SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakem Şikayetçi Olmuştur"

0
Güncellendi - 2019-04-17 03:43:45
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi, 14 Nisan'da Malatya'da oynanan ve yarıda kalan Darendespor-Malatya İdmanyurdu maçının hakemi Kemal Dizdar ile ilgili açıklamada bulundu.

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi Play-off grubunda dördüncü haftada Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Darendespor-Malatya İdmanyurdu karşılaşması, İdmanyurdu'nun 1-0 üstünlüğüyle devam ederken, penaltı kararının ardından Darendesporlu oyuncular ile hakem arasında yaşanan tartışma sonrası yarıda kalmıştı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"14 Nisan'da ilimizde oynanan, Darendespor-Malatya İdmanyurdu 1.Amatör Play-Off müsabakasının 55. dakikasında, Darendespor oyuncusu Hüsnü Gökhan A. tarafından müsabakanın hakemi Kemal Dizdar'a karşı yapılan sözlü ve fiziki saldırı sonrasında müsabaka hakem tarafından tatil edilmiş, yapılan sağlık kontrolleri neticesinde hakemimizin darp edildiğine dair sağlık kuruluşu tarafından darp raporu verilmiş ve akabinde hakem arkadaşımız ilgili oyuncu hakkında şikayetçi olmuştur. Bu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefret ile kınıyoruz. Öncelikle şunun altını çizerek belirtmek isteriz; bizler görevimizi ifa ederken hiçbir kurum, kuruluş, kulüp ve futbol paydaşı ayrımı yapmadan, iyi niyetli yaklaşımlar içerisinde, art niyet gözetmeksizin, adalet ve ahlak duygusu içerisinde görev yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Olaylara sebebiyet veren bu futbolcu, sporun asıl amacının dostluk, kardeşlik ve fair-play olduğunu göz ardı ederek fanatik ruhlu, saldırgan ve saha içerisindeki başarısızlığını saha dışında arayan bir tavır takınmıştır. Bu ve buna benzer tutum ve eylemler, bundan önce olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da Türk futbolu ve Malatya futboluna  büyük zararlar vermeye, derin yaralar açmaya devam edecektir. Ayrıca hakemimize yapılan saldırının;hakemimizin oyuncuya küfür etmesi nedeniyle meydana geldiği hususunda yapılan açıklamayı büyük bir şaşkınlık ve hayretler içerisinde takip ederek, söz konusu olay hakkında iftira atacak kadar küçülen, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan ve bilgilendiren kişi veya kişileri de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. TFFHGD Malatya Şubesi olarak; üyelerimize yapılan baskı, tehdit ve saldırılara boyun eğmeden,  bundan önce olduğu gibi bundan sonra da  hakem ve gözlemcilerimizin hukuki ve manevi yönden her zaman yanında olduğumuzu bildirerek; futbol paydaşları ve taban birliklerini sağduyuya davet ediyoruz.

Hakem arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı Kamuoyu nezdinde bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyor, hakem arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek; bundan sonraki süreci yakından takip edeceğimizi ve Türk Ceza  Kanununun 6222 Sayılı Sporda Şiddet   Kanunu kapsamında tahkikat yapılması ile  alınabilecek diğer tedbirler için gerekenin yapılacağını bildiririz."

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız