SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gurbetçi Malatyalılar İftarda Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalılar, merkezi Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği programında kaynaşma fırsatı buldular.

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş, iftar programında yaptığı konuşmasında; derneğin kurulduğu günden bu yana her yıl Ramazan ayında düzenlenen ve artık geleneksel hale getirdikleri iftar programı ile gurbette bulunan Malatyalıların kaynaşmasına vesile olduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugüne kadar birçok yardım araç ve gerecini Malatya'daki gerek hastanelere gerekse yardıma muhtaç kimselere ulaştırdıklarını ve ulaştırmaya da devam edeceklerini vurgulayan Alabaş, şimdiye kadar 5 TIR dolusu yardımın yapıldığını hatırlattı.

Alman Kızılhaç komitesinin de katkılarıyla 6. TIR'ın geçtiğimiz günlerde Malatya’ya ulaştığını belirten Alabaş, yardımların ulaştırılmasında desteğini esirgemeyen Soylu GmbH sahibi Ali Soylu’ya teşekkürlerini de bildirdi.

Frankfurt Konsolosu Abuzer Köse de bir konuşma yaptığı iftar programında; birlik ve beraberlik içerisinde daha nice Ramazan’lara ulaşmayı Allah’tan dilediklerini söyledi.

İftarın ardından Malatyaspor’un kuruluşunu anlatan bir sinevizyon gösterisi ile devam eden programın sonunda, Malatyalıların birbirleriyle hasret gidermesine vesile olmasından dolayı başta Başkan Murat Alabaş olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür edildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) İftar yemeğine katılan Malatyalılar, (alttaki fotoğrafta soldan sağa) Frankfurt Konsolosu Abuzer Köse, derneğin başkan yardımcısı Kenan Nalcı ve dernek başkanı Murat Alabaş görülüyor.

HABER-FOTO: Kamil Yılmaz- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız