SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gönül Elçileri Projesi'yle 327 Engelliye Ulaşıldı

0
Güncellendi - 2018-09-06 05:24:14
'Gönül Elçileri Projesi'yle 327 Engelliye Ulaşıldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Malatya Valiliğinin yürüttüğü  “Fırsat verirseniz her çocuk başarır” projesinde 327 öğrenciye ulaşıldı.

“Fırsat verirseniz her çocuk başarır”  projesi kapsamında Otizm,  Mental ve Down Sendromlu gibi özel bireylere yönelik yürütülen proje de yüzme, atletizm, jimnastik, futbol, masa tenisi ve yüzme branşlarında birçok dalda eğitim verildi.  Projeye katılan çocuklar; atletizm branşında 23, jimnastik branşında 19 ve yüzme branşında ise 6 madalya kazandılar. Çocuklara ayrıca halk oyunları kursu da veriliyor.

İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden öğrencilerinde gönüllü olarak yer aldığı projede yer alan özel bireylerin velileri Vali Ali Kaban’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler. Aileler Vali Kaban’a proje de 6 aylık sürede çocuklarına verilen eğitimden dolayı günlük gelişimlerinde önemli gelişimler kazandıklarını ifade etti.

Vali Ali Kaban, “Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan Gönül Elçileri Projesinin bir parçası olarak Fırsat verirseniz her çocuk başarır başlığı altında yürüttüğümüz bu çalışma ile Şubat ayından bu yana 327 engelli bireyimiz spor alanında, halk oyunları alanında ve toplumsallaşmaya dönük oluşabilecek başka faaliyetlerle hayatın içerisinde yer almaları sağlanarak eğitimlerine yeni bir boyut katılmış oldu.” dedi.

Vali Kaban, “Bu çalışma Valiliğimizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ve İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünün gönüllü öğrenci çabaları ile bugüne geldi. Bu anlamda  327 bireyimiz  spor alanındaki yaptıkları çalışmalar ile bazı yarışmalara da katıldılar. Bu yarışmalarda atletizm alanında 23, jimnastik branşında 9 ve yüzme branşında 6 olmak üzere madalyalar kazandılar.  Bu  daha önce yapılmamış bir faaliyet olarak Malatya’mızda ilk kez gündeme getirilmiş bir aktivite olarak ailelerimiz tarafından da büyük bir takdirle karşılandı. Bu çalışmaya emeği geçen Ali Karaca arkadaşımız olmak üzere Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine teşekkürü bir borç biliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız