SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazete Okul Yaptıracak

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'un Gözene Köyü'ne 12 derslikli ilköğretim okulu yapılacak. Okulun yapımını Takvim Gazetesi üstlenecek. Malatya Valiliği ile Takvim Gazetesi arasında İlköğretim Okulu'nun yapımına ilişkin olarak protokol imzalandı.
İlköğretim Okulu'nun yapımı için Valilik ile Takvim Gazetesi arasında protokol imzalandı. Protokol Valilik Makamında gerçekleştirildi.

Takvim Gazetesi yazarı Savaş Ay'ın girişimleriyle , Takvim Gazetesi'nin ilköğretim okulu yapma projesinden biri de Malatya'da gerçekleştirilecek. 91 Bin Dev Öğrenci Projesi Kurulu tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilen Sevgi Festivali'ne katılarak etkinlikleri de takip eden Savaş Ay'ın gazetelerinin eğitimle ilgili projelerini Vali Halil İbrahim Daşöz ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşması üzerine Savaş Ay Malatya'ya bir İlköğretim Okulu yapabileceklerini söyleyince Takvim Gazetesi yetkilileriyle bu konu görüşüldü.

Görüşmenin olumlu sonuçlanması üzerine Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Emre Şahin ve beraberindeki gazete yöneticileri Malatya'ya geldi ve dünde Valilikte okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Yeşilyurt İlçesine bağlı Gözene Köyü'nde bir İlköğretim Okuluna büyük ihtiyaç duyulduğunu, köye daha önce İstanbul Ticaret Odası tarafından okul yapımı konusunda protokol imzalanmasına rağmen İTO ile Sanayi Bakanlığı arasındaki bazı sıkıntılar dolayısıyla bu okulun şu anda yaşama geçirilmesinin gecikecek olması dolayısıyla Takvim Gazetesi tarafından yapılacak İlköğretim Okulu'nun Gözene'ye yapılmasına karar verdiklerini belirtti.

Vali Daşöz, Savaş Ay ve Takvim Gazetesi'ne eğitime verdikleri öne dolayısıyla teşekkür etti. Daşöz, sosyal sorumluluğun bir gereği olarak eğitime verilen önemin son derece önemli olduğunu da kaydetti.

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Emre Şahin'de, gazete olarak ilk aşamada cezaevindeki tutuklu ve hükümlü çocuklara yönelik çalışmalarda bulunduklarını, bu projenin okul yapımına yöneldiğini 5 ilköğretim okulu yapmayı düşündüklerinin ve ilkinin de Malatya'ya olacağını belirtti.

Daha sonra Emre Şahin ile vali Halil Daşöz arasında okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.

12 derslikli olarak yapılacak olan İlköğretim Okulu'nun bodrum, zemin artı 1 kat olacağı ve yaklaşık 1 Milyon 300 Bin YTL'ye mal olmasının düşünüldüğü belirtildi. Okulun yapımına kısa sürede başlanarak bitirilmesi öngörülüyor.
İlköğretim Okulunun yapımı için yapılan protokolun imza töreninde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız