SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Evde Sağlık Birimi' Hizmette

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürlüğü yatalak hastalara yönelik olarak uygulamaya giren 444 38 33 nolu Evde Sağlık Birimi hizmetini başlattı.

Avşar Otel'de düzenlenen kokteylde Evde Sağlık Birimi'nin tanıtımı yapıldı. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, SGK İl Müdürü Metin Sümer, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe ile davetliler katıldılar.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "44438 33 nolu Evde Sağlık Birimi'ni Malatya halkımızın hizmetine sunmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki, gelişmekte olan ülkelerin büyük sorunlarından biriside yaşlıların evde yalnız kalması ve bakıma muhtaç olmasıdır. Artık evlerinde yalnız kalmış yatalak hastalarımız için bir telefon kadar yakınız. Malatya Devlet hastanesi, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Darende Devlet Hastanelerinde Evde Bakım Hizmet Birimleri Kuruldu. Ayrıca 203 ayrı noktada kurmuş olduğumuz Aile hekimleri ile evde bakım yapılması gereken hastalarımız içinde protokol da yaptık. Yatalak hastalarımızın evde bakım hizmetinin sürekli takipçisi olacağız. Gelen telefon ile vatandaşımızın durumun belirleyip kayıt altına alınıp, aile hekimine ve en yakın sağlık kuruluşunu yönlendirerek, hasta evinde ziyaret edilerek, fiziki muayenesi yapılarak, teknik tahlilleri takip edilecek" dedi.

Vali Ulvi Saran ise "Kamu hizmeti içeriğini önemli ölçüde değiştirdi. Artık vatandaşa hitap etme ve hizmeti sunma konusunda kamu hizmeti geçmişle kıyaslanmayacak derece kalitesini arttırmış ve ciddi manada mesafe almıştır. Vatandaş memnuniyeti arttırılmıştır" dedi.

Saran, yeni uygulamanın, teknik avantajdan yararlanmayı ve yatalak hastalara ulaşmayı kolaylaştırdığını söyleyerek, "Bu sistemin ana ilkesi sağlık hizmetine bir telefon kadar yakın olduğu ve yatağa bağlı hastalara ulaşarak sağlık hizmete vermek" diye konuştu.

Vali Saran, 444 38 33 numaralı telefonu arayarak, operatördeki görevli ile konuştu. Vali Saran, ilk günde 2 hastanın arayarak yardım aldığını öğrenirken, sistem ile telefonla kamu hizmeti sunulduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız