SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Evet' İçin Çok Önemli Gerekçelerimiz Var"

0
Güncellendi - 2017-02-23 17:00:25
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, anayasa değişikliğiyle en önemli hedeflerinin Türkiye'nin güçlü hale gelmesi olduğunu belirterek, "Kararımızın 'evet' olması için çok önemli gerekçelerimiz var; kalıcı istikrarın sağlanması, hızlı ve etkili bir yürütme, güçlü yasama ve yürütme gibi." dedi.

Çalık, AA muhabirine cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği paketinin TBMM'den destek veren Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP milletvekillerine teşekkür eden Çalık, teklif komisyondan geçtikten sonra yaşananlara değinerek, "O gün CHP ve HDP'ye şunu söyledik: 'Siz millete inanıyorsanız anayasa değişiklik paketine eveti veya hayırı milletimiz verecek. Meclis'ten geçer ve referandumda milletimiz kararını verir. Hangi sistemle yönetilmek istendiğine milletimiz karar verir' dedik ama o gün yapılan çalışmalar ve işlemlerle maalesef kavgalar, gürültüler, milletvekilimizin burnunun kırılması, ısırmalar dahil olmak üzere birçok hadiseyle karşı karşıya kaldık." diye konuştu.

Millete inandıklarını ve güvendiklerini aktaran Çalık, milletin kararlarının kendi kararları olduğunu, milletin vesayeti dışında hiçbir vesayet tanımadıklarını vurguladı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da sandığa gideceğini ve kararı milletin vereceğini anımsatan Çalık, şu ifadeleri kullandı:

"Kararımızın 'evet' olması için çok önemli gerekçelerimiz var; kalıcı istikrarın sağlanması, hızlı ve etkili bir yürütme, güçlü yasama ve yürütme gibi. Milletimizin iradesinin direkt olarak yansıdığı, yasama ve yürütmeyle indirekt yansıdığı, yargının da milletimiz tarafından verilen karar çerçevesinde, kuvvetler ayrılığı çerçevesinde gerçekleştiği bir sistem olacak. 16 Nisan'dan sonra, sistem değişikliği yapıldıktan sonra güçlü bir meclis, yürütmeyle kesintisiz icraat dönemi olacaktır."

"Rejim değişikliği diyenler anayasayı okusun"

Öznur Çalık, parlamenter sistemin miadını doldurduğunu ve hükümet sisteminin değişmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Kamuoyuna cumhurbaşkanlığı sisteminin bir rejim değişikliği gibi lanse edildiğine dikkati çeken Çalık, "CHP'nin yapmış olduğu orkestra şefliği, hayırcı kampanyayı yürüten terör örgütlerinin de arkada yer aldığı fotoğraf, milletimiz tarafından görülmekte. Bu kampanyada başı çeken, orkestra şefliği yapan CHP maalesef çok ciddi bir algı operasyonu yapıyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde anayasanın ilk 4 maddesinin hiçbir şekilde değişmediğini vatandaşlara anlattıklarını belirten Çalık, "CHP veya 'rejim değişikliği yapılacak' diyenler lütfen anayasanın ilk 4 maddesini açsın okusunlar. Birinci madde 'Türkiye Devleti cumhuriyettir.' der. Türkiye Devletinin yönetim şekli, rejim şeklini cumhuriyet olarak ilan etmiştir ve bakidir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Artık miadını doldurmuş parlamenter sistemle yönetilen, darbelere müsaade eden, koalisyonların maalesef ekonomik krizlerle şekillendiği Türkiye'nin daha güçlü bir yönetimle, sistemle yönetilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Çalık, cumhurbaşkanlığı sistemiyle yürütmesi, yasaması güçlü, milletin iradesini de arkasına alan güçlü bir yargıyla Türkiye'nin kuvvetler ayrılığının baki olacağı bir fotoğraf görüleceğinin altını çizdi.

Referandum süreci için "Kararımız Evet" adlı el kitapçıkları basıldığını hatırlatan Çalık, tüm Türkiye'de kararın "evet" olduğunu çok net bir şekilde söyleyeceklerini dile getirdi.

"Sandığa gidin" çağrısı

Referandumda tüm vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Çalık, gençlerin, üniversite öğrencilerinin ve özellikle engelli vatandaşların da sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • AYDIN (7 yıl önce)
    2023 e kafayı takmışsınız.Atatürk ilke ve devrimlerini,cumhuriyeti yok etmeye tek adamlık dönemine dönmek istiyorsunuz. Öznur hanım o zaman sen bile böyle tek başına dışarı çıkamayacaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (7 yıl önce)
    Bir kişi buna sormuyor sen 15 yıldır Malatya için ne yaptın. Bütün caddeleri sokakları köstebek yuvasına çevirdiğiniz içinmi yoksam fakir Malatya halkına çıkan kömür ve sosyal yardımı Suriye liglere dağın içinmi evet diyelim. Bu sefer başka kapıya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    Anca konus Calik... hep konus hic susma bizim saf Malatyali nasil olsa sorgulamadan evet diyecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Arkadaşlar bu ülke ciddi bir sınav veriyor, "CHP 'hayır' diyorsa ben 'evet' diyorum" demek câhilce bir davranış. Şu parti veya bu partinin ne dediği önemli değil, önemli olan bu işin nereye gittiğidir. "Önümüz tıkanıyor" deniliyor, ya Erdoğan ne isterse anında yerine getiriliyor. 2003 yılından beri iktidarda olan bir hükümet şimdiye kadar neredeydi de şimdi "ekonomimiz uçacak" diyorlar. Şunun veya bunun ne dediğine değil, eğri otorup doğru konuşarak bir karar verin. Geri dönüşümü olmayan bir seçim olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ateşbey (7 yıl önce)OZAN isimli kullanıcı yorumuna
    evet mesele kesinlikle parti meselesi değil. benim dinimin zıttı olan herşeyi yapana, ben herşeyimle zıt olurum.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (7 yıl önce)
    vekilim bu AKP 'Meselesi değildir T.C. Meselesidir Sizlerde çok iyi biliyorsunuz fazla söze gerek yok siyasetci Parti başı ne dese oda başındakine uymak zorunda
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    Sizin çok önemli gerekçeniz olabilir Bizim HAYIR demek için sadece 1 gerekçemiz var Türkiyenin Bölünmez bütünlüğü ve Tek Adam Yönetimine HAYIR diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    İnanın Malatya Akp vekilleri yüzünden HAYIR HAYIR HAYIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    çocuklarınızıdamı vekil yapacaksınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan k (7 yıl önce)
    Sayın vekil siz Evet i Hayır'ı bırakın. Siz böyle konuştukça sizleri sevmeyen vatandaşlar, Hayır verecek gibi sanırım. Hani sussanız daha mantıklı geliyor gibi. Çünkü Malatyama, kayısıma emek vermeyen, çalışmayan vekiller istemiyoruz. Sizleri sevecekler ki, konuştuğunuz kelimeleri de sevsinler. Ama şöyle bakıyorum da kim sizleri seviyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)Hakan k isimli kullanıcı yorumuna
    aynen öyle sır bunun ve ekibi için hayır diyorum çünki evetten önce bize bunları yapan vekil ve başkan grubu evet cıkarsa daha zapt edilemez vallahide öznur ahmet mustafa ve hacı için hayır vereceğim sn cumhurbaşkanına duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)MEHMET SİNAN isimli kullanıcı yorumuna
    Böyle yorumları görünce üzülüyorum.Ülkemizin geleceğimi önemli?Yoksa Ak parti CHP veya diğerlerimi?Tabiki Ülkemizin geleceği şuna buna inat oy verilmez.hangi kararı vereceksek bilerek ve anlayarak vermeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMIL (7 yıl önce)
    Aynen bende yokum
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    yarış atına döndük
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer KARABAĞ (7 yıl önce)
    Sn hemşerim Çalık; Dinimiz emrediyor OKU diye, biz okuduk. Allah Hayırlara vesile etsin dedik.Siz neden okuyan insanlar akılsızmış gibi, okuduğunu anlamıyormuş gibi vatandaşların aklına ipotek koyuyorsunuz. Eğer yürek varsa Bütün partiler bir kanalda çıkın güzelce medeni bir şekilde tartışın. Bu çekişmelerden bıktık bunaldık. Seçmenler kardeş. Bizim seçtiklerimiz neden, maaşınızın atrışı haricinde kardeş olamıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    "HAYIR" diyenleri terörsitlerle aynı kefeye koyan zihniyet hiç düşündü mü acaba, "EVET" diyen Bülent Ersoy'la hangi kefeye gireceğini...? Unutmadık Habur'da teröristlere "megri-megri" lerle buyur etmeleri... Dün yediğiniz hurmalar, bu gün vicdanımı tırmalar..!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    öznur hanım ne gerceklerınız var cıkın anlatınkı bizde ogrenel,m 15 yıldır yeter sen malatya için ne yaptıun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sayın vekil şu anda yapmak isteyip te yapamadğınız ne var. Bir ifade edin. Öğrenelim. Mesela Cumhurbaşkanı kızını, damadını kendine danışman, hükümete bakan da yapabiliyor. Geriye Azerbaycan daki gibi yardımcılık kaldı. Emine hanım ı kendine yardımcı mı yapmak istiyor. Bunun için mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    En önemlisi güya kendini denetleyecek meclisi partili cumhurbaşkanı belirlerse ve bumeclise otur kalk parmağını kaldır indir diyerek parlementer sisteminde vaseyeti altına alırsa bu sistemin adını nasıl tanımlarız.Sayın vekil bu daha bir tanesi lütfen cevap verin.İster İnan'ın ister inanmayın seçimlerde AK partiye de defalarca oy verdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Sen var işen ben yokum
    0
    0
    Yanıtla
  • ateşbey (7 yıl önce)Ferit isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle katılıyorum. öznur çalık evet diyorsa ben yokum, cehape hayır diyorsa ben varım
    0
    0
    Yanıtla