SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafın Sorun ve Talepleri İletildi

0
Güncellendi - 2018-03-18 16:26:41
Esnafın Sorun ve Talepleri İletildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’ya gelen Malatya’ya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal’a esnaf ve sanatkarın sorun ve çözüm önerilerini kapsayan talep dosyası sundu.

Çeşitli ziyaret ve programları için Malatya’ya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın beraberinde Vali Ali Kaban,  AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte katılmış olduğu Sanat Sokağındaki programında MESOB Başkanı Şevket Keskin,  burada, şehir merkezinde kalan Küçük Sanayi Sitelerinin taşınması için Şoför Okulu olarak bilinen Altay Kışlasındaki bir alanın tahsis edilmesi,  mevzuat düzenlemesinden dolayı ÖTV’siz araçtan imkanından yararlanamayan şoför esnafının mağduriyetinin giderilmesi ve özel halk otobüslerinin bazı yasal düzenlemelerden kaynaklı sorunlarının çözümüne ilişkin talepleri ve sorunları aktardı.

Esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerinin masaya yatırıldığı görüşme de MESOB Başkanı Şevket Keskin, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir dosya takdim etti. Dosyaa;  Esnaf ve sanatkarlar için vergi dilim oranlarının aşağı çekilmesi,  esnaf ve sanatkar içinde Asgari Geçim İndirimi uygulamasının getirilmesi talep edilirken, Esnaf ve sanatkârın işyerinde kullanmakta olduğu elektrik-doğalgaz ve su giderleri içinde teşvik uygulanması talebi de aktarıldı. Bağ-Kur emekli maaşlarının eşit hale getirilmesi, Bağ-Kur emekliliği için gün sayısının aşağıya çekilmesi, prim oranlarının düşürülmesi de dile getirildi.

Dosyada ayrıca, şehir merkezinde kalan, esnaf ve sanatkarların ihtiyacına cevap veremeyen Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması için Altay Kışlası’ndan yer tahsisi yapılması talep edilerek, “Yeni Küçük Sanayi Sitesi arsası Cazibe Merkezleri Uygulaması kapsamında OSB’lerde fabrika kurmak isteyen yatırımcılara sağlanan ‘Bedava arsa’ teşviki gibi esnaf ve sanatkârımıza da verilmelidir.” denildi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • enver (6 yıl önce)
    protokollerde gezeceğinize çıkıp esnafları dolaşarak sorun dinleseniz daha faydalı olur. seçim zamanları dışında esnaf ziyareti yaptığınız yok kooperatif binasının etrafındaki esnafları dolaşarak olmuyor bu işler. malatyada esnaf sadece taksi şoförlerinden yada sanayi esnafından oluşmuyor biraz esnafa kulak verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı (6 yıl önce)
    Kime iletiliyor bu sorunlar her zaman aynı tiyatro aynı sahne dosyalar ne oldu sonuç 0 reklam siyaset kuvvetli esnaf da da suç yapılan oda seçimlerinde seçilen başkanlar ortada millet şikayetçi olduğu başkanları tekrar seçiyor vizyon sahibi başkanlar lazım hep aynı şeyler hep aynı laflar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (6 yıl önce)
    Yalana bakkkk...655 tl bağkur olurmu dedinizmi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Başkan ancak taksicilere araç kıyağının peşinde ...başka kūçűk esnaf yok bu memlekette galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Şevket başkan sen önce kooperatife gelen esnafa yardımcı ol. bankaların bile almadığı teminatı alıp sonra da aldığınız teminatın yarısı kadar kredi kullandırıyorsunuz esnaf a kolaylığı ilk siz sağlayın kooperatif olarak. İnneyi önce kendinize batırın kısacası
    0
    0
    Yanıtla