SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Falda, İki Yıl Sonra Kriz Gördü

A- A+ PAYLAŞ

 

 
Son günlerde sıkça dile getirilen kriz söylemlerine bir katkı da ünlü kâhin Roubini'den geldi. Nouriel Roubini, ABD’nin mali durumu, Çin ekonomisinin yavaşlaması, AB’nin borç sorunu ve Japon ekonomisinin adeta durmasının 2013’te küresel krize dönüşebileceğini söyledi.
 
Dünya ekonomisinde yaşanan yavaşlama yatırımcılar arasında tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Rakamların gelecek hakkında fazla bilgi vermediği dönemlerde devreye giren ABD’li ekonomist Nouriel Roubini dün yaptığı açıklamalarla yine yatırımcıları korkuttu. 2008’de patlak veren krizi önceden tahmin ederek büyük bir üne kavuşan Roubini, dünya ekonomisinin 2013’te yeni bir krize girebileceğini söyledi.
 
Roubini küresel bazda ekonomik gelişmelerin tedirginlik vermeye başladığını belirterek özellikle ABD’nin mali durumu, Çin ekonomisinin yavaşlaması, AB’nin borç sorunu ve deprem nedeniyle adeta durma noktasına gelen Japon ekonomisinin 2013’e yönelik en önemli sorunların başında geldiğini söyledi. Roubini şöyle devam etti: “Ülkeler borç sorunlarına yönelik çözümleri sürekli erteliyor. Ancak geçen zaman sorunların daha da büyümesine, borç yükünün daha da artmasına neden oluyor. Tüm ertelemeler 2013’te büyük bir felakete dönüşebilir” dedi. 
 
"AVRUPALILAR GİBİ OLURUZ"
Roubini: Risk primleri artarsa ABD’nin bütçe sorunu AB’de olduğu gibi zora girer.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız