SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteciye Çekiçli Saldırı Girişimi

Gazeteciye Çekiçli Saldırı Girişimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarını takip eden Halk TV ekibine saldırıda bulunuldu. Halk Tv'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına canlı bağlanan Ferit Demir çekiçli bir saldırgan tarafından ölümle tehdit edildi.

Canlı yayında olaya tanık olan Ayşenur Aslan "İhbar ediyorum! Ne adına, kim adına" diye sorarak "Halk Tv sussun istiyorlar, Halk Tv muhabirleri hiç konuşmasın istiyorlar" diye isyan etti.

Malatya'dan canlı yayın yapan Ferit Demir o anları şöyle anlattı:

"Daha önce de bu enkazın önünde birçok yayın yapmıştık. Valiliğin açıklamasını okuyacaktım. Malatya'da 14 bin çadır dağıtıldığını, merkezde 3 bin çadır kurulduğunu, 20 bin vatandaşın barındığını, 45 ayrı noktada yemek dağıtıldığını anlatıyordum.

Tam o sırada kamyonetle geçen bir vatandaş camını indirerek 'Yalan söylüyorsunuz, devlet burada var' diye bağırmaya başladı. Çekiç alarak yanımıza geldi. Hepinizi öldürürüm, gebertirim' diye tehditlerde bulundu. Oradan geçen iki vatandaş doğruları anlatıyor' dedi. Onları da tehdit etti, sizi de öldürürüm dedi. Uzun süre sizi öldürürüm, vururum, hükümete bir şey söylemeyeceksiniz' diye tehditlerde bulundu. Elinde çekiç de vardı. Sonra iki polis memuru geldi, şikayetçi olduğumuzu söyledik ama herhangi bir işlem yapmadı. Size vurmadığı için, kafanıza vurmadığı için işlem yapamam. Belki bir sıkıntısı vardır gergindir dediler. Yelekleri üstündeydi. Israrla şikayetçi olduğumuzu söyledik, çekiçle size vurmadığı için işlem yapamayız dediler."

Çaresizliğin dışavurumu
Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, saldırıya tepki göstererek sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Mahiroğlu, "Muhabirimiz Ferit Demir'e deprem yayını sırasında yapılan saldırı çaresizliğin dışavurumudur. Hiçbir HALK TV muhabiri alanı terk etmez. Söz verdik, depremzedelerin yaraları sarılana kadar oradayız" ifadelerine yer verdi.

TGC saldırıyı kınadı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada “Yaşadığımız deprem felaketinin ardından sahada, özellikle deprem bölgesindeki çalışan gazetecilere yönelik saldırılar giderek artmaktadır. Deprem bölgesindeki yurttaşların sorunlarını haberleştirmeleri nedeniyle siyasetçiler tarafından hedef gösterilmeleri, meslektaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmektedir. Son olarak deprem bölgesinde yayın yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir’e çekiçli saldırı olmuştur. Meslektaşımız ölümle tehdit edilmiştir. Ayrıca güvenlik güçleri tarafından meslektaşlarımızın deprem bölgesinde haber yapması engellenmektedir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak sahada çalışan gazetecilere yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtiyor ve kınıyoruz.

Meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Olayın sorumlularının araştırılıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Siyasetçileri deprem bölgesinde yurttaşların sorunlarını ve taleplerini dile getiren gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Türkiye’nin yaşadığı sorunları haberleştiren gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasının da tüm yurttaşlar gibi devlet güvencesinde olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi.

Gazeteciye tekme
Ferit Demir 10 Şubat'ta da saldırıya uğramıştı. Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'deki arama kurtarma çalışmalarını takip ederken saldırıya uğramıştı.

Demir o anları şöyle anlatmıştı. "Dün bir olay yaşadım. 26 yaşındaki bir kardeşimizin kurtarma anı vardı. Biz de çekiyorduk. Bütün kameralar AFAD TIR'ının üzerine çıkarıldı. Bize izin vermediler. 'Kontenjan doldu' dediler. 'Tamam ben halkın içinde çekerim' dedim. Çektim de. Üzerinde Ankara TEM yeleği bir polis memuru geldi. 'Çekemezsin' dedi, yasak. Dedim ki 'Bak AFAD TIR'ının üzerinde beş altı kamera canlı çekiyor.' Böyle deyince geri gitti. Sonra başka polisler geldi. Kimliğimi istediler. Ben de 'Gazeteciyim' dedim. Geri gittiler tekrar. Sonra enkazın başındaki kameraman arkadaşımı zorla geri getirdim. Enkazın başında kadın kardeşimizi kurtarmaya çalışan özel hareket polisi bana laf söyledi. 'Niye çekiyorsun sen' diye bağırdı. Sonra ben giderken TEM yeleği giymiş polis arkamdan bana tekme attı. Ben yere düştüm, pantolonum yırtıldı, bacağım kısmen yaralandı."

halktv.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Halk tv yayın yaparken kamyonetteki kişi yalan haber yapmayın diyor fakat muhabirin yanındaki her kimse küfür ediyor bunu söyleyen yok Malatya haber o kamyonetteki kişiyle sizi görüştürebilirim olaya tek taraflı bakmayın iki tarafında suçu var
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Gökmen (1 yıl önce)
    Kutuplaşmayı bırakalım, birlik beraberlik zamanıdır, siyasi görüşlere saygılı olalım, yüksek kat imarı izin verenlere ve teknik özelliklere uygun olmayan inşaatları yapanlara gerekli cezalar verilmelidir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onur (1 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak çok utandım. Adamlar misafir gelmiş burada ki sorunları aktarıyor. Bu şahıs için derhal cezai işlem uygulanmalıdır.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Erkenekli (1 yıl önce)
    Malatya'ya bu insanlar yakışmıyor. Halkın çektiği perisanligi anlatmayın herşey toz pembe yayın yapın yok yaaa. Hadi git senin izleyeceğin TV kanalı belli zaten. Efelenme öyle de medeniyetten nasibini almamış insan.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Talip (1 yıl önce)
    Birilerine bir tepki gösterilecektir, parmak sallanacaksa, tepkinin hedefi haber yapan bir gazeteci olmamali, kim olmalı biliyor musun? Bataklığa 12-15 kat imar izni verip zenginlesenler, denetim görevini savsaksalayanlar, müteahhit mi belediye baskani/ meclis üyesi mi oldugu anlasilmayanlar oldugunu dusunuyorum,
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Maşallah (1 yıl önce)Talip isimli kullanıcı yorumuna
    O neden sonuç ilişkisini kuracak kadar beyin sahibi olsa bu ve benzeri cahiller zaten şu an depremde kayıpları konuşmazdık.. ama müstehaktır Malatya böyle kafalarla dolu ve sonuç koskoca kent hep geriye.. maşallah allah daim etsin hep geri gidişi...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Halk TV ve teranesi hergun her fırsatta ne yapsak ta hangi konu olursa olsun (buna sihalar bile dahil) devletin bir açığını bulsakta ordan vursak, seçimlerde oy devsirsek, ne kadar akp li varsa döndersek diye yayınlar yaparsa olacagi bu... bozuk saat bile günde 2 defa dogruyu gösterir.. oda malatya ya denk gelmiş.. arkadaşlar devleti bırakın bir şahsın bile dahi mutlaka bir acigi olur. O acigi özellikle aramak ordan vurmak ta olmaz.. hatasız kul yok.. biz 1999 depremini de gördük. Kadının bacağı kopmuş hastane bahçesine yatirmislar bacağı dikecek doktor yok..ameliyatlar bahçede yapiliyordu.. böyle bir devlet vardı. Şimdi hersey var bu defa insanımız bozuldu. Para, menfaat aldı basini gitti. Kentsel dönüşüm yapılacak olsa hayir diyorlar. Çünkü evlerini başka mutahite verip yaptırmak daha karliydi. Ama gördük süslü puslu daireler yok oldu.. bu da bize ders olmalı... ayrıca devlet tr aynıdır hükumette.. hükumet kim ise devletin başı odur.. o ayrı bu ayrı saçmalıktır.. Devlet 10 şehire 7 si buyuksehir olan illere yollar yıkılmasına rağmen yetişmeye çalıştı.. sonra si bize kalmis. Ya kendimizi önce duzeltecez yada bu menfaat düzeni devam edecek..
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Malatya halkı bilinçlidir.aklıselim dir.Televizyonculuk adı altında fitnelik yapanları hemen tanır.halk dalkavukluğu yapan geçmişi sabıklarıda gözünden tanır.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Ayni tepkiyi keşke antreli çadırlarda, huzur içinde cay içilen, sanki deprem olmamış gibi haber yapanlara da gösterseydiniz keşke...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Boztepeli (1 yıl önce)
    Ortalığı katmayın haberde yapmayın adınız halk ama halktan bihaber
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatya Halay Ekibini Çekseler Zoruna Gitmezdi Demi..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Boztepeli (1 yıl önce)Kara44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bir partinin yayın organının ne kadar tarafsız olabilir. Malatya halay ekibinin tırnağı olamazlar
    %20
    %80
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Malatya beni şaşırtmıyor ! Hakikaten cahili bol bir şehir ,banazı bol bir şehir. Sorgulama yeteneğini kaybetmiş ve ne yazık ki doğruyu yanlışı kaybetmiş.Aklını kiraya vermiş bir şehir. Ülkeler ne yazık ki hak edildikleri gibi yaşarmış bunun en büyük örneği malatyadır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kullandığın kelimelere dikkar et.. ! Genelleme yapmadan işkembe den konuşma konuştuğun kelimenin nereye gittiğine dikkat et MALATYA gibi bir şehir hakkında bu şekilde konuşamazsın kardeşim tekrar söylüyorum şahıs belirt genelleme yapma.. yapamazsın!!!
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Doğru düzgün konuş terbiyesizlik yapma sıcak yuvanızdan burada sağda solda evsiz barksız kalmış insanları eleştirmek sizin gibi hadsizlere düşmez
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)uğur tn isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyalı olarak dediklerinize harfiyen katılıyorum
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Malatya halkınin büyük bir bölümü tutucudur. Savunduğu adamı körü körüne savunur. İyi yaptığına kötü yaptığına bakmaz. Bir nevi tapınma halidir. İnönü ve Özal bu anlattıklarıma örnektir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 70yil onceki Inonu, 30 yil Onceki Ozal aklimiza geliyorda, sanki daha yakinlardanda biri vardi :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Allah bu meczuptan ve meczup gibi düşünenlerin şerrinden aklı selim vatandaşlarımızı muhafaza eylesin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah'ın cahili Malatya'yı tüm ülkeye rezil etti.Rezil adam
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Şahıs (1 yıl önce)
    Arkadaşlar şu ara dikkatli olun millet gergin saldıracak sataşacak yer arıyorlar trafikte magandalar mevcut insanlıktan çıkmış malatyalılar mevcut dikkat
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    tipi malatyalıya benzemiyor ..malatyalıysa yazık bu ülkeye yardımı bile siyasete çevirdiler ..halen oyumuz düşmesin diye hesaplar yapıyorlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Malatya da insan kalmadı insan. Daha ne dertte eline çekiç almış insanlıktan nasibini almamış bu karakter millete saldırıyor. Malatya dümdüz olmuş halen partizanlık peşinde. Biz bu kafada olduğumuz sürece daha çok enkaz kafamıza çöker. Annemi kaybettim depremde gelsin bana çekiçli ona o çekici göstereyim gönderin bana o yiğidi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kündübegli (1 yıl önce)
    Yalan beyan haber yapıp milleti devlete kışkırtırsa olacağı o. Allah'a şükür devlet heryerdeydi. Eski hükümetler gibi 99 depreminde bu işin altından kalkmak imkansız demediler. Ve bu büyük afetin üstesinden gelebilecek tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Cahilce konuşmuşsunuz. Yalan da konuşuyor, bir partiyi devlet ilan ediyorsunuz. Kimsenin devletle sorunu yok. Hükümet ile devleti karıştırmayın. Bu toplum nasıl bu hale geldi akıl alır gibi değil. A maber izlemeye devam. dünya nideri
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Depremin yaşandığı hangi ile gittinde devlet her yerde diyorsun. Ben Hatay'daydim depremin 4. Gunu madenciler kendi imkanlariyla geldi, 5 gün boyunca ne afad vardi ne Kızılay ama arama kurtarma egitimi olmayan afad gonulluleri ucaklarla geldi. Simdi kalkip devlet her yerdeydi deme. Hatayda daha enkaz altinda cesedi olan insanlar var, enkazda cesedi bulunmayan yuzlerce insan var. Ama senin o beynin bunlari almaz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kündübegli değirmen iyi doluyor sanırım. Birde acaba helal ve haramı bilir misiniz? Yada boşver keseyi doldurmaya bak
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yalaka trol, ilk gunden Malatya dan kacip nerede klavye goygoycukugu yapiyorsun? Ilk 4 gun halk vardi! Reisin onay vermeden afadin kizilayin yerinden oynayamadi. Sizden bi şeyolmayacagini herkes gordu. Haydi saldirin...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Sen kimin için Konuşuyorsun Milleti mı Temsil Ediyorsun Yoksa AKP Yağcı 2-4 Maaş Alanlardansin.Bu Ahirete seninde Yerin Yok.Zaten Deprem Vergiler ortada yok Milletin Yaptigi yardımı.Kendileri yapmış gibi Göstermeleri ? Allah'ıni Seviyorsan git İnsanlara Yardım et, Akıl Verme
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstehaktır ona her türlü zillet.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Müsiad Başkanı yapalım seni. Ev dik, yıkılsın. Biz seni övmeye devam edelim(!) Devlete tapmak şirktir. Ve sen...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Kündübegli isimli kullanıcı yorumuna
    Şekerin dozuna dikkat edin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya halkı milliyetçidir.Vatan hainlerine fırsat vermez.Kimse bu memleketi devletine düşman edemez.Malatyahaber sende boşuna uğraşma başaramazsın.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Sen neyin uğraşını veriyorsun sahte malatyalı on binlerce insan öldü milletin yıllardır biriktirdiği emeği alın teri çar çur oldu ortada olmayan vekillerle ortada olmayan belediye başkanı ile mi üstesinden geliyoruz ufacık bir tesis açılırken yüzlerce kişi ile boy boy resim çektirenler nerde
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Keşke sadece tahıl ile beslenmeyeydin...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Önce insan olmayı dene, gerçek insan, sonra malatyali mi.oluyorsun ne oluyorsan ol, millet caninin derdinde, sen siyaset yapmak peşindesin, ayıptır, gunahtir
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatan senin/ sizin tapulu mailiniz değil, bu millet mazluma kimlik sormadan tüm imkanlarını seferber etti, devlerin izzet-i nefsini kurtardi, senin gibilerse gelen battaniyeyi, yardımları ganimet gibi gordu, fakirin fukaranın hakkına tecavüz etti,
    %75
    %25
    Yanıtla