SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gördükçe Şok Geçiriyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ticaretin kalbinin attığı ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan bölgeler dronla görüntülendi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler özellikle Malatya kent merkezinde büyük yıkıma yol açtı.

Şehirde "ticaretin kalbi" olarak nitelendirilen tarihi Şire Pazarı ve çevresi, Bakırcılar Çarşısı, Dabakhane Mahallesi, Niyazi Mısri, Emeksiz gibi bölgeler depremlerde ağır hasar görürken, bu bölgeler adeta tanınamayacak hale geldi.

Enkaz kaldırma çalışmalarının aralıksız sürdüğü kent merkezi dronla görüntülendi.

Ticaretin kalbinin attığı merkezlere büyük zarar veren depremlerde hasarın boyutu her geçen gün daha da belirginleşirken, dronla görüntülenen alanlar depremin etkisini gözler önüne seriyor.

İş makinelerinin enkaz kaldırma çalışması yürüttüğü kent merkezini ziyaret edenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

- "Gördükçe şok geçiriyoruz"

Bölgede yaşayan depremzede 81 yaşındaki Hüseyin Aslan, AA muhabirine, kent merkezinin depremde ağır hasar gördüğünü, kentin simgesi olan yerlerin tamamıyla yıkıldığını belirtti.

Aslan, şunları kaydetti:

"Her taraf yerle bir oldu. Esnafın malzemesi komple yok oldu. Gördükçe şok geçiriyoruz. Eskiden gidip Çınarlı Cami'de otururduk, sebzeciler, ayakkabıcılar pazarı oradaydı, güzel bir merkezdi ama şimdi dağı andırıyor. Görüyorsunuz tarihi Yeni Cami'yi, oteller altında en az 200-300 iş yeri vardı, hepsi bitti."

Malatya Valiliği, esnaf için kentte 25 alanda 3 bin 59 konteyner iş yeri yapımının planlandığını açıkladı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • olamaz (10 ay önce)
    Sokak süpürme manineri nerde özalin verdigi sokaklar toz kanserojen insat tozu 7/24 tüm süprücü arabalar calismali icrat 0.000000 tüm bekediyeler para ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    Malatya esnafı son zamanlar bir zam furyasına kapılmıştı seyyar satıcının yarım kilo salatalık veremeyiz demesimi çiğköfteci in 20 liralık çiğköfte veremeyiz demesimi tel kadayıfın 13:liradan 55 e zamlanmasimi ayakkabının altına bir santimlik lastiğe 80 lira almasimi ucliralik tatlıyı 13 liraya vermesini kasap pazarı esnafin müşterileri azarlamasimi daha neler neler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Olan oldu allahin takdiri.. Bundan sonra yolları daracık bir aracın zor geçtiği, park yeri bulunamayan carsilar sakın kurmayın.. altını otoparkli güzel dizayn edin..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tuncay (1 yıl önce)
    Ne kadar saçma sapan boş beleş yorumlar var Abd ab güdümünde hdppkk gemisinde chp kaptanlığında tayfa olanlar Bugün kalkmış bu şer ittifakının faydası olacakmış gibi konuşuyor olması Malatya yı düşündüğünden değil siyasi şov yaptıklarından dolayı Bu devlet her biri ayrı bir sorun olan zorlama koalisyona teslim edilemeyecek kadar çok önemli bir devlet Her felaket te olduğu gibi bu felaketi de kullanmaya çalışanlar bilin ki Asrın lideri devam edecek çok hayal kurmayın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Destan şehrin belediye başkanı bakırcılar çarşısını boyaladı cilaladı.şire pazarını boyaladı cilaladı.kuyumcular çarşını boyaladı cilaladı.eskiler ne demiş"eski telis yamalık tutmaz".sadece göz boyayan bir belediyemiz vardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. “Sadık tüccar; peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir.” Hadis-i Şerif.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Şu bir geceliğine dolar düşünce malatyamiz dünyaya tanitan halay cekilen bir yer vardı oraya üzüldüm gercekten dümdüz olmuş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Malatya maşallah deprem olunca akıllandı, şimdiye kadar neden kulak vermediniz. Akp milletveklillerinin bütün işi rant dediki bunların halka malatyaya bir faydası yok dedik. Hala koşa koşa gidip akpye mühür bastınız. ee şimdi noldu da muhalif oldunuz. En başından beri bilecektiniz, hissettiğinizde söyleyecektiniz. Bu hükümetle de milletvekilleriyle de olmaz, şimdi bari akıllanın.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Allah bu yıkılan ev ve işyerleri için imar affına evet oyu kullanan siyasetçilerin iki yakasını bir araya getirmesin. Her cenazede vebal aldılar.Ne uğruna rant uğruna sözün bittiği yer Malatya
    %91
    %9
    Yanıtla
  • herşey devlet zoruyla olmaz binan çürükse girme yık yeniden yap. Sen kendi canını düşünmezsen başka kimse seni düşünmez
    %34
    %66
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Aynen dayının dediği gibi esnafın tüm malı yok oldu, enkazdan kurtarılabilecek malzemeleri bile alınmasına izin vermediler. Kaç tane esnafın sigortası var ki? hiçbir yetkili çıkıp demiyor bu kadar zarar ne olacak?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatya yok olmuş ama kamuoyunda deprem olmamış her şey yolunda gibi bir hava var, yerelde ki basın organları ve şehri gözümüzle görmesek belki malatyada her şeyin yolunda olduğuna bizi bile inandıracaklar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Kim acaba bunun müsebibi. Gelen devletin üst yönetici ve sinir mekanizmalarına herşey Malatya da tamam efendim. Yolunda Malatya da herşey efendim.Vs vs zırvaları söylerlerise olacağı budur.!!!
    %87
    %13
    Yanıtla