SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Kazanıp Avrupa Bileti Almak İstiyor

0
Güncellendi - 2019-05-21 20:26:18
EYMS Kazanıp Avrupa Bileti Almak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin son haftasında sahasında Bursaspor'u konuk edecek olan Evkur Yeni Malatyaspor, kritik mücadeleyi kazanıp, Avrupa biletini almanın hesaplarını yapıyor.

Süper Ligin 33.haftasında deplasmanda Antalyaspor'a 3-0 kaybeden Evkur Yeni Malatyaspor, Avrupa hayalini son haftaya bırakmış oldu.

Süper Ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmasıyla birlikte 5.sıra oldukça değerlendi. Ligi 5.sırada tamamlayacak olan takımın UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak olmasından dolayı kalan maçlar büyük önem taşırken, Evkur Yeni Malatyaspor’un Antalyaspor karşısında alacağı 1 puan bile yeterli oluyordu.

Sarı kırmızılılar, Avrupa biletini almak için çıktığı Antalyaspor karşısında istediğini alamadı. Sarı kırmızılılar, sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Evkur Yeni Malatyaspor, 47 puanda kalırken, Antalyaspor ise puanını 45'e yükseltti. Ligin son haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Bursaspor ile karşılaşırken, Antalyaspor ise Fenerbahçe'ye konuk olacak. Antalyaspor’un Fenerbahçe'yi yenmesi, Evkur Yeni Malatyaspor'un ise Bursaspor'a yenilmesi ya da berabere kalması durumunda Avrupa biletini Akdeniz temsilcisi almış olacak.

İKİLİ AVERAJDA ANTALYASPOR ÜSTÜN

Antalyaspor'un deplasmanda Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda Evkur Yeni Malatyaspor'un Bursaspor karşısında galip gelmekten başka bir şansı olmayacak.

Sarı kırmızılıları, Antalyaspor'un 3 puan alması halinde Avrupa'ya götürecek tek sonuç galibiyet olacak. Antalyaspor'un Fenerbahçe'yi yenmesi, Evkur Yeni Malatyaspor'un ise Bursaspor ile berabere kalması durumunda her iki takımın puanları 48 olacak. Bu durumda ise ikili averajda üstün olan Antalyaspor, ligin 5.sırada tamamlayacak ve Avrupa biletini almış olacak.

Antalyaspor'un Fenerbahçe'ye yenilmesi ya da berabere kalması durumunda ise Evkur Yeni Malatyaspor'a 1 puan yetecek.

SEZON SONUNDA İKİLİ AVERAJA BAKILIYOR

Süper Lig'de sezon sonu itibariyle ikili averaja bakılıyor. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Antalya'da oynanan karşılaşma 3-0 Antalyaspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Her iki takımda sahalarında 3 puan alırken, ikili averajda Antalyaspor üstünlüğü ele geçirmiş oldu.

PUAN USULÜ VE AVERAJ

Takımların belirlenmiş bir fikstür gereğince birbirleriyle karşılaşarak kazandıkları puandurumlarına göre derecelendirilmelerine “Puan Usulü Sistemi” ismi verilir. Buna göre, yapılan müsabakalarda kazanan takıma 3 (üç), berabere kalan takımlara 1 (bir) puan verilir ve kaybeden takıma ise puan verilmez.

“Müsabaka Statüleri”nde ve her sezon öncesinde yayımlanan “Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar”da aksi belirtilmediği sürece aşağıdaki sistem uygulanır: Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanır. Puanların eşitliği halinde aşağıda belirlenen sistem uygulanır.

Aynı puana sahip takım sayısı iki ise;

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır,

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

III. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır.

IV. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

V. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

VI. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak tek maçlı eleme usulü uygulanacak bir müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

b) Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

VIII. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde TFF tarafından belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka(lar) neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

(3) TFF gerekli gördüğü hallerde, gol averajını uygulamamaya veya başka bir şekilde uygulamaya karar verebilir.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ceyhun (4 yıl önce)
    hayırlı olsun çünkü antalyaspora uefadan lisans cıkmadı ve puan durumunda bizi geçseler bile onlar gidemicekler avrupa ligine.her türlü avrupa ligindeyiz seneeye..bir an önce yönetim seçimi olsun ve teknik kadro ince detayla belirlenmeli.kadroyu bu sene erkenden kurulması gerekiyor..yönetimin veya yeni yönetimin bu konuda acil ve ince eleyerek davranması gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla