SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediye Binasının Yeniden Yapım İhalesi

0
Güncellendi - 2020-12-12 08:16:20
Eski Belediye Binasının Yeniden Yapım İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

İKİ TALİP, TEK GEÇERLİ TEKLİF.. İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından kullanılmakta iken, Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanması ve İl Özel İdaresi’nin kaldırılması sonrasında belediyeye devredilen, bir süre Battalgazi Belediyesi olarak kullanıldıktan sonra, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktırılan Vilayet arkasındaki binanın yerine,  kat karşılığı yeni bina yapım işi için düzenlenen ihale, 10 Aralık Perşembe günü yapıldı.

İhaleye katılan firmalardan, Erenyol İnşaat’a ait ihale dosyasının, ihale şartnamesindeki koşulları taşımadığının tespit edildiği, bu nedenle, elendiği öğrenildi.

İhalede,  tek ve geçerli teklifi, 6 milyon 596 bin 519 TL teklif ile Malatya Belediyesi’ne ait Esenlik A.Ş.’nin verdiği öğrenildi.

İki firma katıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılan söz konusu ihaleye, Belediye iştiraki olan Esenlik A.Ş. ve Erenyol İnşaat adlı firma katıldı.

İhale Komisyonu, ihaleye dosya sunan Esenlik A.Ş. ve Erenyol İnşaat’ın dosyalarını inceledikten sonra, Erenyol İnşaat’ın sunduğu dosyanın ihale şartnamesine uygun olmadığını, bu nedenle adı geçen firmanın ihaleden elendiğini açıkladı.

Erenyol İnşaat’ın ihaleden elenmesinden sonra, Valilik Binası arkasında yaptırılacak yeni bina için düzenlene ihalede Esenlik A.Ş. tek geçerli teklifi veren firma oldu.

Esenlik A.Ş., yaklaşık maliyeti 6 Milyon 546 bin 519 TL olarak açıklanan bina yapım işi ihalesinde, yaklaşık maliyet rakamının 50 bin TL üzerinde, 6 milyon 596 bin 519 TL teklif vererek, ihalede geçerli ve tek teklifi sunan firma oldu.

İhale sonucunun, dosyada yapılacak inceleme ve ita amirinin onayından sonra açıklanacağı belirtildi.

İhale ilanı  

Malatya Büyükşehir Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yayınlanan ihale ilanında, “Mülkiyeti Belediyemize ait, Malatya ili, Battalgazi İlçesi, Saray Mahallesinde bulunan, 117 ada 14 parsel numaralı, 672 m² yüzölçümlü taşınmazın Malatya Büyükşehir Belediyesi (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı) tarafından hazırlanan Proje kapsamında 2808 m2 kapalı alanda kat karşılığı bina yapımı işi” bilgileri yer almıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- gazetemalatya.com

ARŞİV FOTO: Eski Özel İdare ve Battalgazi Belediye Binası ve yıkım sonrası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, bu arada malatya haber siz de usandınız farkındayım ama bu kadar yazmama rağmen hiç bir dönüt gelmeyince devam ediyorum sizden de özür diliyorum )
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    yanda ki binalar sağlam herhal
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    İki firma katılmış , biri elenmiş , ihale esenlik de kalmış . Milletin aklıyla dalga geçiliyor resmen. Adrese teslim bir iş daha.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisikentli (3 yıl önce)
    Esenlik A.Ş., yaklaşık maliyeti 6 Milyon 546 bin 519 TL olarak açıklanan bina yapım işi ihalesinde, yaklaşık maliyet rakamının 50 bin TL üzerinde, 6 milyon 596 bin 519 TL teklif vererek, ihalede geçerli ve tek teklifi sunan firma oldu.dalga geçer gibi ya ben çok cahilim yada bizle dalga geçiyor bu abiler yaklaşık maliyetin 50 bin fazlası hemde alan firma 300 milyon borcu olan firma madem para var borcunu öde yoksa birileri çıkar alacağına karşı bir mülkiyetinizi elinizden alır vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (3 yıl önce)
    Çok komik bir ihale olmuş... Şimdi selo başkan buna da Türkiyede ve Dünyada ilkder
    0
    0
    Yanıtla