SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırınlarda Denetimler Arttı

0
Güncellendi - 2020-04-14 04:38:38
Fırınlarda Denetimler Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini yapılabilmesi amacıyla fırın ve unlu mamuller satış noktalarında hijyen ve gramaj denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Denetlenen iş yerlerinde; hijyen kontrolü, ürünlerin tazeliği, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, kişisel hijyen, alet ve ekipmanların uygunluğu, ekmek gramajları ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların her gün tükettiği ekmeklerin sağlıklı ve temiz fırınlarda üretiminin yanı sıra eksiksiz tam gramajlı tüketimin sağlanması amacıyla ekmek fırınlarına yönelik denetimlerin devam ettiğini söyledi.

Küresel bir tehdit haline dönüşen yeni tip koronavirüs ( KOVİD-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü alanda önlemleri sıklaştırdıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, halk sağlığının korunmasına yönelik hizmetlerin öncelikli görevleri arasında yer aldığına işaret etti.

Vatandaşların gönül rahatlığı ile ekmek alabilmeleri için fırın ve unlu mamuller satış noktalarında hijyen ve gramaj denetimlerini aralıksız sürdüğünü belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını muhafaza etmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçemizde faaliyetlerini sürdüren market, kasap, lokanta, fırın ve unlu mamuller satış noktalarında belirli aralıklar yaptığımız hijyen ve temizlik denetimlerini koronavirüs salgını nedeniyle yoğunlaştırdık. Zabıta İşler Müdürlüğümüz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren fırın ve unlu mamuller satış noktalarındaki denetimlerini bu dönemde artırdılar. Burada amacımız; fırıncılarımızın hijyenik ortamda ekmeklerini üretmeleri ve halkımızın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamaktır. Vatandaşımız sofrasına gelen ekmeği gönül rahatlığı ile tüketebilmelidir. Vatandaşın sağlığını düşünerek kurallara uyan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Eksikleri bulunan fırınlar uyarılmış olup, eksiklerini gidermeleri için belli bir süre tanınmıştır. Bu süre zarfında eksiklerini gidermeyenler hakkında cezai işlemler başlatılacaktır. Halkımızın taze, sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketmesi için denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız