SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gazilerimiz, Vatanseverliğin ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir"

A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Malatya'da da tören yapıldı.

Malatya'da Atatürk Caddesi'nde Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yazıcı ve protokol üyeleri Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti.

Burada dua edilmesinin ardından Yazıcı, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

VALİ YAZICI'NIN MESAJI..

Bu arada, Vali Ersin Yazıcı, Gaziler Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış ve bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarıiftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, Malazgirt’ti, Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar’ı, 30 yılı aşkın süredir terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmak ve vatan uğrunda gösterilen fedakarlığı iyi öğretmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (7 ay önce)
    Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Olmak Üzere Tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun.
    0
    0
    Yanıtla