SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşitlik Komisyonunda..

A- A+ PAYLAŞ

AKP İstanbul milletvekili Güldal Akşit başkanlığındaki TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın da üye olarak seçildiği bildirildi.

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan üye seçiminin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonun ilk toplantısında görev dağılımı da yapıldı. Buna göre komisyon başkanlığına AKP İstanbul Milletvekili Güldal Akşit oybirliğiyle seçildi. Komisyonun başkanvekilliği görevlerine ise AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur seçildi. Komisyon sözcülüğüne AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan Sözcü, katip
üyeliğe ise MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal getirildi.

Komisyonda AKP Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, AKP İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AKP İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AKP Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Canan Arıtman ve Ahmet Ersin, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da yer alacak. 17 üyeli komisyonda 5 erkek milletvekili yer alacak.

Komisyon, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik Türkiye ve uluslararası alandaki gelişmelerin izlenmesi, bu gelişmeler konusunda Meclis'in bilgilendirilmesi, kanun tasarı ve teklifleriyle kanun hükmünde kararnameler hakkında ihtisas komisyonlarına görüş sunulması gibi görevleri yürütecek. Komisyon, kadın-erkek eşitliği konusunda kamuyu bilgilendirici etkinlikler yapacak. Kadın-erkek eşitliğinin ihlaline ve cinsiyete dayalı ayrımcılığa ilişkin başvuruları inceleyecek olan komisyon, gerekli gördüğü durumlarda bu iddiaları ilgili mercilere iletecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız