SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fendoğlu, Doğanşehir ve Akçadağ’daki Sulama Sorununu Dile Getirdi

Fendoğlu, Doğanşehir ve Akçadağ’daki Sulama Sorununu Dile Getirdi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, depremlerden dolayı barajlardaki ve sulama kanallarındaki bakımsızlık ve alınmayan tedbirlerden dolayı Doğanşehir ve Akçadağ bölgesindeki çiftçilerin büyük bir sorun yaşadığını bildirdi.

Türkiye Büyük Milet Meclisi  (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Akçadağ ve Doğanşehir ilçesindeki çiftçilerin sulama suyu konusunda yaşadıklarını sorun ve sıkıntılar ile DSİ’nin bu konudaki duyarsızlığını dile getirdi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun konuşması şu şekilde, “Bugün depremin 136’ncı günü. Akçadağ Sultansuyu Barajı setinin depremler sırasında yarılması ve yıkılma tehlikesinin ortaya çıkması, Sürgü Barajı’nın Doğanşehir ve Akçadağ bölgesinde yaklaşık 70 bin dönüm tarım arazisine su taşıyan sulama kanallarının ihmal ve duyarsızlık nedeniyle bakım ve onarımının yapılmaması yüzünden, sulama birliğinin su idaresi konusundaki yetersizliği, DSİ’nin denetimsizliği ve ilgisizliği yüzünden yıllardan beri gereken bakımın yapılmaması nedeniyle kanalların büyük bir bölümü zamanla kayıp su taşıma özelliğini yitirmiştir. Son depremlerin de kanallara hasar vermesi, geç başlatılan çalışmalar, yetersiz ekip ve ekipman bu sulama döneminin susuz geçirilmesine yol açacaktır. Ekip ve ekipman sayısının artırılması, bu bölgedeki çalışmaların Devlet Su İşlerinin imkânlarının da kullanılarak desteklenmesi gerekir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Fendoğlu na bak ne çok çalışıyor. Daha dün bir, bugün iki. Hemen Malatya nın sorunlarını mecliste dile getirmiş. Peki Fendoğlunun partisi iktidarın mı, muhalefetin mi ittifakında tam anlayamadım. Eğer iktidar tarafında ise, meclise gerek yok, direkt bakan ile konuyu görüşebilirdi. Yok eğer Fendoğlu muhalefet ittifakında ise sonuna kadar haklı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fth (10 ay önce)
    Hep o CHP varya hepsi onların suçu!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Sultansuyu Sulama Birliği yönetimi çok aciz.denetim yok,
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Barut (10 ay önce)
    Orduzununda sulama proplemi var.cimere kadar yazdık ama sonuç yok.akp siyasilerinde söylediği belediye başkanlarının söylediği DSİ ve DSİ bölge müdürünü söylediği imara açılacak kaysilariniz kurutacagiz. bahçeleriniz daha da degerlenecekmis.beton daha degerliymiş.BETON MALATYA olacakmış heryer.
    %75
    %25
    Yanıtla