SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 11 Mahkumiyet Daha

0
Güncellendi - 2017-11-09 02:32:32
FETÖ Davalarında 11 Mahkumiyet Daha
A- A+ PAYLAŞ

  • Aralarında 'eski' öğretim üyesi, emniyet müdürü, doktor, belediyeci, müfettiş, öğretmenlerin de bulunduğu 11 sanık hakkındaki davalarda karar çıktı

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve aralarında eski emniyet müdürü, doktor, maliye müfettişi, öğretim üyesi ve öğretmenlerin de bulunduğu toplam 11 sanık 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Malatya Adliyesi'nde terör davalarına bakmakla yetkili Malatya 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Silahlı terör örgütü dosyasında yargılanan 11 sanığın yargılaması tamamlandı. “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan yargılanan ve örgütün kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen 1 eski emniyet müdürüne, 1 doktor, 1 öğretim görevlisi, 1 maliye müfettişi, 3 eski öğretmen, 1 Büyükşehir Belediyesi çalışanı, 2 eski polis memuru ve 1 eski gardiyana “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

-Emniyet müdürü, Maliye müfettişi, Büyükşehir çalışanı…

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması biten dosyalarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen Hayri B.’ye, eski polis memuru Necmettin O.’ya, Büyükşehir Belediyesi çalışanı Abdullah K.’ya ve Maliye Müfettişi Erkan M.’ye 6’şar yıl 3’er ay, eski öğretmen Ertuğrul G. ve eski emniyet müdürü Tayyip K.’ya ise 7 yıl 6 ay hapis cezaları verildi. Mahkeme Heyeti, hükümler ile birlikte sanıklar Necmettin O. ile Hayri B. hakkında tahliye verirken, diğer sanıklar hakkında ise tutukluluk halinin devamına karar kıldı.

-Doktor, öğretim üyesi, öğretmen…

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması tamamlanan FETÖ dosyalarında, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklu yargılanan Doktor Hasan D.’ye, eski polis memuru Ahmet Turan A.’ya ve İnönü Üniversitesi Malatya MYO’da öğretim üyesi Ufuk K.’ya 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verildi. Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan her 3 sanık için de hüküm ile birlikte tahliye kararı verdi. FETÖ ile iltisaklı okulda öğretmenlik yapan sanık Sabri T.’ye ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi ve hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

-Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” suçundan tutuksuz yargılanırken, Savcılığın vermiş olduğu mütalaadan sonra “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan”  Malatya E Tipi Cezaevi'nde görev yapmış eski gardiyan Ozan U.’ya ise alt sınırdan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız