SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fındık İçin Adalet Yürüyüşü' Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-09-21 02:50:19
'Fındık İçin Adalet Yürüyüşü' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından fındık fiyatlarındaki düşüşü protesto emek amacıyla düzenlenen ve Ordu'dan başlayan ‘Fındık için Adalet Yürüyüşü'  yaklaşık 47 km'nin sonunda Giresun Meydanı'nda tamamlandı.

İlk gün Ordu'dan Giresun’un Piraziz ilçesine kadar yürüyen grup, ikinci gün bu ilçeden yaklaşık 19 kilometre yol kat edilerek Giresun’un Yalıköy köyü Erikliman mevkiine ulaştı. Giresun’a ulaşmak için dün yaklaşık 6 kilometrelik mesafe için saat 15.00’da yürüyüşe başlayan grup, saat 17.30 sıralarında Giresun Meydanı'na ulaştı.

Havayolu ile mitinge katılmak üzere Trabzon'a gelen ve buradan karayolu ile Giresun'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen aksine "Fındık için Adalet Yürüyüşü'ne katılmayarak bir otelde dinlenerek yürüyüşün bitmesini bekledi.

KILIÇDAROĞLU MİTİNGDE KONUŞTU..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından 18 Eylül'de Ordu'da başlatılan ve Giresun'da sona eren "Fındık İçin Yürüyoruz" yürüyüşünün ardından Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, emeğe, alın terine hep saygı duyduğunu, kendilerine alın terine saygı duymayı öğreten kişinin rahmetli Bülent Ecevit olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, insanca ve hakça bir düzeni ülkeye getireceklerini belirterek, "Sözüm söz, görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun 80 milyonu kucaklayacağız, Türkiye'de birliği, beraberliği ve huzuru hep birlikte getireceğiz. Genç bir kızımız diyor 'Hak, hukuk, adalet.' Hak, hukuk ve adaleti hep birlikte sağlayacağız." diye konuştu.

"Türkiye fındık üretiminde dünya birincisi"

Türkiye'nin fındık üretiminde dünya birincisi olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Soru şu, madem ki dünya birincisiyiz, bu fiyatı niye biz belirlemiyoruz? Elin oğlu fiyatı niye belirliyor? Bizim gücümüz mü yok, imkanımız mı yok? Hayır var, imkanımız da gücümüz de var ama fındık üreticisi bir araya gelmediği, ortak ses çıkartmadığı, ortak mücadele etmediği için onun alın terini bir avuç yabancı sömürüyor. Buna izin vermeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

"Size sözüm söz, terörü nasıl 4 yılda bitiririm diye söz verdiysem, fındıkta fiyatta istikrarı da 2 yıl içinde sağlayacağım." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Konya'dan küçük Hollanda. Yıllık tarım ürün ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Ya fındığın var, dünyanın her tarafından talep var ama gidiyorsun kendi üreticini ezdiriyorsun, alın terini birilerine sömürüyorsun, Hollanda kadar bile olamıyorsun."

Kılıçdaroğlu, "Ziraat odalarına sesleniyorum, çiftçinin hakkını korumak sadece benim görevim değil. Kanunun gereğini yapmıyorlarsa sizler de mücadele edeceksiniz, sizler de şikayet edeceksiniz, sizler de yeri geldiğinde mahkemeye gideceksiniz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben de size söz veriyorum, namus sözü veriyorum sizin hakkınızı, hukukunuzu savunmazsam, sonuna kadar arkasından gitmezsem yediğim ekmek bana haram olsun." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Fındık üreticisi kazanacaksa kim kazanacak, kazanırsa Türkiye kazanacak, hepimiz kazanacağız. Bu millet kazanacak, huzur içinde yaşayacağız, her evde huzur olacak, her evde bereket olacak."

Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği “Fındık İçin Adalet Yürüyüşü”nün ardından Giresun meydanında miting düzenledi. Mitingin ardından Kılıçdaroğlu, FİSKOBİRLİK’i ziyaret ederek Yönetim Kurlu Başkanı Lütfü Bayraktar ile görüştü.

Basına kapalı yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından bir değerlendirme yapan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, bir genel başkanını ziyaretini önemsediğini ifade ederek, “CHP Genel Başkanı FİSKOBİRLİK’in desteklenmesi gerektiği, son yıllarda kurumumuzun toparlanmaya çalıştığını gerekli desteğin verilmediğini ifade etti. Bununla birlikte TMO’nun devreye girmesinin uzun vadede maliyetli olduğunu kaydetti. Bu açıklamaları çok önemsiyorum ve doğru tespitlerdir. Bana göre ise vatandaş nezdinde FİSKOBİRLİK itibarlı bir kurumdur. Kurumsal kimliğinin değer ve kıymetinin bilinmesi gerekmektedir” dedi.

Kılıçdaroğlu, FİSKOBİRLİK ziyaretinin ardından karayolu ile Trabzon’a gitmek için ayrıldı.

Giresun, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız