SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafıza İçin Farklı Yol Kullanın.!

A- A+ PAYLAŞ

Uzmanlar çok basit yöntemlerle beynimizi geliştirebileceğimizi söylüyor.

İngiliz Daily Mail Gazetesi zekâyı geliştirmenin yollarını sıraladı:

1. Her gün en az 15 dakika egzersiz yapın.

2. Hızlı konuşun, ilginç bir şekilde hızlı konuşmak hafızanızı geliştirir.

3. Sorunları konuşmaktan vazgeçin. Bazen konuşmak çözümden uzaklaştırır.

4. Alışveriş listesi gibi şeyleri alfabetik sıraya göre hazırlamayın.

5. Yolunuzu değiştirin. Her zaman gördüğünüz yerlerin değişmesi iyi gelir. Örneğin köpeğinizi her gün gezdirdiğiniz yolu değiştirebilirsiniz.

6. Uykunuza dikkat edin. Her gün düzenli uyuyun.

7. Eğlendiğiniz bir şeyler yapın. Bu hem stres düzeyinizi düşürmenize hem de beyninizi tazelemenize yardımcı olacaktır.

8. Dağınık odalar ve ofisler dağınık düşünmeyi körükler. Zihinsel işler yapacağınız yeri buna uygun biçimde organize edin.

GAZETE HABERTÜRK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız