SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çerçi'den "Bu Fırsatı Heba Etmeyin" Çağrısı ve 'Yeni' Malatya Önerileri

Çerçi'den
A- A+ PAYLAŞ

1999- 2004 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Yaşar Çerçi, kent merkezinin yeniden inşasına ilişkin önerilerini açıklarken, karar vericilere "Lütfen, bu fırsat en iyi şekilde değerlendirin, heba etmeyin. Özellikle bu tarihi dönüm noktasında kent kimliğine halel getirilmesine müsaade etmeyin." çağrısı yaptı.

6 Şubat depremlerinde meydana gelen büyük yıkımın ardından Malatya Kent Merkezi'nin yeniden inşasına ilişkin Mimar Hilmi Güner tarafından hazırlanan ve ciddi eleştirilere muhatap olan tasarım planla ilgili bilgilerin, geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen danışma toplantısında gündeme getirilmesi ve kamuoyuna yansımasının ardından,  Bursa'da gaz dağıtım şirketinde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra emekli olup bu ilde yerleşen eski başkan Çerçi, malatyahaber.com'a şu açıklamayı yaptı:

"Başkanlığım sırasında hayalimde bir proje vardı.

1- Bakırcılar pazarını yıkıp (7 dönümdür) altını 2 kat,1000 araçlık otopark ve üstüne daha kaliteli bir şekilde “Yenilenmiş Bakırcılar Pazarı” inşa edip sahiplerine bedava vermek. (Otopark Belediyenin olmak şartı ile)

2- Yeni Cami önü, Söğütlü Cami önü, eski Belediye binası alanını açıp büyük meydan elde etmek. Altlarını 2 kat kapalı çarşı yapıp üstteki mülk sahiplerine vermek.(Söğütlü Cami çevresi binaların çoğu geçici ruhsatla inşa edilmiş yapılardır) Ve hemzemin yaya geçişlerini aşağıda sağlamak.

Süre yetmedi bunlara. Ama şimdi, deprem sonrası yeni durumda bunları ve daha fazlasını yapmak mümkün.

ÖNERİLERİM:

1- Çarşılarımız mümkün olduğu kadar eski halini çağrıştıran tarzda yeniden diriltilmeli. Mutlaka altları 2 kat bodrum otopark yapılmalı ve yüksek kalitede inşa edilmeli. (Taban suyu buna müsade etmez denilmemeli. Zira, mevcut kapalı çarşı 1973-74 yıllarında o günkü teknolojik imkanlarla pekala yapılabilmişti)

2- Söğütlü Cami önü ve çevresi meydana katılmalı ve büyük bir şehir meydanı elde edilmeli. “Çünkü şehirlerin büyüklüğü aynı zamanda şehir meydanının büyüklüğü ile doğru orantılıdır.”

3- Yeni Cami önü, Söğütlü Cami önü ve çevresi, eski Belediye binası alanı ve Ziraat Bank binası yıkılıp bu arsada eklenerek büyük bir meydan elde edilmeli. Altlarını 2 kat kapalı çarşı yapıp üstteki mülk sahiplerine vermeli. (Söğütlü Cami çevresi binaların çoğu geçici ruhsatla inşa edilmiş yapılardır)

4- Mevcut kapalı çarşı, eski Belediye binası altı,Söğütlü Cami önü ve Soykan parkı-Yeni Cami önü alttan birbirlerine bağlanmalı. Böylece yaya trafiği aşağıya alınmalı. Yaya geçişleri aynı zamanda sağlı-sollu dükkan olmalı.

5- Söğütlü Caminin taşıyıcı sisteminin ağır hasarlı olduğu tespiti sebebiyle yıkılması gündeme geldi. Bu da güzel bir fırsat sunuyor şehrimize…

Tarihi ahşap Söğütlü Camimizin orijinali; ruhu okşayan, sevecen ve şirin haliyle yeniden inşa edilmeli. O sıcak ve mütevazi görüntüsü yeniden ortaya çıkarılmalı.

Deprem; şehirlerimize, halkımıza ağır yıkım, kayıplar ve büyük acılar verdi. Ama aynı zamanda bu kriz büyük bir fırsatı önümüze koydu.

Karar vericilerden ricamız:

Lütfen, bu fırsat en iyi şekilde değerlendirin, heba etmeyin. Özellikle bu tarihi dönüm noktasında kent kimliğine halel getirilmesine müsade etmeyin.

Ve şu da göz ardı  edilmemeli;

⁃ Şehir kültürünün korunmasında fikir ve karar o kültürün taşıyıcılarında ve de o ortamı yaşamaya devam edeceklerde yani Malatyalı hemşerilerimizde olmalı. 
⁃ Dışarıdan sürece katılan ve destek verenlerden işin sadece finansman, kalite ve teknolojik bilgi birikimleriyle katkıda bulunmaları beklenmeli."

malatyahaber.com

ARŞİV KAPAK FOTO: Mehmet Yaşar Çerçi

GÖRSELLER: Kent Merkezi Plan Tasarımı maket görseli değişik açılardan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Bayım (1 gün önce)
    Malatyanin nasıl olacağına Malatya li olmayanlar karar veriyor gerçek Malatyalı kalmadı şehirde her tarafta göç etmiş 30 sene önce gelmiş biz Malatyaliyiz diye dolananlar var.Bingolden gelen birisi kendisinin Malatyalı olduğuna inanıyor ama bizi kabul etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayım (1 gün önce)
    Malatya'ya yazık ediyorlar göz göre göre kimse dur demiyor herkes cebini düşünüyor yazık ediyorlar duymuyor musunuz aloooooo
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (9 ay önce)
    Sayın karar vericiler. Asrın felaketini yaşadık. Acımız büyük. Şehir merkezi yerle bir oldu. Hazırladığınız taslak planlara baktım. Söğütlü Cami civarı geçici ruhsatlı binalar yine aynı yerinde. Teze Cami ile Söğütlü Cami arasında binalar var. Buralar meydan olmalı. Karşıdan karşıya geçişler yer altına alınmalı.Bakü'de ki gibi olmalı. Çarşı merkezinin altı iki kat bodrum olup bir katı iş yerleri bir katı da otopark olmalı ki trafik rahat aksın. Ayrıca raylı sistem ve metro mutlaka düşünülmeli. Nasıl ki Beydağlarını ağaçlandıran sayın valimiz minnet ve şükranla anılıyorsa, sizleri de minnet ve şükranla analım. Şehrin geleceğini ranta, parti ve yandaşlara teslim ederseniz gelecek kuşaklar sizleri minnet ve şükranla anmaz. Eğer Allah'a inancınız varsa vebal altında kalırsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil Aydoğan (9 ay önce)
    Cümleten Selamünaleyküm malatya'mızın yeni şehir planı çizilerek baştan sona kadar tüm mimari şekli değişerek şehir planı yapılarak yeniden yapılmasına razı olmamız lazım iş yerlerimizin Bakırcılar Demirciler Şire pazarı Ayakkabıcılar pazarı bunların mimarisi Selçuklu mimarisi şeklinde yapılmasına karar vermek lazım taş duvar şeklinde Selçuklu mimarisini asılsa o şekilde tarihi doku içinde olması lazım bunu göz önüne alırsak çok çok iyi olacaktır hepinize hayırlı akşamlar diliyorum
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (9 ay önce)
    Sevgili Başkanım her şeyden önce şunu belirteyim bu memleket sizin gibi donanımlı vizyonu geniş öngörülü değerli bir insanı hak etmiyor; inanın bu memlekete rahmetli Mehmet Kırçuval başkanımdan sonra gelen en değerli en donanımlı başkansınız söyledikleriniz çok güzel müthiş şeyler ama biraz mütevazi kalmışsınız biraz daha radikal olabilirdiniz lafı fazla uzatmadan şunu söyleyeyim sizin söylediklerinizi bu memleketin yöneticileri STK ların başkanları ve bu halkın hayata geçirmelerini; hayalleri bile yetmez bunların birçoğu küçük hesap adamı vizyonları ya oturdukları koltuk kadar yada elleriyle cepleri arası kadar
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Yusuf (9 ay önce)
    Yorumları okuyunca bugün ki tablo daha net ortaya çıkıyor. İl başkanı-milletvekili sonra tekrar il başkanı-milletvekili. Siz buna layıksınız hala eskileri muteber kılıp siyasete davet ediyorsunuz. Sayın Çerçi gerçekten değerli bir isim. Ama malatya 99 dam bugüne bir belediye başkanı yetiştirememişse siz onu seçmemişseniz Özal kalkıp gelse boş. Gençlerin önünü açın iyi eğitimli yurtdışı görmüş vizyoner bir isim seçin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Halil (9 ay önce)
    İnşallah aday olursunuzda bu beceriksiz takımından kurtuluruz.Parti şart değil bağımsız da olur. 20 yıldır olanlar ve deprem sayesinde daha akpli belediye görmeyiz inşallah zira rant için katliama sebep oldular.Lütfen adaylığınızı koyun Malatya nın sizin gibi ileri görüşlü insanlara ihtiyacı var depremi azgınlığa bağlayan zihniyetlere değil!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kendi döneminde ne yaptı acaba... Dışarıdan konuşmak kolay ve rahat.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (9 ay önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Bu soruyu sorarak Hiçbirşeyden haberinİn olmadığı net ortaya çıktı..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu dönemin en yaygın modası!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (9 ay önce)
    inşallah 2024 yerel seçimlerinde bağımsız aday oluırsun sayın çerçi ... gece gündüz sana çalışırım seni bu memleket çok özledi sayın çerçi... şuda var sen bağımsız aday olsan birileri karşına çıkar adaylıkttan çekilmen için ikna ederler. zamanında müftü yardımcısı vardı milletvekilliğine bağımsız aday olmuşttu mücahit fındıklı allatn girdi üstten girdi ellerine uzandı adaylıkttan çekttirdi. yarin çerçi aday olsun çerçiyede aynı seneryo uygulanır
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ufuk (9 ay önce)
    Şehrin hafif raylı sisteme ya da metroya ihtiyacı var. Bu süreçte bu konuyu gündemine almayan yaptıramayan siyasiler bu şehri terk etsin. Maalesef şehir olarak bir kriz yaşıyoruz bu krizi fırsata çevirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir daha gelişmiş bir Malatya bırakmak bizlerin elinde.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Şu günde Mehmet Yaşar çerçi veya Münir Erkal gibi belediye başkanlarına ihtiyaç var.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Sayın Çerçi keşke büyük şehire aday olsa
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hakan Güneş (9 ay önce)
    Bu yeni yapılacak Malatya projesinde yolların geniş, yeni yeşil güzel bir meydan ve olmazsa olmaz raylı sistem yapılmalı şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar. Metro veya tramvay gibi .Yapılacak projede 500 yıl ileri yi düşünüp güzel planlar dahilinde yapılmalı. İzmir,Eskişehir ve Kayseri gibi .Malatya ilerlemeli.,
    %83
    %17
    Yanıtla
  • New Malatya (9 ay önce)
    Sayın çerçi güzel fikirleri olan, belediyecilikte Malatya’ya çok şey katmış bir insan olarak fikirlerine kulak verilmelidir. Özellikle büyük meydanlar, geniş yollar ve Ankara İstanbul İzmir gibi metropollerde gördüğümüz yer altı yaya geçitleri ve bununla beraber bu geçitlerde mağazaların olması fikri hem çarşı trafiğini akıcı hale getirecek hemde esnaflar için yeni mağazalar ve fırsatlar sunacaktır ki bu büyük şehirlerde çok rağbet gören bir uygulamadır. Ayrıca yeni tokilerle birlikte Malatya’nın şehir sınırları farklı uçlarda genişlemiş ve tokilerde bitikten sonra beyler deresi tarafında büyük nüfus yoğunluğu oluşmaya başlayacaktır. 80 bine yakın tokinin farklı alanlara yayılıp şehrin genişlediği düşünüldüğünde minibüs otobüs bu talepler cevap vermeyecektir. En doğrusu şehir baştan yaratılırken ve ödenek varken Üniversite-Çevreyolu-Maşti-Beylerderesi-Sanayi-İkizce Toki-Havaalanı güzergahında bir raylı sistem yapılırsa şehrin 50 20-30 yılı tekrar kurtarılmış olur. Yaptık oldu mantığının artık bırakılması ve ileriyi düşünerek kararlar alınması lazım.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (9 ay önce)
    Sayın Çerçi'nin "Yeni Malatya Önerisi"ni siyasi vaad gibi algıladım.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Fani Gani (9 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah siyasi vaadidir..Çünkü dürüst adam.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Allah vere öyle ola
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mlx (9 ay önce)
    Her ortamda her platformda kendini öven kendini meteden sayın gürkanı göreceğiz.nasıl bir Malatya inşa edecek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Zeynep (9 ay önce)
    Hakkı hukuku bilen. Bir idareciydi belediyede yaptığı özel telefon gorusmelerini her ay kendisi fatura dokumunden belirler ve kendi gorusmelerini oderdi dürüst mert adam gibi adam mükemmel bir idareci ama malatyalı maalesef böyle dürüst sağlam başkana sahip çıkmadı kendisiyle çalışmak büyük bir gurur umarım seçimlerde aday olur başkanım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (9 ay önce)
    Sayın başkanım 2024 Mart ayı içinde yapılacak olan yerel yönetimlere ait bir Adaylık mesajı mı;? Eğer okuduklarımı doğru anladıysam BELEDİYE başkanlığı döneminizde projelerinizin tam olarak hayata geçirilemediğine dair bir uhde ve gönül kırıklığı var ama ilk başta şunu söylemiş olayayım MALATYA halkının da size karşı sevgi,saygı büyük bir bölüm İNSAN ımızda sempatisi var eğer sizin dediğiniz gibi bu durum MALATYA için bu bir fırsat ise bu durumda görevi bir başkasına tevdi yolunu değil bizatihi şimdinden siz üstlenin ekibinizi oluşturun saha ya çıkın sayın başkanım sizin siyasi kimliğinizi bir MALATYA biliyor yıllardır cumhur ittifakına hiç bir BEDEL karşılığı beklemeyerek destek veren M.H.P ve ÜLKÜCÜ camia sizin MALATYA adına ortaya koyduğunuz fikir,düşünce ve projelerinize dair sanırım bigane kalmayıp sizi dost olarak bilen başkan olarak tanıyan ÜLKÜCÜ olarak seven dürüstlüğünüze inanıp sempati duyan MALATYA halkının desteğini yanınızda ve arkanızda göreceginizden asla şüphe duymuyorum,yeterki kuracağınız ekip ve projeleriniz konusunda Açık şeffaf ve izlenebilirlik konusunda HALKA SAMİMİYET ve GÜVEN duygusunu aşılayın sayın başkan biz size güveniyoruz sizde MALATYA halkına güvenerek ya ALLAH BİSMİLLAH deyip yola ÇIKIN.....!!!! Selam,dua,sağlık ve afiyet dilerim. Mehmet naim YAZ ((Düşünür-YAZAR)
    %79
    %21
    Yanıtla
  • boşa umutlanmayın. şu siyasi ortamda Çerçi gibi dürüst adamların yeri olmaz, olsada ömrü çok kısa sürer hemen görevden alırlar. zaten bizim millette gözü kapalı oy veriyor, adayın önemi yok.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ramazan Büyük (9 ay önce)
    Ah başkanım ah Malatya nın sizin gibi vizyonu olan birine gerçekten ihtiyacı var siz yoksunuz meydan boş kalmış
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Turan (9 ay önce)
    Mutlaka Fuzuli cad.si çevreyoluna bağlanmalı. 2 cami yerine Malatya'ya yakışır estetik ve ihtiyacı karşılayacak bir cami yapılmalı.Yollar geniş olmalı ve bazı alışveriş yolları taşıt trafiğine kapanmalı. Mutlaka su ve yeşilin bol olduğu bir meydan oluşturulmalı. Şehir tek merkezden kurtarılmalı. Eskişehir adıyla bugünkü yer ile Battalgazi ve Yeşilyurt ayrı merkezler olmalı ve şehir bu aksa göre geliştirilmeli. Bu merkezlerde raylı sistemle birbirine bağlanmalı. Bunlar için de bir mimara ısmarlama değil, pek çok mimarın katılacağı bir yarışma veya ortak akıl oluşturulmalı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Emrah SÖNMEZ (9 ay önce)
    Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde malatyamiza çok ama çok güzel projeler yapmış ve bu dönemde malatyamiza güzel projeleri öneren eski ve değerli belediye başkanımız sayın Mehmet Yaşar Çerçi vermiş olduğu bilgilere göre Malatya'yı daha güzel bir yeni Malatya yapma yolunda verilen tavsiyeleri ile önerilerine kulak verilmeli. Mehmet Yaşar Çerçi tavsiyesi ile yeni Malatya inşa edilmeli..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ali d (9 ay önce)
    Maalesef Turgut Özal Üniversitesi ölü doğmuş bir üniversitedir. Derme çatma binalardan oluşan, sadece Malatya'da 2. bir üniversite kurduk, demek için kurulmuş bir üniversitedir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sosyalist (9 ay önce)
    Yine yazıyorum defalarcada yazdım.sacma sapan plan yapmayın su şehre bir raylı sistem yapın şehrin bir ucundan bir ucuna gitsin.Hava alanından üniversitesiye gidecek güzergah olmalı ve şehri blok plan üzerine inşa edilmeli ve bu şekilde lanet çarpık yapılaşmanın abuk subuk binaların önüne geçilmeli.Memlekette zaten kalan binaların 70% ağır hasarlı parti parti yıkılıp mevcut düzene uyum gösterilerek yapılmalıdır şehir merkezindeki trafik sorununun çözümü için caddelerde genişletilmeli ve yapılacak sistemde blok şeklinde şehir düzeni olacağı için otopark sistemi her blok altında 1000 er araç olacak şekilde yapılmalı ve bu sistem 6*1000 olacak şekilde yapılmalı bu sekilde olursa ilk otopark söğütlü camiinin orda ikincisi eski şire pazari 3 otopark dörtyolda SGK binasinin orda 4 su fuzulide olacak şehrin muhtelif yerlerinde yapılmalıdır.Meydanlara önem verilmelidir.Yesil alanlar yapılmalıdır.Ama siz yine saçma sapan bir plan ile devam edeceksiniz buyrun yapın.Ama unutmayın yaptıginiz bu yatırım 10 yıl içinde çöp olmamalı 50 yıl ilerisini dusununki bu milletin vergisi ve geleceği heba olmasın.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • hkb (9 ay önce)
    herkes iyi gel diyor , herkes takdir ediyor ama secimde akp linin ceketiyle yarissa vermezler ne yazikki
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kerem (9 ay önce)
    Arkadaş şu Yeni Malatya'nın inşaasında şehrin içine bir tramvay hattı kurmak niye kimsenin aklına gelmiyor, kafayı yersin yemin ederim. Hadi eskiden, merkez tıkış tıkıştı anlarım yapmamalarını. Ama şimdi merkez yıkıldı sıfırdan kurulacak e şimdi fırsat varken bu projeyi neden dışarıda tutuyorlar. Belediye deprem öncesi sürekli otobüs alıyordu, tamam uzak yerler için alabilir bir şey diyemeyiz. Ama şehir merkezinde en kolay ve en hızlı ulaşım aracı tramvaydır. Şimdi bazıları çıkıp maliyet falan demesin. Kalksın Eskişehir'e baksın. Orayı 24 senedir Büyükerşen yönetiyor. Yani Eskişehir'i yöneten CHP. Maliyet sorunu olsa bu adamlar yaşarlar. Orası nasıl yapıyorsa Akp'nin belediyesi Malatya olan hibesiyle gayet rahat yapabilir. Kayseri, Samsun'a bir bakın bakalım. Ama yapmıyorlar niye Malatya çantada keklik nasıl olsa. Biz daha çok Tramvay, Metro, Şehir Hastanesi, YHT bekleriz...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyavizyon (9 ay önce)
    Yıllar önce demișimdir.Beni dinleyen olmadı-olmazki.. -Kapalı çarșı ile yeni camiyi birbirine alttan sağlı sollu dűkkanlarla bağlayın(Șimdi fırsat ileride metro da olabiliri yeni söylüyorum) - Fuzuliden çevre yoluna direkt yolu bağlayın. -Yıkılan Belediyenin yerine yeraltına üç kat inilmeli plaza yada otopark yapın dedim. Emeksiz civarı çok katlı araba asansörlű otopark yapılmalı.(Bursada öğrenciyken vardı) -Köșebașına dönűș olduğundan imar vermeyin(Öğretmenevi karșısı Arçeliğin yeri dönűșlerde sıkıntı Böyle yerlere acımayın bina yapılmasın. -Ișıklara yakın yerlerde otobűs durağı olmasın. Bazı hatlarda otobűsler ring yapsın. Merkezde otobűs durakları gereklidir ayrılsın farklı yerlerde űç durak olsun hem indi-hem bindi olmalı -Șimdilik bu kadar (Karakavaktaki çiçek serası gibi sera kurulmasınıda hatırlattım hazır doğalgaz da gelmișken) vesselam.!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Cengiz (9 ay önce)
    Başkanım, Twitter hesabınız yok sanırım Sizi takip etmek isteriz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Cengiz (9 ay önce)
    Sayın Çerçi , siyaset üstü örnek bir insan, vizyonu olan bir örnek bir yönetici.Bunu hâl,tavır ve söylemlerinden ve bilenler için onceki belediye başkanlığı döneminden anlamak gayet mümkün. Sunduğu projeler harika. Kesinlikle Söğütlü Cami önü meydan olarak bırakılmalı ve dedikleri gibi Kapalı Çarşı, Soykan Meydanı, Eski Belediye Meydanı ve Sögütlu Cami altları yapılacak projelerle altgeçitlerle birbirine bağlanmalı.Buralardan hak sahibi esnaflara dükkan verilmesi çok yerinde olur.Depremde Kapalı Çarşı hem esnaflara hem de ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlara can simidi oldu. Buraların altı daha modern dükkanlarda donatilabilir.Hem şehrimiz geniş meydanlara kavuşmuş olur hem de esnafımız memnun olur diye düşünüyorum. Bakırcılar çarşısı altı otopark projesi de harika ...Çevre yoluna yakın olması hasebiyle Şire Pazarı nın da çeperinde olması dolayısıyla alışveriş ve gezmek için gelen vatandaşların Kışla İnönü trafiğine girmeden araçlarıyla gelmeleri açısından çok yerinde olur. Kısacası başkanım gönlümde tabiki bir parti var ancak aday olursanız aile olarak sizin için seve seve oy kullanırız. Kurtarın bizi bu vizyonsuz yöneticilerden lütfen.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • kadir (9 ay önce)
    sayın başkan yapacağın tek iş var. sayın devlet bahçeli sayın cumhurbaşkanımızla konuşup malatyada MHP. aday çıkarması o adayda mehmet yaşar çerci kesin olmalı. eğer kabul deilmezse sayın mehmet çerçinin bağımsız aday kesin olmalı kesinnn. bu defa kesin başkan allahın izniyle
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sertaç (9 ay önce)
    Benim tek tavsiyem belediye başkanı acil istifa etmeli bu rezillik ne ya bunlarmi kaldı inşa etmek Çerçi baba yada Münir Erkal care
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vahap Güler (9 ay önce)
    Sayın başkan M. Yaşar Çerçi ana hatlarıyla bir proje sunmuş. En can alıcı ve dikkat çekici nokta da karar verecekler Malatya'da yaşayan ve yaşayacak olan insanlar olmasını istemesidir. Bu da sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı fikirler, projeler sunduğu toplantılar sonucunda yapılan değerlendirmelerle netleşir. Dışarıdan gelen yatırımcı, müteahhit, teknik eleman kim olursa olsun kolay iş, çok kazanç hesabı yapar. 150-200 sene sonraya yetecek alt yapı ve planlama yapılarak insanları mağdur etmeden şehrimizi ayağa kaldırmak gerekir.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehaleT (9 ay önce)
    Sayın başkanım sizin önerileriniz bir vizyon ve geleceğe dair çok güzel bir tavsiye.Bu şimdiki Malatyaya layık görülmüyor, fazla geliyor gibi.Baksanıza birileri her konuda olduğu gibi bir şehrin kaderini değiştirecek bir konuda kafaları karıştırmayın diyecek kadar memlekete açıkca çaresizliği,tavsiye edebiliyor! Sayın başkanım aday olun oyumuzu kullanalım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • MALATYAM (9 ay önce)
    En azından 1 metro hattı olsaydı projede. Şehrin merkezini yeniden dizayn etme fırsatı 500 senede bir gelir ama o zaman da vizyonlu şehir yöneticilerine denk gelmek zor oluyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cumali (9 ay önce)
    Büyük başkan şimdi herkes çerçi diyo
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)
    Aklın yolu birdir Sayın Çerçinin dedikleri kesinlikle uygulanmalıdır birde bunlara ek olarak kesinlikle ve kesinlikle Fuzuli Caddesi Çevreyoluna bağlanmalıdır...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatih (9 ay önce)
    değerini bilemedik bu başkanın. aklın yolu birdir, ne güzel anlatmış, benim de 2010 yılından beri kapalı çarşıyı genişletme, beydağının eteklerini yeşillendirme, yolları genişletme fikrim vardı demek ki aynı şeyleri düşünmüşüz. ama bu düşünceler sanki Malatya'ya fazla gibi geliyor
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Bu tip haberler le Kafa karıştırmayın durum daha içinden çıkılmaz hal almasın.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Hayırdır niye zoruna gidiyor.yine eskisi gibi dar yollar olsun,trafik tıkansın,kentin simgesi olan bir meydan olmasın bunumu istiyorsun,Sayın Çerçi nin soylediklerinin neresi kötü
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fani Gani (9 ay önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim bunların görevi bu.Yanlış mı?Doğrumu?Eksikmi? Böyle bir dertleri yok.Hele Malatya bunların zerre kadar umurunda değil.Bunların derdi başka!Aman karışmayın!düzenimizi bozmayın derdindeler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Sayın Çerçi başarılı bir belediye başkanlığı yapmıştır. Önerilerine kulak verilmeli. Yeni Malatya inşa sürecinde fikirlerine başvurulmalıdır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Aydın Ay (9 ay önce)
    Başkanım bir kere konustun,hepsinden net konuştun.Buyur gel başımızın tacı ol.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • SERKAN DOĞAN (9 ay önce)
    Başkanım senin zamanında yapılan projelerin üzerine bir çivi çakmadan 20 yıl geçirdiler, inönü caddesi, yeni belediye sümer park, alt yapı unutmadık senden sonra gelen başkanlar kaldırım değiştirmekten başka birşey yapmadılar ancak rant sağlanacak şekilde imar alanlarını genişlettiler ve şimdide pişkin pişkin geziyorlar pardon 1 tanesi alzheimer oldu yargılanmamak için, bir malatya senin özlüyor ancak aday olsan yüzde 10da oy vermez onuda biliyorum, hizmet yapmak istiyorsanız bari Çerçi başkanın şu tavsiyelerini dinleyinde şu fırsatı Malatyanın elinden almayın sayın 6 vekilimiz 1 büyükşehir belediye başkanımız, 2 ilçe başkanımız(yeşilyurt-battalgazi) ve birbirinden değerli park sorununu bile çözmekten aciz ilmeclisimiz,
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ABDURRAHMAN (9 ay önce)
    adam gibi adam yaşar başkan özlüyoruz seni ve o günleri
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Battalgazili (9 ay önce)
    Bir Ankara’ya, Diyarbakır’a, Urfa’ya, Kayseri’ye bakın geniş geniş caddeleri, yolları, kaldırımları... Trafik kitlenmiyor, ferah, rahat. Biz de düz ovaya bir şehir kuramıyoruz. Yer mi yok? Neden hep sığ düşünüyoruz, gelecek on yıllara göre planlama yapamıyoruz?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Elazığıda unutma son yıllarda modern şehre doğru ilerliyor, çevrenin yerinde sayan tek kenti Malatya, çerçi mutlaka toplumun ortak adayı olmalıdır
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Sayın çerçi;kimsenin çıkarına dikunulmadigi sürece herkes razı olur ama birinin çıkarına ters ise kimse istemez.eger bir vurgun yoksa yapılmaz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Altın Harflerle (9 ay önce)
    Mükemmel bir proje sunulmuş. Hangi proje olursa olsun halka ve esnafa sorulmalı. Tartışılmalı. Biz yaptık Oldu aklı silinmeli. Kamuoyu fikrini vermeli.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Harun (9 ay önce)
    Benimde size tavsiyem veya ricam var sayın başkan . Gelip aday olun oy verelim yapın bu işi .
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Selamunaleykum bende aynı kanaatteyim sayın başkanımız başımızın tacıydı çalışmaları olsun halk ve esnafla olsun bir taziye olsun hep oradaydı seni seviyoruz başkanım adaylığını olursa sizinle çalışmaya hazırız başkanım sayqılar.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (9 ay önce)
    katılmamak elde değil. alanları büyütün, meydanları genişletin. kapalı çarşılar yaratıp üstünü çayıra çimene çevirin. ağaç dikin ağaç. alttan birleştirme çok mantıklı. söğütlü cami ve etrafı meydan olmalı. durmayın. aynı yere, aynı binayı yapmanın faydası yok. akıllanmadınız mı? saf saf bakmayın.
    %73
    %27
    Yanıtla