SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrarengiz Olay!.. 'Tüp Bombalı' Saldırı Girişimi mi?

0
Güncellendi - 2018-08-06 18:33:53
Esrarengiz Olay!.. 'Tüp Bombalı' Saldırı Girişimi mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Pazar günü sabaha doğru, bir otomobilin arkasına konulan, üzerinde kağıtla desteklenip fitil olarak kullanılmak istendiği düşünülen naylon çamaşır ipi bulunan ve patlayıcı olarak kullanılmak istendiği değerlendirilen piknik tüpü Emniyet ekiplerini alarma geçirdi.

Olay, saat 04.30 sularında Hacı Abdi Mahallesi Hamamcı Sokakta, Hasanbey Caddesi'nden Alparslan İlkokulu’na çıkan sokak girişinde yaşandı.

Polisi arayan bir vatandaş, bir otomobilin arkasında bir kişinin piknik tüpünü ateşlemeye çalıştığını, ancak kendisini fark edince kaçtığını bildirdi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen polis ekibi, ucu yanık ip bağlanmış tüpü görünce, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderildi. Ekipler ara sokak ve yakın çevrede eşkali verilen şüpheli şahsı aramaya başladı.

Hareketlilik üzerine çevredeki evlerden gelen, tüpün yanına konulduğu oto ile yanındaki araçların sahipleri, herhangi bir hasımlarının bulunmadığını söylediler.

Yaklaşık 1 aydır park halindeki otomobilin arkasına konan piknik tüpü üzerinde yapılan incelemede, üzerine kağıt sıkıştırılarak, çamaşır ipi ile fitil yapılıp tüpün patlatılmaya çalışıldığı tespiti yapıldı.

Olay yerindeki incelemenin ardından piknik tüpü delil olarak alınırken, Emniyet ekipleri yakın bölgedeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Olayın korku ve gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kadir (5 yıl önce)
    Editör bu füneneği açıklamakta çok zorluk çekmişsin belli. Yahu böyle bomba mı olur, çamaşır ipi ile kağıttan ateşleyici fitil mi olur. Gülmekten öldüm vallahi. Bu gerizekalı bombacı kimse yakalayıp hastahaneye yatırın inceleme yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla