SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediyenin Karşısında da Yıkım

Eski Belediyenin Karşısında da Yıkım
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımına ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediliyor. Eski belediye binasının karşısında bulunan alandaki binaların da yıkımı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da  ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri ile enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediliyor.

Kent merkezinde  Akpınar Meydanı ile İnönü caddesi üzerinde bulunan ve depremlerde hasar alan bir çok yapının alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yıkım işlemleri gerçekleştirilirken, çalışmaları endişeli gözlerle takip eden bölge esnafı ve vatandaşlar üzgün olduklarını belirtti.

Eski belediye binasının karşısında, Akpınar girişinden başlayan yıkım, Halkbank ve Taş Mağaza'nın da bulunduğu binanın yıkılmasıyla sürdü. Binalar yıkılınca, daha önce arka planda kalan Söğütlü Cami de meydana çıktı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Seyyah (1 yıl önce)
    Bakırcılar, Kuyumcular, Mini hal, kasap Pazarı, Mısır çarşısı ve daha sayamadığım nice İş yerleri Malatyanın kültürünü yansıtıyor. Lütfen yerine tekrardan aynısını yapın, Malatyanın kültürünü yok etmeyin.. Zaten deprem yerli halkı göç ettirdi. Malatya 20 sene geriye gitti.. İnsanlar ne yazık ki daha Malatya ya dönmeyecek Aynı Erzincan gibi olacağız. Malatya da kaliteli nüfus artık olmayacak... Elveda Malatya
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı yok ise kim hatıraları yaşayacak? Bu durumda eski binaları neden istiyorsun. Bırak devlet istediği gibi bir şehir planlaması yapsın.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Alper (1 yıl önce)
    köşedeki yolun içine girmiş olan binanın yıkılması için deprem olmasını beklemek ne acı. Eğreti yapılardan bıktık artık
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 yıl önce)
    Şehrimizin tam kalbi. İş yeri sahipleri için üzücü bir durum. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşanmaz yaşansa da böyle hasarlar oluşmaz.
    %86
    %14
    Yanıtla