SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Faciayı Haykıran Mezarlar

Faciayı Haykıran Mezarlar
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlıkta duygulu anlar yaşanıyor.

Depremin etkilediği 11 ilden biri olan Malatya'da vefat eden vatandaşların çoğu, Büyükşehir Belediyesine bağlı şehir mezarlığına defnedildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlığı bir an olsun boş bırakmıyor. Yakınları için burada dualar okuyan bazı vatandaşlar mezarların üzerine çiçek koyarken, bazı vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri kovalarla toprağa su döküyor.

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarının üzerine konulan eşyalar ise görenleri duygulandırıyor.

Hayatını kaybedenlerin yakınları, eşlerinin, çocuklarının, akrabalarının kullandıkları eşyaları mezarların üzerine ya da yanına bırakıyor.

Kimi depremzedeler, yakınlarının mezar tahtasına tuttuğu takımın kaşkolunu, kullandığı beresini, gömleğini asarken kimisi de mezarın üstüne battaniye ve seccade serdi.

Bazı depremzedeler de çocuklarının giydiği ayakkabıyı, oyuncağı mezar başına koydu.

AA

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kgundogar (1 yıl önce)
    Selamun Aleykum. Haberin fotoğrafında gördüğünüz mezar taşı 2019 yılında vefat eden 1,5 yaşındaki bebeğe aittir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yer bilimci muhammed çalışır (1 yıl önce)
    Allah rahmet, Eylesin Mekanları Cennet Olsun, Uyardık Ama Nafile Yerel Yönetim'ler Merkezi Yönetim Tedbirinizi Alınız Dedik Ama Dinlemediler, Yine Uyarmak İstiyoruz Malatya Ovacık Fay Zonu Çok Tehlikeli Hale Geldi, Çelikhan Bölgesinde Yaklaşık Olarak Kırılmayan 40 Km Fay Var Lütfen Dikkatli Olalım Hasarlı Evlere Girmeyelim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hocam, binalara çıkılan kaçak katlar yıkımı arttırır mı? 8 katlı olması gereken bina 13 katlı olursa yıkımı etkiler mi zemin ve bina sağlam olsa dahi?
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Muhammed Ali (1 yıl önce)Öğrenci isimli kullanıcı yorumuna
    Evet sevgili öğrenci, Ramazan ayında kebap yemek orucu bozar.
    %88
    %12
    Yanıtla