SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Evet' Meşalesini Gördük"

0
Güncellendi - 2017-02-19 21:06:44
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde  Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu’nun toplantısına katıldı.

Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya eski milletvekili Cemal Akın,  Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un da katıldığı toplantıda  Bakan Tüfenkci’ye burada koyun ve keçi yününden yapılmış isminin yer aldığı  duvar halısı hediye edildi.

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde gerçekleşen toplantıda ilk olarak söz alan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, sorun ve önerileri dile getirdi. Daha sonra söz alan Bakan Tüfenkci ise tarım sektöründe yaşanan gelişmeleri ve hükümet olarak uygulanan politikalar hakkında bilgiler verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erdoğan’ın Kahramanmaraş’taki mitingine ilişkin değerlendirmesinde, “Cumhurbaşkanımızın sahalara inmesi, özellikle coşkuyu ve halkın teveccühü noktasındaki beklentiyi buluşturması ve cumhurbaşkanımıza olan ilgi ve alaka gerçekten her şeyin üzerindeydi. Bugün Kahramanmaraş’ta bugünü müşahede ettik.  Çok canlı ve heyecanlı bir topluluğa Cumhurbaşkanımız hitap etti.  Umut ediyoruz ki millet kararını ‘evet’ten yana vermiş durumda olsun ki bunu Kahramanmaraş’ta bizzat bunun meşalesini veya ateşini gördük.  O soğuğa ve rüzgara rağmen insanların sıcaklığı o meydanı gerçekten ısıttı. Ve millet gördük ki kendisine havale edilen konuda gerçekten en doğru kararı veriyor.  İnşallah 16 Nisan’da da milletin kararı tecelli edecek ve Türkiye yepyeni bir hükümet sistemine uyanmış olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin millete anlatılması, milletin kararını vermesi noktasındaki sürecide hep beraber ‘Evet’ diyenlerle beraber bu süreci en iyi şekilde tamamlamış olacağız.” dedi.

Hükümet olarak aldıkları tedbirlerle kırmızı etin gerek ithalat ve yetiştiriciliğinde milli bir tarım politikası oluşturduklarını ifade eden Tüfenkci, “Aldığımız tedbirlerle kamuoyunun yakından izlediği gibi et fiyatlarındaki oynaklığı gidermiş durumdayız, stabil hale getirmiş vaziyetteyiz. Politikalarla zaman içerisinde yerlilik oranını arttırdığımızda et fiyatlarının da düştüğünü göreceksiniz” dedi.

Havza bazlı tarım desteği ile hayvancılıkta bölgelere uygun destekler vermeye başladıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, bölgelere verilen ekstra desteklerle tarımı bölgelere göre ve coğrafi yapılarına göre geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Malatya’da organize hayvancılık sanayi bölgesinin de faaliyete geçmesi ile hayvan yetiştiriciliğinin ve ticaretinin bir başka boyutunun kentte yaşanacağını kaydeden Tüfenkci, “Geçtiğimiz günlerde yetiştiricilerimizin arpa ihtiyacını karşılamak adına Türkiye Mahsul Ofisi ile görüşerek burada satışların başlamasını sağladık. Böylece suni fiyatların önüne geçmiş olacağız. Besiciler ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin Türkiye ortalamasının altında arpalarını almalarının önünü de açmış olduk” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci ayrıca alınan kararla çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kefalet Kooperatiflerine olan borçlarının da yeniden yapılandırıldığını belirterek, “Borçları 5 yıl süreye yayarak yeniden yapılandırdık ve faiz oranlarını minimum düzeyde tutuk. Biz istiyoruz ki özellikle Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten bir konuma gelmesini istiyoruz. Ülkenin coğrafi konumuna baktığımızda gerek küçükbaş gerek büyükbaş yetiştiriciliği konusunda ovalar ve yaylaların rantabl şekilde hayata geçirilmesi ile yetiştiricilerin buralardan faydalanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hakan k (7 yıl önce)
    Evet kelimesi tamamda, kardeşim şu 'şelale' kelimesinden çok nefret ediyorum. Hele de belediye ve diğer kurumlarda liyakatsız Allah'ın dinini kullanarak bir yerlere gelenleri gördükçe nefretim 2 kat artıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    simdi evet verin bakin osmanli 600 yil ayakta kaldi diyorlar ya... kardesim 600 yil ayakta kaldi ama ulkede son yuzyil haric hirsizlik olmadi... ulkede herseyden once adalet vardi adalet... bugun agzi egri diyeni iceri aliyorlar... hayirlisi artik ne diyelim...yani HAYIR diyelim...
    0
    0
    Yanıtla