SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Göstereceğimiz Adayların Oy Kaybettirmemesi Lazım"

0
Güncellendi - 2018-09-17 19:28:18
A- A+ PAYLAŞ

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, organik tarımın Türkiye ve dünya için öneminin git gide arttığı bir dönemde birlik olarak bir araya gelmenin ve zorluklarla mücadele ederek organik tarıma yönelmenin hem farkındalık oluşturma hem de yeni bir kazanç sağlama bakımından önemli olduğunu belirtti.

Malatya’nın göç veren ve alan ara bir kent olduğunu vurgulayan Tüfenkci,  şehrin kimlikli ve kişilikli olmasının, geçmişle irtibatını ve izini kaybetmemesinin gerektiğini kaydetti.

Tüfenkci, geçmişin hafızalardan şehir olarak silindiği zaman nesiller arasında kopukluklar meydana geldiğini ifade ederek,  “Gurbete gidenler kendi şehirlerini arar hale geliyor onun için şehre mal olmuş değerlerimizi koruyarak ve günün şartlarına revize ederek önemli hale getirmek lazım. Dolayısıyla kentsel dönüşüm geçmişle bağları koparan bir dönüşüm olmamalı. Betonu yığan bir anlayış hiç olmamalı. İnsanlar bu sefer de kalabalıklar içerisinde yalnızlaşan bir hale geliyor. Malatya’yı bu anlamıyla inşallah sizlerin gayreti ve bizlerin desteği ve çalışmalarıyla farklı bir noktaya getirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

ADAYLAR ÖNEMLİ

Yerel seçimlerin atmosferi kadar gösterilen adayların da önemli olduğuna dikkati çeken Tüfenkci,  “Dolayısıyla ben hep şunu söylüyorum, parti olarak göstereceğimiz adayların halkı küstürüp oy kaybettirmemesi lazım. Onun için insanların ekmek bulabileceği, aşını işini çoğaltacak işleri kurumsal olarak yapmak lazım. Onu ya da bunu bir yere getirmekten çok, milleti ve Malatya’yı nereye getiririz bunun hesabını yapmamız lazım. Biz bu yüzden Malatya’yı 6. bölge teşviklerinden faydalanabilir hale getirdik, onun için Malatya’da hayvancılık OSB’yi kurduk” diye konuştu.

LİSANSLI DEPO ARDINDAN SOĞUK HAVA DEPOSU

Tüfenkci, Malatya’da lisanslı deponun kuruluşu için yer tahsisinin önümüzdeki günlerde yapılacağını ve gelecek ay temelinin atılacağını belirtti.

Lisanslı depoların önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Çiftçiler nakliye parası dahil bedava ürünlerini götürebiliyor. Numuneleri laboratuvarda sınıflandırılıyor, çalınma derdi yok. Bir sertifika veriyorlar, onunla ürün ihtisas borsasında da alım satım yapabiliyorsun. Lisanslı depolara konulan ürünleri teminat göstererek bankalardan yüzde 75 faiz indirimli kredi kullanabiliyorsun. Ayrıca lisanslı deponun kurulmasının ardından TMO’da destekleme alımları yapacak” diye konuştu.

Tüfenkci, üreticilerin bir araya gelip birlik oluşturmasının önemine değinerek bu sayede sektörün büyüyüp ve güçlenmeye başlayacağına işaret etti.

Soğuk hava depolarının, organik yaş sebze ve meyve için de çok önemli olduğunun altını çizen Tüfenkci, “Bunun için önemli imkanlar getirdik. Bunları kullanmanız gerekir. Hep birlikte Malatya’ya soğuk hava deposunu kazandıralım” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Basri (5 yıl önce)
    Selam. Sevgili editör kardeşim benim yorumumun bir iki yerinde traşlama gördüm demekki siz öyle münasip gördünüz saygı duyarım.size iyi çalışmalar diliyorum kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • MİSAFİR (5 yıl önce)
    ! !! ! ! ! ! !EVEEEEET TIPKI GENEL SEÇİMLERDEKİ GİBİ DEĞİLMİ BÜLENT EFENDİ
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı44 (5 yıl önce)
    büyükşehir adayı kesinlikle selahattin başkan olmalı gerisi hiç aday gösterilmemeli geçen yeşilyurt belediyesi konser verdi koray avcı geldi başkan konuşma yaptığı sırada alanın yarısı boşaldı yeter artık reklamdan vazgeçin iş yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Selahaddin Başkan gibi liyakat sahibi birisi var ,onu yapın şehri beton yığınına sokanlarla belediyecilik olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan Doruk (5 yıl önce)
    Ayakta uyuyun siz :) TÜFENKÇİ Büyükşehire kendini hazırlıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Bu Malatyali yine akpye oy verir cunku gozu baglanmis bir kere baslasini gormez cop daglari susuzluk hikayelerini izliyor atvde
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit (5 yıl önce)
    BEN SİZE VEKALET VERMEDİM BENİM VEKİLİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN DIR BANA OY İSTEMEYE GELMEYİN...
    0
    0
    Yanıtla
  • ALKIŞ ALKIŞ ALKIŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Yaptığım yorum gayat düzgün ve hakaret içermezken neden yayınlamadız. Yahu bi yorumu bile yayınlamaktan çekinen bir yerel haber sitesi varsa bu memleket bitmiştir. Yazıklar olsun sizn gazeteciliğnize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Ne kadar duyarsız bir millet olduk, nasıl'mı diyenlere şu resim kanıtı değilmi. Ülke olarak büyük bir krizin içerisinde eve nasıl ekmek götürürüz derdine düşeceklerine sırtını devlete dayamış kıriz mıriz umrunda olmayanların arkasından koşan bir yığın var Ah Malatyam ah güya sen ülke genelinde daha çok eğitimli insan yetiştirmiş cumhur başkanları başbakanlar çıkarmış Aydın kültürlü bir topluma sahiptin şimdi nerelerdesin, bir Malatyalı olarak bir yandan bugünkü halimize bakarak birde yeni nesil geleceğimize bakarak kahroluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44kaysı (5 yıl önce)
    Milletvekilleri yakınlarını kurum başlarına atamaya devam edin oy kaybetmeye devam edeceksiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • nuri (5 yıl önce)
    aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • nuri (5 yıl önce)
    aynen selehaddin başkan aday edilmelidir ben35 yıllık siyasetçiyim ak partimizi yanlış kişileri aday göstererek oy kaybı olmuştur eğer yine yanlış aday gösterilirse seçim riske girer.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPEREN (5 yıl önce)nuri isimli kullanıcı yorumuna
    OYUNUZU MHP YE VERİN O ZAMAN VEBALDE KALMAYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (5 yıl önce)
    bülent tüfenkçi de durumun ciddiyetinin farkında mhp veya saadet güçlü adaylar gösterirse ak partinin işi zor gibi görünüyor. o yüzden selahattin başkan hariç büyük şehir ve yeşilyurt adayları kesinlikle değişmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bence senin aday olman lazım.bol Keseden atma bu sefer isin zor. Dua et ak parti hukumeti yıkilmasın yoksa işin zor Gerci ulusal manşetlerde boy boy resmin cikar.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    bülent tüfenkçi olayı çözmüş, ayıkmış. mevcut adaylarla seçime gidilirse kaybedebiliriz mesajı veriyor. bence de haklı. mevcut adaylar içinde selahattin gürkan kötünün iyisi. diğerleri zaten fıs. yeşilyurt belediyesi borç batağında süs için savaş uçağı alıyor. büyük şehir desen bitmiş, okeye dönüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yoldaş (5 yıl önce)
    Selahattin GÜRKAN gibi muhterem şahışlar varken gidip başka birisini başkan yaparsanız hakikaten silme götüreceğiniz seçimi kaybedersiniz. Kimse benim babamın oğlu değil ama Malatya mıza en iyi bakacak kişi Selahattin GÜRKAN'dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertugrul (5 yıl önce)
    Malatyaya monoray ve vizyon projeleri kim vaad ediyorsa ona oy vericem yeter 16 yıldır akp malatyan in anasını aglatti yeter vermicem oy artik akp ye.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Öğrenci pasolarindan bile 5 TL vize ücreti alıyorlar Ekonomik kriz su bu derken ..Ne hikmetse bedeli hep millet ödüyor sefasini da siz..
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (5 yıl önce)
    sayın tüfenkçi vekilimiz neden haksızlık yaptınız haksız yere taşorana sözleşmeli memur yaptınız Allah hesabını otarafta sormazmı bizde taşaronuz yazık değilmi bi 1700 alıyoruz muhuttin .ç 5500
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    İsterse dağdan kaya parçası getirip büyükşehir adayı gösterin ak parti hiçbir zaman büyükşehir belediyesini kaybetmez aday ne kadar kötü olursa olsun hiç değişmez büyükşehir ama tek kritik belediye Hekimhan dir güçlu aday gösterilmesine bağlı olarak MHP CHP AKP veya düşük ihtimal de olsa iyi parti kazanabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (5 yıl önce)
    Aynı kişiler gösterilirse hiçbir şekilde kazanamazsnz.16 yıldır Akp ye oy veriyom geçen seçimde vermedim.Eger mevcut lar gösterilirse asla vermem.Birçok Akp lide benim gibi düşünyor.iyi bir mühendis veya mimar gösterilirse olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (5 yıl önce)
    Su an vizyondakilerden ve aday olma ihtimali olanlardan en uygunu bence Selahattin Gurkan...
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (5 yıl önce)
    Selahattin bey başkan olmazsa daha çok oy kaybedersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Sizde adaylarnzda büyük oy kaybına nedeen olacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • AK Kurt ve Bozkurt (5 yıl önce)
    Kesinlikle Selahattin Gürkan olmalı
    0
    0
    Yanıtla