SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakem Yorumcuları: "Pozisyon Net Penaltı"

0
Güncellendi - 2021-12-24 03:33:41
Hakem Yorumcuları:
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un, 2-0 önde götürdüğü maçta Yukatel Kayserispor'la 2-2 berabere kaldığı maçta, skor 2-1 iken ev sahibi takımın mutlak bir penaltısını vermeyen hakem Hüseyin Göçek'e kulüp başkanı Adil Gevrek'in maç sonu gösterdiği tepki nedeniyle, bu penaltı pozisyonu maç sonrası spor programlarında tartışıldı. Eski hakem ve yorumcuların tamamına yakını, 81. dakikada Mounir'n Kayserisporlu oyuncu tarafından düşürülmesini 'net penaltı' olarak değerlendirdiler.

"NET PENALTI"..

Hakem Hüseyin Göçek'in, VAR'a dahi gitme gereği duymadan vermediği penaltı, TRT Spor'un 'Teknik Analiz' programında ele alındı.

Hünkar Mutlu'nun moderatörlüğündeki programda pozisyonu değerlendiren eski hakem Bünyamin Gezer, "Çok net penaltı. Kayserili oyuncu Mounir'i faulle engelliyor. Çok net penaltı." dedi.

Bünyamin Gezer, maçın hakemi pozisyonu izlemeye çağırmayan VAR hakemi Volkan Bayarslan'ın, daha önce de benzer pozisyonlarda hakemi VAR'a davet etmeyen hakemlere, ceza yerine hemen sonraki hafta maç verilmesi, ceza uygulanmaması nedeniyle duyarsız davranmış olabileceğini de öne sürdü.

Programın bir başka yorumcusu Tarık Üstün de pozisyonun net penaltı olduğunu söyledi.

Yorumcu Bünyamin Gezer, maç sonrası hakeme yönelik serzenişlerde bulunan Yeni Malatyasporlu futbolcular Sadık Çiftpınar ve Adem Büyük'e de tepki gösterdi. Gezer, Kayseri'nin ilk golünün Sadık'ın da dahil olduğu Malatya defansının hatasından hatasından kaynaklandığını, yine 2. golün gereksiz yere topu ayağında tutan Adem Büyük'ün kaptırdığı toptan geldiğini belirterek, "Bu maç 2-1 bitseydi infial olmazdı. Sadık ve Adem hakeme ihale etmeye kalkıyorlar. Yediğiniz gollere bakın. Malatyaspor'u küme düşecek hale getirdiniz." dedi.

1'İ HARİÇ DİĞERLERİ PENALTI DEDİ..

Pozisyon, maçın yayıncı kurumu beINsports'un 'TRİO' programında da ele alındı. Yorumculardan Deniz Çoban, "Net penaltı. Hakem çok iyi bir yerde ama.. VAR'ın müdahale etmesi lazım. Hakem eğer pozisyonu penaltı olarak değerlendirdiyse Mounir'e niye aldatmaya yönelik sarı kart göstermiyor" dedi.

Yorumculardan eski hakem Lale Orta, "Çelme var. Penaltı olması gerektiğini düşünüyorum" derken, diğer yorumcu eski hakem Bülent Yıldırım, hakem Hüseyin Göçek'in pozisyonu çok iyi gördüğünü, pozisyonla ilgili kayıtlara bakıldığında, arka görüntüden 'kemiksiz net penaltı', hakemin bulunduğu açıdan yapılan kayıtta ise penaltının net olmadığını öne sürerek, hakemin yorumuna katıldığını söyledi.

A Spor'un 'Son Sayfa' yorumcularından Haldun Domaç ve Serdar Sarıdağ ise, penaltı pozisyonu ile ilgili yorum yapmayıp, başkan Adil Gevrek'in maçın hakemlerine yönelik tepkisinin 'aşırılığı'nı eleştirdiler.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ekrem (2 yıl önce)
    Malatya ya vermiyorlae,var hep lehine vermiştir tüm kararları
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    Kimse kızmasın bu takıma sadık ve Adem zarar veriyor. Anlamak isteyen geçmiş maçlara dönüp baksın
    0
    0
    Yanıtla
  • u mustafa (2 yıl önce)
    Bence penaltı değil.Düşen malatyalı futbolcu ayağını sürüyerek mi düşer yoksa aniden mi düşer.Ayağını epey bir sürüyor sonra yere düşüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkesin gözü kör, birtek seninki trübün lü nasıl süzmüşsün. Helal olsun!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Futbol Hakem Gözlemcisi Mustafa KÇELİK (2 yıl önce)
    Hakem?... Hüseyin GÖCEK Liglerin en vasat, futbol oyununu bilmediği için yorum yapanayan. tetikçi bir hakem. Malatyasporun Pozisyonu Net Penaltı. Kayserisporun attığı golün başlangıcı faul. Hakem MALATYASPOR 'u yakmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Penaltı net değil.Mslatyalı oyuncu ayağını takıyor.Herked abarttı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ey yorumcu insafın kurumasın oyuncunun düşüşüne bir bak.Sayet aldatma ise neden sarı kart göstermedi. Insan en azından VAR monitöründen bir daha inceler.Bu kadar yorumcunun gözü kör de senin kimi tribünlü?
    0
    0
    Yanıtla
  • Birazcık futbol bilgin olsaydı bunu yazmazdın .O söylediğin şeyi ayağındaki topu kaybeden oyuncu yapar.Aynı yerden ilk golü atan Münirin önündeki topu alamayan gökhanın uzattığı ayağı ile düşüyor Münir topu geçirmişken niçin ayağını sürsün?Üçüncü ayağı olsaydı,sana hak verirdim Söylediğin şey ne akla ne mantığa uygun?İşkembeden sallamışsın.Hadi bunları geç.Ceza sahası içinde olanbu pozisyon için neden v.a.r a gitmediler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Ben malatyasporu ve yönetimini eleştiriyorum ama ara sıra hakemlerde malatyasporun gidişatına engel oldular.Kayseri maçının hakemi penaltıyı TALİMAT üzerine VEREMEMİSTİRNedeni ise yeni mhk yapılanması dır.Sistemli.olarak malatyasporu küme düşürme kararı almışlardır.Biz böyle düşünüyoruz.Baskanimiz gereğini yapmıştır helal olsun bundan sonra Malatya'ya gelecek olan hakemler daha adil maç yönetirlerse bir şey olmaz.Bu arada taraf tutan hakemler ve temsilcileri MHK nin istifa etmesi lazımdır yada KAYYUM atansin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket (2 yıl önce)
    Yavr arkadaş öyle de hakkımız yenilmiş bal gibi penaltımız yenilmiş birlik olalım ne bu şahsi meseleler
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    sökülmüş örgünün hesabı yapılmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Bir sözümde Semih,adem ve sadık efendiye sahada gezinmek formanın hakkını vermemek size hiç yakışmıyor, lütfen ya sahaya çıkmayın yada çıkarsanız bütün sorunları unutup gerçek oyununuzu oynayiniz.iki sifirdan verdiğiniz bu kaçıncı maç oldu diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    eski hakem yunus yıldırım MHK da 2.ci başkan olduğu süre başımıza böyle durumlar gelecek. sadık tekniği olmayan bir stoper adeta canlı bomba diğer takımın stoperlerine bakıyosun bir top sektirmiyorlar ve teknikler aslında bizim stoperler tam bi fiyasko buna Walece ve semihte dahil. gelelim adem adem büyük'e. süperligde en çok top ezen oyuncu ve yerlerde kalkmıyor.. aslında adem büyük maça çıkarken formasının altında battaniye ile çıkması lazım çünkü topa gücü yetmeyince kendini yere atıyor düşerken bir yerine birşey olmaması için hemen yere battaniye sermesi için ve kenar yönetim bu adamı 90 dk oyunda tutuyor maç sonrası da sadık ve adem üzerindeki hatayı verilmeyen penaltıya atıyorlar. penaltı doğru verilmedi hak yenildi o ayrı ama bu iki oyuncuda kendini sorgulaması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Tf44 (2 yıl önce)
    Bizde defans diye birşey yok sadık wales semih hemen gönderilmeli 3.0 da olsa maçı kazanamayız güven vermiyorlar takım genel olarak yetersiz monır hariç
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Adem ayağına gelen her topta neden faul almayı bekler anlamış değilim acaba bir hedefi mi var en çok faula maruz kalan oyuncu olayım diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Bünyamin Gezer en doğru yorumu yapmış Oenaltımız verilmedi doğru ama Allah aşkına bu ne laobalilik defansımız nasıl yer tutuyor her gelen hava topu tehlikeli oluyor
    0
    0
    Yanıtla