SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül Rahatlığıyla Bağışta Bulunabilirler"

0
Güncellendi - 2020-04-24 03:51:52
A- A+ PAYLAŞ

KAN BAĞIŞI İÇİN VATANDAŞLARA ÇAĞRI.. Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, koronavirüs salgını sürecinde, kan bağışında büyük ölçüde düşüş yaşandığını belirterek, kan alma uygulamasının son derece steril biçimde yürütüldüğünü, bu nedenle vatandaşların herhangi bir endişe taşımadan kan verebileceğini söyledi.

Türk Kızılay’ın en önemli misyonlarından birinin kan bağış merkezleri ile kan toplama ve ihtiyaç duyulan anda ilgili sağlık kurumuna transfer etmek olduğuna vurgu yapan Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, “Türk Kızılar, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü bağışçılardan temin etmektedir. Vatandaşlarımız, vatandaşlık bilinci ve insani duygularla kan bağışı yapıyorlar. Tüm kan bağışçılarımıza teşekkür ve minnet duygularımızı iletiyoruz” dedi.

Türk halkının her zaman için Türk Kızılay’ın yanında ve destekçisi olduğunu ifade eden Ramazan Soylu, “Ancak, koronavirüs salgını sürecinde kan bağışçılarımız bazı haklı endişelerle kan bağışında bulunmak konusunda kendilerini geriye çektiler. Bu anlaşılır bir durum. Bu yüzden de kan bağışında son zamanlarda büyük düşüş yaşandı. Fakat, kan alma uygulamalarımız ve kan alma mekanlarımız koronavirüse karşı son derece sterilize edilmiş, dezenfekte edilmiş biçimde halkımıza hizmet veriyor. Bu nedenle, kan bağışını koronavirüs nedeniyle erteleyen insanlarımıza endişelenecek bir durumun olmadığını, kan vermek için kan alma merkezlerimize beklediğimizi bildirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Kan bağışçılarımızın sağlık güvenliği bizim için çok önemli”

Türk Kızılay’ın yürüttüğü “Ulusal Kan Temini Projesi”nin en önemli ilkelerinden birinin, kan verme – alma işlemi sırasında kan bağışçılarının sağlığımı korumak olduğunu ifade eden Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Malatya’nın çeşitli yerlerinde konumlandırılan kan verme – alma noktalarının koronavirüse karşı her türlü tedbirin alındığı mekanlar olduğunu kaydederek, “Malatyalı hemşehrilerimiz gönül rahatlığı ile gelip Türk Kızılay’a kan bağışında bulunabilir. Biz onların sağlığını korumak için her tür tedbiri almış durumdayız. Endişeleri olmasın” diyerek, Malatya halkını kan bağışına davet etti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet koc (4 yıl önce)
    Metin kaya arkadaşımızı örnek hareketi ve katkılarından dolayı canı gönülden tebrik ediyoruz. Metin beyin kanı kime nasip olursa o gerçekten çok şansı biri olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Kan bağışı yapan herkesi gönülden kutluyorum bu kanlar bir gün hepimize lazım olacak lütfen duyarlı olalım
    0
    0
    Yanıtla