SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün Üst Rütbeli Sorumlusu İmam Davası

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:16:06
FETÖ'nün Üst Rütbeli Sorumlusu İmam Davası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçundan dava açılan ve "üst rütbeli askerlerden sorumlu imam" olduğu iddia edilen eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu yargılanan eski İngilizce öğretmeni Ahmet Vedat K. ile avukatı hazır bulundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesap hareketleri bulunduğu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

Mahkeme başkanı Hasan Çınar'ın "Hakkında üst rütbeli askerlerden sorumlu imam olduğun' iddiasına ilişkin ne diyorsun?" sorusuna sanık Ahmet Vedat K., iddiaları kabul etmediğini kaydetti.

Şanlıurfa'da 2010-2013 yıllarında İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan sanık Ahmet Vedat K., "Aleyhimde beyanda bulunan şahısları tanımam. Daha önce emniyette verdiğim beyanım baskı altında, zorla alındı. Önceki ifademi baskı altında verdiğimden dolayı kabul etmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • arğalı (6 yıl önce)
    Ya arkadaş bu adamların tek suçu banka hesabı sendika baylok maylokmu.Terörist terörist diyorsunuz birinde bir silah bir bıçak bulamıyorsunuz.Kitap bulduk,banka hesabı,sendika..
    0
    0
    Yanıtla