayı, gerçekten tarihi olayları anlama bakımından yetersiz ve yanlı bir açıklama olarak gördüklerini kaydeden Davutoğlu, ''Ümit ederiz ki artık herkes bir diğerinin acısını daha kolay anlayabilir, bir empati içinde bütün acıları paylaşabilir'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız