SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Göreve Geldiğimizde Birinci Sorun Yüzde 90 Ulaşım ve Trafikti'

'Göreve Geldiğimizde Birinci Sorun Yüzde 90 Ulaşım ve Trafikti'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mıhlıdut Caddesi devamında çalışmaların büyük oranda tamamlandığı 35 metrelik yolda incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür eden Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Bu yolun açılması için Büyükşehir Belediyemizin İmar Daire Başkanlığı çok büyük mücadele verdi. Biz bir yolun sadece asfaltını görürüz. Oysa bir yolun öncesi var. Burada hak kaybı olmadan vatandaşın rızası doğrultusunda yol açmamız gerekiyordu. Bu konuda gerçekten Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük gayretleri oldu. Çünkü 35 metrelik yolda sadece 5 metrelik bir yolumuz vardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar neticesinde çözüm bulunarak, bu aks büyük bir ulaşım aksına bağlanmak üzere imar işleri tamamlandı. Bunun devamında bildiğiniz gibi Bostanbaşı yolu var, burası da bağlanacak. Ulaşım aksını rahatlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Çilesiz Mahalle Muhtarı Veysel Özfındık ise yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Çilesiz Mahallesi’nin hemen devamında bulunan Mıhlıdut Caddemizin devamındaki 35 metrelik yolun açılışında bulunuyoruz. Bu yolun açılışından dolayı,  Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilgili daire başkanlıklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mıhlıdut Caddesi devamındaki yol çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,“Mıhlıdut Caddesi’ni Alper Tunga Caddemize bağlayan yolumuzdaki çalışmalar tamamlanarak yolumuzu ulaşıma açtık. Biz göreve geldiğimizde Malatya ile ilgili yaptığımız ankette %90 oranında birinci problem ulaşım ve trafikte yaşanan sorunlar yer alıyordu. Göreve geldikten sonra yapmış olduğumuz projeler kapsamında ilk etapta trafik ve ulaşımı rahatlatma noktasında Malatya’nın mevcut yapısı içerisinde ve mevcut veri planı içerisinde neler yapabiliriz diye planlamasını yaptık. Bu planlamalar doğrultusunda özellikle tek aksa sıkışmış tek bulvara sıkışmış bir Malatya’nın yeni alternatif bulvarları olması gerekiyordu. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmada kuzey kısmına Anayurt Bulvarı’nı başlatarak, gerekli çalışmaları bitirdik ve şu anda trafiğe açıldı. İkinci etapta da tabi güney kısmında yine ana aksa alternatif olarak yeni bir yol açmamız gerekiyordu. Bu yolla ilgili Yakınca’dan başlayan Güney Kuşak Yolu’na ulaşabilecek bir aks olması gerekiyordu. Bununla alakalı olarak gerekli imar düzenlemeleri ve kamulaştırma çalışmalarını başlattık. Bugün geldiğimiz noktada 35 metrelik ana arter diye tabir ettiğimiz güneyde Anayurt Bulvarı’na alternatif olacak yeni bir bulvarı da hizmete açmanın zevkini, hazını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı olsun, Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı olsun ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ile diğer birimlerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız da bu çalışmalarımızı yaparken, özellikle kişileri ikna etme sürecinde bizimle beraber canla başla çalıştılar. Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın Malatya’mıza, Malatya insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Kemal (2 yıl önce)
    Kendinizi kandırmayın Malatya içler acısı bir durumda özellikle Akpınar ve çevre yollar tek yöne çevirip milleti canından bezdirdiniz ne trafik sorunu ne yol nede hizmet hepsi 000000 biraz gerçekçi olun göztepe yolu köstebek yuvası çevre yolu yine aynı nerede hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunç (2 yıl önce)
    Motosikletler ve moto kuryeler bisiklet yolunda tehlike saçıyor, bisiklet yolu sadece bisiklet içindir, çünkü bisiklet yolu kaldırımın içindedir. Bu konuda denetim yapılması ve ceza uygulanması gerekir. Ayrıca kaldırımlara araç park edenlere de denetimlerin artmasını bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhsın (2 yıl önce)
    evet çözüldü trafik. mazot 25 tl olunca kimse kontak açmıyor..:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Baskan bey otopark olan sokak baştan sona duba ile kapatılıyor evimizin önüne araba koyamıyoruz.otoparka araba koymamız için yapıyorlar bunu çözersen memnun oluruz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Dolapdereli Sabri (2 yıl önce)
    Başkan çevreyolu altındaki şire pazarı tasininca orayı ve Cezmi Kartay ve civarında ne kadar eski bina varsa yık yerine sadece ve sadece otopark yap ne idüğü belirsiz adamların d değil belediyenin işletiminde olsun malatyada trafik sorunu çözülür 2.husus binanın altında daire sayısı kadar araćlik otopark yoksa ruhsat ver me yin ve takip edin adam otopark diyor dükkana çeviriyor sonra
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çınar (2 yıl önce)
    Yollar çok iyi trafik sorunu yok şuan siz geldiniz hepsi sayenizde çözüldü baskanım Teşekkürler
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Malatya'nın halen en büyük sorunlarından biri trafik ve yolların bozukluğu. Daha kötüsü de şehir planlaması sıfır. Yeni açılan yollar bile yamuk yumuk gidiyor. Evler yine öyle. Otobüs bilet fiyatları yüksek. Esenlikte zaten fiyatlar uçmuş durumda. Hangi birini anlatalım. Herşey berbat halde.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cumhur (2 yıl önce)
    Sn başkan açılan yollar bulvarlar mutlaka çok önemli ancak Şehir içi trafik sıkışıklığı artarak devam etmekte.Bunun yanında en önemli sorun Malatya'nin her yerinde otopark sorunun göz ardı edilmesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yollar köstebek tarlası gibi . Ağam bizimle eğlenir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yani Malatyamizda şimdi trafik sorunu bitmismi,çarşı içi, çevreyolu,sitmapinari,hasanbey,istasyon viraji trafik çok rahat öylemi gulermisin aglarmisin bunlar başka Malatya damı yasiyor acaba,Ramada otelinden polis okuluna kadar yollar köstebek yuvasına dönmüş
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Siz göreve gelmeden önce bu kadar büyük değildi başkan sizden sonra tüm sorunlar büyüdü ve çığrından çıktı niye biliyormusunuz bilbordlara resim asmakla destan şehri malatya demekle bin yıllık sorun çözüldü gibi çok komik laflarla devlet terbiyesi aldım deyip şehre gelen bakanın koluna girmekle vatandaşta rahatın rahatını istiyor demekle personeli aşağılamakla beceriksizliğin sebebini eski yönetimlere bağlamakla ve yazmadığım bir sürü negatif özelliğinle bu şehri gülistan şehir yapacağız diyorsunuz olmaz yapamazsınız...yazık oldu malatyaya çok yazık ettiniz...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yollar köstebek yuvası gibi özellikle şehir mezarlığı yolu ve mahalle araları adam bir şey yapamasa dahi bir yama atar o çukurlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Doğru Çilesiz fahrikayahan ışıkların karşı taraflar yoları hergün yapılıyor ama geride yaaa hasanbeye kadar alt yollar sokaklar üst sokaklar 4k sitelerinin ışıklardan aşşagiya kıvanç ekmeye inen yolda giderken o yollarla hangi müdürlük ve belediye ilgileniyorsa .kulakları çinlatiyorum his mahalle ve sokakları yapın zengine çalışmayın .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MALATYA (2 yıl önce)
    yav ne alakası var çevreyolu emeksiz akpınar heryer bitik vaziyette son 5 yıldır malatyada trafikteyim söylemleri arttı eskiden böyle bi deyim yoktu.tamam nüfus arttı eyvallahda alternatif hiç bi yol yok malatyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın başkan trafik sorunu artarak devam ediyor . çevre yolunu biran önce bitirin bide siz mevcut yolları kullanıyorsanız çukurları bozuk yolları görmüşsünüzdür bi çözüm bekliyoruz araçlar çukura düşmekten bozuk yollardan sanayilik sürekli
    %100
    %0
    Yanıtla