SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hak-İş'ten AKP'ye 'Taşeron İşçiye Kadro' Teşekkürü

0
Güncellendi - 2017-12-11 03:57:33
Hak-İş'ten AKP'ye 'Taşeron İşçiye Kadro' Teşekkürü
A- A+ PAYLAŞ

Taşeron işçilere kadro verilmesinin ardından Hak-İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ve yönetimi, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’yı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan Hak- İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, taşeron işçilerin kadroya alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlatılan çalışma ile yaklaşık 900 bin taşerona kadro verilecek olması hepimizi heyecanlandırmıştır” dedi.

Taşeron işçilerinin kadroya alınmasının önemli olduğuna dikkat çeken Geleri, “Dolayısıyla daimi işçi kadrosu sahada çalışan taşeron arkadaşlarımızın yıllardır esaret içinde taşeron şirketlerinde kölelik sistemi adı altında çalıştıkları durumdan, esaretten kurtulup devletimizin kamuda bulunan tüm üyelerinin kıdem tazminatları yıllık izinleri garanti altına alınmış, artık devlerimizin daimi işçisi olmuş, devletin kanadı altına girmiş, iş korkusu, işten çıkartılma korkusu ortadan kaldırılmıştır” şeklinde konuştu.

Kanunla birlikte bu işçilerin anayasal hak olan sendikaya üyelik haklarının da olacağını kaydeden Geleri, “Ziyadesi ile bu durum bizi memnun etmiştir. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışma bakanımıza, maliye bakanımıza teşekkür etmek için ve Malatya il başkanımızı temsilen kendisini ziyaret edip bu konuda hükümete ve kendilerine teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu gün baktığımız zaman ülkemizde çok sayıda taşeron kardeşimizin kamuda ve belediyeler de ikame olduğunu, çalıştığını, emek verdiğini, bu emekleri karşısında da iş güvencesinin olmadığını her an işten çıkarılabilir endişesiyle her hangi bir yatırımı dönüştürebileceği herhangi birileri düşünebileceği durumu olmadığı bu açık bir şekilde ortadaydı. Cumhurbaşkanımızın tabi ki bu anlamda yapmış olduğu bu girişim beklentinin çok çok üzerinde oldu Allah’ a hamd olsun. Taşeron kardeşimiz bu kadarını beklemiyordu bunun kendileri de ifade ettiler” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yapılan çalışma sonrası bütün taşeron işçilerin kadrolu bir şekilde işlerine devam edeceğini ifade eden Kahtalı, “Birlikte ülkemizi kalkındıracağız inşallah. Ülkemiz şuanda büyük bir gayret ve çaba içerisinde etrafımızdaki kargaşayla mücadele ederken hem terör örgütleriyle hem FETÖ’yle hem de diğer vatan hainleriyle mücadele ederken Cumhurbaşkanımız bu kadar sıkıntının içerisinde yine bu taşeron yasasına özel bir zaman ayırarak çalışılmasını istedi ve Allah bizlere nasip etti. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza bu desteklerinden dolayı bende çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ferit (6 yıl önce)
    Belediyemiz çalışıyormu çalıştığına yürekten inanan varmı ki belediye kendi içinde anlaşamıyoruz ki kadro içinde hak arayalım bize sadece oy vermek düşer ve şahsım ak partiye yine verileceğine eminim
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (6 yıl önce)
    Belediyeci arkadaş demokrasilerde TBMM seçimlerinde bir kişiye oy verilmez. Verdiğin oyla kendini meclis de temsil edemeyecek vekilleri seçmek, senin takım tutar gibi parti tutman dan dolayı gözü kapalı oy vermenin sonucudur. Şimdi seçim olsa Ak parti aynı vekillerle, aynı oyu alır. Çünkü reis ne derse o olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediyeci (6 yıl önce)
    Simdi hastanede çalışan ve sadece temizlik işçisi olarak çalışan 657 kanunun 4D maddesinden yararlanıyor da. Aksama kadar cadde ve sokaklari süpüren, alt yapısını yapan, asfalt 'ını döken, cevre düzenlemesini sağlayan, bir yangında canını ortaya koyan ve daha sayamadığım bir çok alanda gorev yapan Belediye Personelleri neden yararlanmıyor. Niye ayrımcılık yapıyor. Hepimiz Ak partiye oy verdik ama, Allah icin birtane vekil Veli Agbaba gibi gidip meclisde dik durup çalışan emekcinin, kayısıcının tütüncünün vs hakkını savunmadı. Allahdan korkun vekiller. Ne is yapıyorsunuz orada. Bir muhalefet kadar mi gücünüz yok. Eminik burda bu yaziyi en az biriniz dahi olsa bile okuyup takip ediyorsunuz. Sayın vekiller size bir şey söyleyeyim mi? Siz zannediyormusunuz ki oyu size veriyoruz. Oyu Reis'e veriyoruz Reis'e. Muhalefetin vekili kadar hakkımızı savunsaydınız yine yeterdi be. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ama artık reiste oy yok belediye akp nin kalesipydi şimdi sandıkta bakalım %15 -20 oy alabilecekmisiniz. Kısasa kısas sen beni düşünme ben sana oy vereyim hemi .Alırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Bülbüloğlu (6 yıl önce)
    Bünyamin Geleri bey adam gibi adamdır. Hiçbir zaman duruşundan ödün vermemiştir. Efendi dürüst mütevazi bir kişiliğe sahiptir. Yandaş olduğu için değil, teşekkürü bir borç bildiği için ziyaret etmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin o kadar adam gibi adam ki bir türlü belediyedeki taşeronları sendikalı yapamadı çalışanların hakkını koruyamadı şimdide işi kendiler iş bitirmiş gibi ortaya çıktılar ortada birşey varsa tabi
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye çalışanları önce kendi aralarında anlaşsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    Kölelik sistemi taşeronluk AKP iktidarı da geldi bu neyin kafası sendika yandaş olmaz yıllar hiç bir söz etmeyen sendika kime niye teşekkür ediyor
    0
    0
    Yanıtla