SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güney Kuşak Bağlantı Yollarıyla Birleştirildi"

0
Güncellendi - 2018-08-22 02:30:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Başkan Polat: Fahri Kayahan Bulvarından başlayan proje Turgut Özal, Çilesiz, Cemal Gürsel, Beydağı, Kernek, Yamaç, Fırat ve Çöşnük mahallelerinden geçip Çöşnük kavşağında Kuzey Kuşak yoluyla birleşiyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu projesinin Kernek-Beydağı hattını asfaltlayarak hizmete açtı.

Malatya’nın kent içi ulaşımda en önemli yol projelerinden biri olan Güney Kuşak Yolu projesinin Kernek-Beydağı hattın çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Kernek Şelalesi üzerinde kavşak çalışmaları yapıyor.

Kurban Bayramı’nda Malatyalıların kent içinde daha rahat seyahat edebilmeleri sağlayacak Güney Kuşak yolunun büyük kısmını asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, derme sulama kanalının 100 metrelik bölümünün üstünü de kapattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta Güney Kuşak Yoluna giderek yapılan çalışmaları inceledi. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen ve bazı şube müdürleri de katıldı.

11.5 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunun bugüne kadar 8 kilometrelik bölümünün hizmete açıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Güney Kuşak yolunun Kernek-Beydağı hattında kanal kapatma, taş duvar, kavşak düzenleme ve asfaltlama çalışmaları yaptık. Yolda kot farkını 2 metre aşağı düşürerek projede önemli bir dönemeci daha tamamlamış olduk. Çevre düzenleme ve ince işlerin yapılacağı hat Kurban Bayramında hizmet verecek. Fahri Kayahan Bulvarından başlayan proje Turgut Özal, Çilesiz, Cemal Gürsel, Beydağı, Kernek, Yamaç, Fırat ve Çöşnük mahallelerinden geçip Çöşnük kavşağında Kuzey Kuşak yoluyla birleşiyor. Bölgede gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm sonrası artan nüfus yoğunluğunun ihtiyacını da giderecek Güney Kuşak yolu projesi, bağlantı yollarıyla da birleştirildi. Güney Kuşak yolunun geçtiği Cemal Gürsel, Beydağı ve Yamaç mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor. Hattın üzerinde 110 yapının bugüne kadar 70’e yakını yıkıldı. Geriye kalan yapıların yıkımı için Büyükşehir Belediyesi olarak görüşmelere devam ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Salih Karacan (5 yıl önce)
    Anlaşılan Büyükşehir belediyesi de büyük çevre yolunun yapılacağından ümidini kesmiş ki küçük çevre yollarına ağırlık veriyor. Keşke Ak parti Malatya'ya yaptıklarının dörtte üçünü yapmayaydı da bir çevre yolumuzu yapalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Yol yaptık. Sadece yol. Eğri böğrü. Deve misali. Ya kardeşim şöyle bir kafanızı kaldırıp 100 metre ilerisini görebilen bir mühendisiniz yok mu? Böyle artis artis gezdiğiniz boş kaldırımlarda ne bir ağaç ne bir çöp kutusu cebi nede bir mazgal/suakarı neden yok? Daha sonra bu asfaltı kırıp tekrar mı yapacaksınız? Yazıklar olsun. Malatya Malatya bulunmaz eşin! Böyle saça böyle tarak. Değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • İlk kesim tamalanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir4444 (5 yıl önce)
    Yol resimlerde de görüldüğü gibi maalesef dar ve sıkıntılı. Yazık günah değil mi onca harcanan paraya, zamana,emeğe? İleriyi düşünerek daha geniş ve daha bilinçli bir sekilde yapılamaz mıydı? Yeni yapılan yollar neden bu sekilde dar yapılıyor? Yeşilçam caddesinde sözüm ona 2 gidiş 2 geliş sekkinde yol yapmışsınız ama tek araç ancak gidebiliyor bir yönde.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    yol yapıyorsunuz bari ileriyi düşünüp biraz geniş yapın. kuzey kuşak yolu eski türkiye yolu gibi 1 gidiş 1 geliş. iki araba yan yana zor geçiyor. bostanbaşına bir göbek kavşak yapmışlar, yoldan büyük, yolu tamamen kapatmış, viraj alarak yolu geçiyorsunuz. aynı hata sanayi kavşağında da yapılmış, resmen kazaya davetiye çıkarıyor. bir şehir nasıl yönetilemez diye tez konusu olsa ödül alır büyükşehir ve yeşilyurt belediyesi. yazık malatya'ya doğru dürüst yol bile yapılamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemre (5 yıl önce)
    Kaldırımlarda,gölgesinde yüruyebilecegimiz bir ağaç yok..ağaç düsmanları yok etmişler güzelim yeşil şehri.. Çevre yolunun üzerine de asansorleri calismayan iki üc tane ucube üst gecit koymuşlar.. Çevre yolunun kuzey tarafi unutulmuş,terkedilmiş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (5 yıl önce)
    Bu yolu yapan kör oldu galiba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (5 yıl önce)
    Tamamen biteceği günü ip le çekiyoruz. Emeği geçenlere TEŞEKKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Başkan git biraz çevre illeri gez gezde oralarda çevre yolu şehir içindenmi geçiyor.bir bak örnek al
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Her konuda olduğu gibi bu konuda da memleketimizin uzmanları yorum yapmışlar.Böyle yolmu olurmuş,böyle kavşakmı olurmuş.Çok bilmişler her yerde var.Fakat bizim Malatya’mızda galiba daha fazla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin Harputluoğlu (5 yıl önce)
    Resimlerden gördüğüm kadarı ile aceleyle alt yapı kaldırım çevre düzenlenmesi ağaçlandırma gibi yoldan daha önemli detayların atandığını, asfalt kalitesinin ise sadece birkaç yağış sonrası delik deşik olacak nitelikte olduğunu görüyorum.Amaç gösteriş değil kalıcı çözüm olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • harika (5 yıl önce)
    bu şehir ne zaman geniş yollar görecek çok merak ediyorum. koca ülkede yol çizgisiyle kaldırım arasında mesafe olmayan tek memleket malatya. hadi onu da geçtim,bari yolları düz yapın arkadaş ya.bu nedir böyle her tarafta zikzak çiziyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞİŞOCAN 44 (5 yıl önce)
    Yaptıkları projeye yola bak ta çay demle. Hiç mi çevre illeri gezmemişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (5 yıl önce)
    Kurban olayım yaptığınız evlerin yanına ağaç dikin, ağaç düşmanı , çöl kafalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Güney kuşak yolunun hanımın çiftliği Göztepe bolumunde çalışma yok bu kuşak yolu bir an önce bitirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Yetkililer yolu olmayan mühendislik harikası camii ye de bir el atsınlar lütfen (en üstteki foto) Bayram namazına gitmek için 3 km. yokuş çıkacağız yine
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Aman ha bu kavsaklara birer alt gecit yapmayin ha mazallah kiyamet kopar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    SEHRİN ORTASINDA MAHALLELERİN ORTASINDA ÇEVRE YOLU OLURMU .CEVRE YOLU DEMEK SEHİR İÇİ TRAFİĞE GİRMEDEN TRANSİT GEÇMEK DİR
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemşo, bu yol çevre yolu değil, güney kuşak yolu, yani şehir içi yol, bir de bunun kuzey kuşak yolu var, hani şehir mezarlığı tarafından çarmuzu üzeri şehre doğru gelen.. Bunların ikisi de kuşak yolu, çevre yolu değil. Çevre yolu ayrı yapılıyor, o şehrin daha kuzeyinde, annadın!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)abzer isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)abzer isimli kullanıcı yorumuna
    Abzer sadece ABZER!
    0
    0
    Yanıtla