SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Otobüsçülerinin 'Bedava' İsyanı

0
Güncellendi - 2018-07-22 06:04:25
Halk Otobüsçülerinin 'Bedava' İsyanı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi  Özel Halk Otobüsü hat sahipleri para kazanamadıkları gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı. Önceki gün akşam otobüslerini Büyükşehir Belediyesi önüne çekerek eylem yapan özel halk otobüsü sahipleri,  yolcuların ortalama yüzde 40’ının çeşitli gerekçelerle ücretsiz taşındığını belirterek,  Büyükşehir Belediyesi’nin soruna çözüm bulması talebiyle belediye önünde oturma eylemi başlattılar.

Yaklaşık 2.5 yıl önce halk otobüsü işletmeye başladıklarını, o dönemde belediye yetkililerinin kendilerine,  yolcuların  ortalama yüzde 15’inin ücretsiz kart bulundurduğunu söylediklerini ileri süren özel halk otobüsü hat sahipleri, belediye yetkililerinin verdiği bu bilginin doğru olmadığını, yolcuların ortalama yüzde 40’nın ücretsiz taşındığını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini savundular. Hat sahipleri “Ücretsiz binen yolcu için bizlere belirli miktarda ödeme yapılmasını istiyoruz” dediler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi şirketine ait MOTAŞ tarafından şehiriçi ve bazı ilçelere yapılan otobüs seferlerine, yaklaşık 2.5 yıl önce  Özel Halk Otobüslerini de dahil etti. Kent içinde ve bazı ilçelerde minibüs hatlarının iptal edilerek, buradaki hat sahipleri ya tek başlarına ya da birleşerek aldıkları halk otobüsü ile yolcu taşımaya başladılar.

Battalgazi İlçesine yolcu taşıyan 24  Özel Halk Otobüsü sahibi mağdur olduklarını belirterek, araçlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda eylem başlattılar. Zaman zaman belediye yetkilileriyle görüşen araç sahipleri, sorunlarının çözümünü istiyor.

“Günde 27 kez binen var”

Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ali  Acun, eyleme ilişkin olarak , “ Arkadaşlarımız halklı bir taleplerini dile getirip mağduriyetlerinin çözümü için araçlarını  belediye önüne getirip eylem yapıyorlar. Arkadaşlarımızın istekleri, her geçen gün artan oranda otobüslerden ücretsiz yararlananlar konusunun çözümü. Özellikle, 65 yaş, engelli ve belediye personeli tarafından  araçlardan ücretsiz yararlanılması bizleri sıkıntıya itiyor. Bunun yanı sıra bazı ücretsiz yararlananlar da bulunuyor. Belediye  kendisi otobüslerinden bunları ücretsiz yararlandırabilir. Ancak bizler bu durumda mağdur oluyoruz. Öyle durumlar var ki, ücretsiz yararlanan bir yolcunun bir gün içerisinde 27 kez yolculuk yaptığı günler oluyor. Belediye’den isteğimiz ücretsiz kart kullanımında biz halk otobüsü sahiplerine belirli bir ücret ödemesidir” ifadelerini kullandı.

Hat sahiplerinden Bülent Yıldız, bazı günlerde  ücretsiz yolcu sayısının yüzde 70’lere yükseldiğini, ortalama yüzde 40 dolayında olduğunu belirterek, “ 11 ayrı ücretsiz kart kullanımı bulunuyor. Bu şartlarda para kazanmamız mümkün değil, birçok arkadaşın akaryakıt istasyonlarına  borcu bulunuyor. Ücretsiz kart kullanımına bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

Bazı hat sahipleri de halk otobüsü uygulamasına başlandığında belediye yetkililerinin kendilerine ücretsiz yararlanma oranının yüzde 15’ler düzeyinde olduğunu belirtmelerine rağmen bugün bu oranının yüzde 40’ların üzerinde olduğunu iddia ederek mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

85 yorum yapılmış

  • Tuncay (5 yıl önce)
    Ben yurtdışında yaşayan bir gurbetçi olarak Malatyalıyım hasbelkader bu olaya şahit oldum Halk tarafında olaya bakınca sıkıntı yok devlet ya da hükümet ya da belediyenin sunduğu emekliler 65 yaş olayı öğrenci indirimi vs vs vs bunlar aslında güzel şeyler sosyal bir yaşamın olduğunu herkesin birlikte yaşanabilirliğinin de kanıtıdır ama dolayısıyla tabi bu işlemin içerisinde halk otobüslerinin hat sahiplerinin kazanç sağlayıp da iyi bir hizmet vermesi gerekiyor eğer bunu kazanca çeviremiyorsa dolayısıyla iyi bir hizmet beklemekte mümkün olmayacaktır onun için 65 liklere bir sınır getirilmesi hat sahiplerinin tabii ki kazançlı o çıkması gerekiyor çünkü araçlarının yıpranmışlığı günlük harcanan bir tüketim var şoförlerin aylıklar var dolayısıyla bu insanların aileleri var önce halk olarak daha mantıklı düşünüp kendi esnafımızı kendi bize hizmet eden insanları yaşatabilir yaşamalarını sağlayanım ki kalıcı ve bize hizmet eden kurumlar oluşsun Ve biz Türk milleti olarak hep haktan yana konuşuruz değil mi vicdanlı olduğumuzu kimsenin hakkını yemediğimizi düşünürüz bence bu yazımı okuduktan sonra koyan kişi olup dahil herkes kendini bir şöyle bir empati kurup sorgulasın lütfen teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    İşine geşmiyorsa sözleşmeni fesedersin, teminatını alıp çıkarsın yani ağlamaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ENGELLİ (5 yıl önce)
    Özel Hat Sahipleri Bunları Bilmiyormuydunuz Yoksa...
    0
    0
    Yanıtla
  • ENGELLİ (5 yıl önce)
    Belediye Kanunu : Kanun No. 5393 Belediyenin gelirleri MADDE 59. — Belediyenin gelirleri şunlardır: a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d) Taşınır ve taşınmaz malların kira, satış ve başka suretle değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler. e) Belediye meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretler. f) Faiz ve ceza gelirleri. g) Bağışlar. h) Her türlü girişim, iştirak ve faaliyetler karşılığı sağlanacak gelirler. i) Diğer gelirler. Büyükşehir belediyelerinde büyükşehir sınırları ve mücavir alanları içinde belediyelerince tahsil edilen emlak vergisi tutarının tamamı ilgili ilçe ve ilk kademe belediyeleri tarafından alınır. Bunlardan büyükşehir belediyesine veya özel idareye ayrıca pay kesilmez. Yani Ne Demek - Belediyeler Toplu Taşımalarda Kar Amacı Gütmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet bilkay (5 yıl önce)
    Tamamen açgözlü olmanın getirdiği bir eylem. Belediye yok fiyata Hat sahibi yaptı aylık kazançları minimum 10bin TL ve hala bedava binen diyorlar. Belediyenin en büyük suçu Motaş yönetimine yaptığı aramalarda. Açık ve Net (!) Adam akıllı yöneticiler olsalar böyle öneriler getirmez böyle sorunlar çıkmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (5 yıl önce)
    Engelli şehit ve gazi yakınları hariç diğer bütün herkes ücretli olmalı belediye güncelleme yapması lazım otobüs sahiplerin mağduriyetlerini bi yanı bırak vatandaşlar eşit olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Yılbaşında 1.40 TL. olan ücretler 2.15 TL. ye çıkarıldı. % 53 zam yapıldı. Yıllardır Sivil minibüsler belediye otobüslerinden daha ucuza taşıyor. Bu gün belediye otobüsüne binmek için 5.80TL. ödemek zorundayız. Oysaki minibüsler aynı yer için 2.00TL. alıyor. Onlar minibüsle daha ucuza taşıyıp kazanırken sizler otobüsle daha pahalı taşıyıp kazanamıyoruz demeniz açgözlülüktür.. Siz de 1.80 TL. taşıyın vatandaş sizi tercih etsin. Yaş sınırı ne olursa olsun beleş taşımacılık da adil değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)
    yani el insan tmm büyükler ama değil %40 10 kişiden 7 kişi beleş biniyor.Vatandaş olarak bu şekilde olmasına bende karşıyım işine gelmiyorsa bırak git demek olmaz adam ne yapsın tek bildiği iş bu.varı yoğu bir hat almış çalışıyor. Bu ücretsiz binmelere sınırlama getirilmeli günde 2 kez atıyom sabah gitsin akşam evine gelsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet Gül Özbey ÇAKIR (5 yıl önce)
    Malatya Belediyesini otobüslerden dolayı eleştiriyorum.Ülkemizin bir çok yerinde öğrenci ve öğretmen aynı tarifeden taşınırken malesef bizim belediyemiz öğretmenlere var olan uygulamasında encümen kararı ile kaldırdı.Bizler öğretmen kartı ile belirlenen tarifeden biniyoruz.Belediye bu konuyu çözüme kavuştursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu öğretmenleri bi doyuramadık gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • öğretmen (5 yıl önce)kaplan44 isimli kullanıcı yorumuna
    arkadasım coğu atanamamıs ya da ücretli yapan öğretmenler. Dolayısıyla aldıgımız maas üç kurus. bir kere de destek olun nolur .Mlatya gibi pahalı bir şehirde yasamaya calısıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Eli öpülesi yaşlıların birkaç kamusal hakkından biride bu ve bu duruma bile karşı çıkıyorlar. Dolmuşlar, belediye sizden istediği prosödürlerin yarısını yapın sonra şikayette bulunun. Vatandaş mecburiyetten biniyor 5 dk lık yolu yarım saate alıyorsunuz önce kendinize çeki düzen verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Argali (5 yıl önce)
    3.koprude,marmarayda, Osmangazi köprüsünu yapan (tabi hepsi yandaş firmalar tarafından yapıldı )firmalara araç geçmese de belli araç sayısı kadar hazine para ödüyor .şehir hastanelerine hasta gitmese de belli bir sayıyı yine devlet ödüyor .Adalete bakki zengine müşteri yokken hazineden para ödeniyor.gariban şoförlerden milleti beleş taasiyor. O belescilerin parasını da devlet versin
    0
    0
    Yanıtla
  • o beleşçiler dediklerinin içerisinde seninde muhakkak bir yakının vardır. demek senin zihniyetin bu gün hükümet olsa millete zulüm ederdiniz. hat sahipleri biraz hesap kitap yapmayı bilselerdi büyük otobüs alır sürümden kazanırlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Hattın fiyatı bir buçuk iki milyon TL belediyeden hattı alırken daha ucuza aldılar kazançlarının bu hat sahipleri vatandaşlar paylaşıyorlarmi HAYIR Bu hatları alırken belediyedeki zevatlar size zorlami verdi HAYIR Şimdi neyin hesabindalar anlamıyorum. Bu hak vatandaşa verilmiş ben para kazanamiyorum diyorlar. Kazanamayan hat sahibi zarar ediyorsa hattını devretsin o zaman ayrıca aylık yaklaşık her hat net masraflar çıktıktan sonra 20 bin TL kazanıyor yazıklar olsun böyle mağdur edebiyatı yapana
    0
    0
    Yanıtla
  • Ejder (5 yıl önce)
    Milletdeki bu beleş aklıyla yakinda arablar gibi tembel olur onları gecersiniz.Bizde verilen hakları kötü kullanma var en basiti devlet tarafından verilen kömurler hak sahipleri tarafından satiliyor.Biraz kendinize gelin ve hak edilmeyi hakkım gibi sömürmeyin..
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (5 yıl önce)
    Yaşı 65 saygı duyuyorum ama maddi durumu bende kat be kat çok iyi utanmadan bu hakkı kullanıyor Halk otobüsü çalıştıran da çağa çoluğunun rızkı için çalışıyor onlara da yazık saygı duyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklı44 (5 yıl önce)
    Bence herkes kendi nefsine bu işi çekmeli. Acaba bu otobüsler sizin olsaydı yine böyle konuşurmuydunuz. Bence düşük gelirli olduğunu Aile ve Sosyal müdürlüğünden belgeleyen Ler ücretsiz binmeli. Hatta bi teklifim var minibüslere de bedava binsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    CATLASANİZDA PATLASANİZDA REİSİMİZ BU HAKKİ BİZE VERDİ İSİNE GELMİYORSA CALİSMAZSİNİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (5 yıl önce)
    Yüksek maaş alanlar kurum personelleri ve 65 çoğu maaşlı emekli zenginler bedava kart kullanıyorlar kaldı asgari ücretle çalışanlar tam kart kullanıyorlar böyle adalet olurmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet golcuk (5 yıl önce)
    Arkadaş yaşlı 65 üstü günde 10 kez binen var Yaşlı dedigin çarşıya gider oradan evine Yani 65 üstüne sınırlama günde iki kez gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Be (5 yıl önce)
    12 dakikada bir gitmeniz gereken yere yarim saati geciyor otobüs yok.bence sizdebirAkin belediye yapsin bu işi.dolmustan pahaliya taşıdığı nizi unutmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cabbar (5 yıl önce)
    Bakıyorumda herkes bişeyler yazmış doğru yanlış sıkıntılar dile getirilmiş. Bende yazayım o vakit özel halk otobüslerine panik butonu konulsun ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Hem oy verirsiniz hem de ciyak ciyak bagirirsiniz Mustehak size
    0
    0
    Yanıtla
  • senin izmirde oy verdiklerinden kat kat iyi bizimkiler. naabbbbeeeeeerrrrrr.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Devlet işinde, bize böyle denildi, söyle denildiyle iş olur mu, her sey yazili yurur, ruhsat usulüyle yolcu taşıyorsunuz, belli ki ortada bir sözleşme var, belefite sözleşme hükümleri ihlal ediliyorsa, acarsın davanı, mahkeme var,
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (5 yıl önce)
    Murat kardeşim Emeklilere olan indirimi Ahmet Çakır efendi iptal etti yani biz emeklilerde indirim yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (5 yıl önce)
    Halk otobüsçüleri haklı.İzin günümün birinde Çilesizde 6A'ya bindim şoförün arkasında otordum ve özellikle saydım merkeze kadar tam 42 kişi bindi bunların 12 si biletli diğer 30 kişi ise ücretsiz yolculuk yani bedavaydı.Saati soracak olursanız sabah 10:00 idi.Hadi bakim bu adam nasıl para kazanacak.Bence buna bir sınırlama getirilmeli.Tşk.ler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerenin söförüsün acaba merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)Mehme isimli kullanıcı yorumuna
    aynı şekilde bende şahidim işiniz gücünüz beleş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    Bu hakkı reis bize verdi cirpinmaniz bosuna
    0
    0
    Yanıtla
  • Ablacım reis beyin arabaları yani belediyenin arabaları Malatya da sarı olan siyah plaka _mavi ve kırmızı olan lar halk otobüs yani belediye degil şahsa ait o arabayı alan kişiler kendi parasıyla aldı belediye hediye etmedi tekeri patlasa araç sahibi ödüyü mazot bitse araç sahibi ödüyü yani belediye ödemiyi
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (5 yıl önce)
    ben anlamadım bu işi hat sahipleri o duraklara mecbur uğramıyorlar mı sadece 65 yaş üstü için mi o duraklara uğruyorlar. ha yaşlı yolcu almışsın , ha almamışsın şöför için bişey farketmiyor sonuçta o duraklara uğramak zorundasın 10 yaşlı fazladan alsan ne olacak almasan ne olacak unutmayın hepimiz sonuçta yaşlanacağız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (5 yıl önce)ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Ne güzel kafa. Pırıl pırıl.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Kamu görevi yapan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza kamu araçlarından bedava yararlanmaları devletimizin verdiği bir haktır.Bunu tartışmanın bir anlamı olmasa gerek.Ne var ki nasıl olsa bedava diye istismar edilmemeli.İşi olmayan ve emekli hayatını yaşayan yaşlılarımıza hoşgörü ile davranılmalı.Bu arada Özel Halk Otobüslerinin zararı söz konusu ise yasalarımızın öngördüğü oranda B.Şehir Belediyesi gereken katkıyı sağlayabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mr Yeler (5 yıl önce)
    Keşke grev devam etse dün tüm yolcuların yüzü gülüyordu yapılamıyorsa bırakılsın özel olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (5 yıl önce)
    Motaş zarar etti diye özel halk otobüsüne dönüştürdü izmir kocaeli belediyesinde böyle birşey yok indirimli 65 hepsi tam bedava yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (5 yıl önce)
    Motaş bu bedevacıların elinde kaldı zarar etti diye özel halk otobüslerine devretti
    0
    0
    Yanıtla
  • kayags (5 yıl önce)
    Anlamıyorum halk otobüs şoförleri neden polis bedava biniyor diyerek yorumda bulunuyorlar.Bu sizden öncede vardı beğenmiyorsan kardeşim girmeseydin bu işe.Bırakırsın veya satar cıkarsın bebe gibi ağlamaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Bu belediyenin sorunu değil hükümet politikası böyle maalesef. Devletin mantıksızlığı ise şurda, madem ihtiyaç duyup taşımacılığı özelleştiriyorsun o zaman bedavaya taşıttığın her birey için ödemesini devlet olarak sen yapacaksın. Ha yok ben böyle iyiyim diyorsa devlet yerel yönetimlere çektireceksin otobüsleri, personelleri kendin taşıyacaksın. Yok öyle baştan biliyordunuz bedava olduğunu girmeseydiniz muhabbeti. Hatların iptal edileceği söylendi mecburen geçiş yapıldı, üstelik belediyeye bunun karşılığında ücret ödenerek. Herşey dışardan göründüğü gibi değil yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulya (5 yıl önce)
    65 yaş üzeri günlük 4 binişle kisitlanacak. emekli ve sivil asker ve polisler faydalanmayacak .( bunlar ucretsizse asgari ücretli özel güvenlikler her nobet için 5 tl bilet ödüyor guvenliklerin hakkı ücretsiz binmek ) 10 yaş altı çocukları anne babalar yanlarına alsınlar 5 yaşında çocuk bilet basmıyorsa koltukta oturmasin büyükler bilet basip ayakta gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (5 yıl önce)
    Otobüs zaten gidiyor .ona özel gitmiyor. Bırak binsin ayıptır ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Zaten yüksek fiyatlardan yolcu taşıyorsunuz, bir de şöyle böyle deyip, belediyeyi zam yapmaya zorlamayın. Belediye de bu hataya düşmemeli. Hat fiyatlarına güç yetmiyor. Kazanamıyor da niçin o kadar yüksek fiyatlardan el değiştiriyor. Mesele başka gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mazota ne zaman zam olursa otobüs bilet lerinede zam olur mazotu otobüs cüye 1 lira ya versinler biletde 1 lira olur Yani demem şuki bu otobüsler sahsı mal belediye hediye etmedi tüm otobüs sahipleri parasıyla aldı. Tüm masraflar araç sahibine ait belediye karşılamıyı Belediyenin arabaları sarı araba mavi ve kırmızı olanlar sahış malı devlet otobüs sahibine beleş bilet lerin masrafını karşılasın otobüsçüler isyan etmez belediyenin arabaları sarı olanlar geri olanlar şahıs adamlar laf söyleme hakkınız yoktur belediye beleş binen kişilerin parasını otobüs söförlerine yani belediye dışı otobüs sahiplerine karşılamıyı mavi otobüsler belediye karşılasa onların sesi cıkmaz taşırlar belediye düzenle me getirecek adalet sağlıyacak otobü sahibine de binen yolcuya da Sorarım size siz kendi arabanız günden 300, 400kişi beleş binen taşırmısınız otobüs sahipleri dd buna isyan ediyi belediye de zararı karşılamıyı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    beğenmiyorsan bırak git. kontak kapat. zaten geldiniz emeklinin indirimli kartlarını da elinden aldınız. zaten malatya da belediye diye bir şey yok olsa dı sizi konuşturmazdı. Türkiye de kalitesiz taşımacılık yapan motaşı dır. adamlar klimayı bile açmıyor. gidin İst. ank da öyle birşey göremezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (5 yıl önce)
    yorum yazanların hepsinin arabası var otobüs kullanmayan insanlar benim de arabam var yeri geliyor otobusu bende kullanıyorum 65 yas üstü sözüm meclisten dısarı sanki malatyayı geziyor dikkat edin bilmeden yorum yazmayın kaç kez oldum adam sıtmapınarında iniyor geri çarsıya gidiyor kartı basıyor hadi beni gezdir diyor gerçekten bi çözüm yolu bulunsun belediye otobüsü yine götürsün özel halk otobüsünün günahı ney mazotu beleş mi veriyorlar 65 yas üstü mazotda da mı geçerli özel halk otobüsünün bu kararını destekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Bunların derdi sadece 65 yaş üstü insanlarımızın kartlarını ellerinden almak bundan 3.4 ay evvel emekli yolcu taşıma ücretini normal sivil yolcu ücretine yaptıkları gibi artırmak. Neden bu eylemi seçimden önce yapmadınız. Burada söylüyorum 65 yaş üstü yolcu taşımada ücretli olacak demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşat (5 yıl önce)
    Ayrıca halk otobüslerinde klima sorunu var. Klimalar ya yetersiz, ya da sadece FAN çalıştırılıyor (yakıt tasarrufu için).
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (5 yıl önce)
    65 yaş üstüler bedava diye otobüsleri hergün dolduruyor sorsan önemli bir işiyok..toplu taşımayı kullanmak zorunda olanlara yazık değil mi tıklım tıklım otobüsler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yildiz (5 yıl önce)
    Değerli arkadaşlar sorun şu; 65 yaş üstü Polis gazi Jandarma Engelli Engelli yakını refakatçi Belediye çalışanları Esenlik çalışanları Maski çalışanları yakınları Ve bekçi Ücretsiz taşıyoruz Kısacası belediyenin yükünü biz taşıyoruz onlar oylara bakıyor.biz yine halkımızı bedava tasiriz sorun değil bizim görevimiz biz bu işe girmiş isek sonuna kadar yapacaz.sorun devletin bize verdiği destek ücretini belediye niye bize vermiyor.ilk basladigimiz zaman yüzde 15 oranında denildi ücretsiz taşımacılık ama şimdi 1 kart ile 4 kişi biniyor bizde su yakmiyoruz bizimde ailelerimiz var bizim kültürümüzde büyüğe saygı küçüğe sevgi var ama 2 yıldan beri belediye ye gidip geliyoruz sorun bu şekil. Şoförler konusunda ise en ufak bir sorunla karşılaşırsanız motas i arayıp şikayet edin demeyin ki boşver ayıptır onun yaptığı ayıp değilse sizin yaptığınız hic ayıp degildir.hat sahipleri olarak söylüyorum şoför telefonla bile konuşuyorsa şoförün yanında arayın söyleyin çünkü en ufak bi hata vatandaşlarımızın canına zarar gelmesine neden olur.iyi aksamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MASKİ çalışanlarına ücretsiz değil. Doğru bilgi verin lütfen. Algı yönetimi yapmayın. Seçim öncesi belediyeden ne koparırsak kardır hesabına düşmeyin. İyice araştırın öyle yazın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çokk haklısınız yani bu durum biz öğrencileride rahatsız ediyor dediklerinizin her kelimesine katılıyorum bülent bey. Bizlerde öğrenci olarak günde kaç kez otobüse binip ücret veriyoruz sıkıntı değil veririz ama maaşı olan adamlar bedavaya ücretsiz biniyo yer vermemizi bekleyip gerekirse kaldırıyor kendileri oturuyor oda yetmez gibi arkadaşını da oturtuyorlar bizleri kaldırıp ve tek kuruş para da vermiyolar en azından bir miktar versinler.Biz öğrenci halimizler veriyosak onlarda hayli hayli verirler sonuçta çoğu emeklimizde ksır gününr gitmek için biniyolar topluca beleş sonuöçta olan bize oluyo saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent bey eğer hak mağduriyetiniz varsa sonuna kadar yanınızdayız. Ben bir engelli vatandaşım,Türkiye'nin her yerinde ücretsiz toplu taşıma hakkımız var bu hakkı veren devletime her seferinde sonsuz teşekkür ediyorum,kiminin parası,kiminin duası ! Eğer ihale şartnamesinde %15 ücretsiz yolcu vadedilmişse bu rakam % 15 aşıyorsa bunun tespiti çok kolay. Motaş kayıtlarını alır hukuka başvurabilirsiniz bu sizin yasal hakkınız. Ammaaa şoförleriniz her ücretsiz binene surat asmasın hatta mırın mırın içinden söylenmesin,dahasını da gördük tüm yolcuların huzurunda yüksek sesle bıktım bu bedavacılardan diyen şoförleri gördük,çok yakıt gitmesin diye birçok özel halk otobüsü klima diye fan çalıştırıyor. Belediyenin yerinde olsam elinizden alırım hatları gidin sokak sokak bir müşteri bulmak için her durakta on dakika bekleyin size bu müstehak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Ayıp günah yazık işi gücü bırakmış emeklilerin ücretsiz binişine kafa yoruyorsun 50 de binsin 100 de binsin sana zararı ne yakıt pahalı diye eylem yapma vergi çok fazla diye eylem yapma ücretsiz biniş çok fazla diye kendini yırt ey güzel Malatya burada olur böyle şeyler var mı başka bir ilde olmaz olamaz neden haset insan çok günün birinde emekli olunca bu ülkede ne kadar değersiz olduğunu en küçük verilen hakkın bile sorgulandığını bir kez daha anla...
    0
    0
    Yanıtla
  • ASABİ ADAN (5 yıl önce)
    Türkiye'de SİYASİ POPİLİZİM oldukça bu sorunlar hep yaşanacaktır.bedava ve bedava ılık zihniyeti almış başını gidiyor adamlar sanki sabahın köründe ise gidiyormuş gibi duraklarda bekliyor sırf bedava olduğu için biliyorlar.biktik usandık artık yorgun argın otobüslerde ayakta gidip gelmekten .otobüsler sanki huzur evi servisi gibi .herkese bir YENİ CAMİİ bedava bir WC si varsanki Malatya'nın hepsi orda kokudan durulmuyor.buzim millet bedavayi sever .HALK otobüsleri kesinlikle haklıdır BİRAKİN BU BELEŞÇİ LİK ZİHNİYETİNİ
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (5 yıl önce)
    kardeşim madem zarardasınız bırakın gitsin millette sizden şikayetçi bizde memnundeğiliz özel taşımacılıktan sizlere bu ihale verilirken bu şartlar sunulurken gazi öğrenci malul öğretmen 65 yaş üstü taşımacılığın olacağınını biliyordunuz bile bile niye ihaleye girdiniz bizler motaştan memnunduk şöförlerinden memnunduk millet olarak memnun değiliz bunuda siz biliniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi haklısın ama söyle birşey var Motoş tan memnunuz fakat Motoş niye böyle oldu beleşçiler bine bine Motoş battı geri halk otobüsçülere devrettiler böyle giderse yakın da onlar da batar ondan sonra millet taksi ye 20 tl 40 tl verir eve işe taksiyle giderler ozaman anlar lar neyin ne olduğunu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alimcan (5 yıl önce)
    Bizim komşunun da özel halk otobüsü var bilmeden yorumlar yapılıyor belediye hat iptali yapacağını belirtti için ozel. Halk otobusunu aldi hak sahipleri zorunlu tutulmasa niye gitsinler bu işe 60 bin mazot borcu birikmiş adam mazot alamıyor belediye tabiki ücretsiz yolcu taşısin kamu kurumu belediye ama özel halk otobüsüne bunu yuklemekte vicdansızlik olur sorun kanaatindeyim sorun bence kimin ücretsiz bindiği değil ücretsiz binen yolcular için belediyenin para vermemesi. Buna çözüm bulmak lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Demirhan 44 gng love (5 yıl önce)
    Kartımı doldururum otobüse binerim para da kazandırırım. Hiçte bedava ulaşım sağlamam özel halk otobüsleriyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun kul hakkına girme
    0
    0
    Yanıtla
  • esin (5 yıl önce)
    65 yaştan ne istiyorsunuz anlamıyorum yaşlı insanlar ellerinde belki var belki yok neden onları evlerine hapsetmek için çaba sarf ediyorsunuz anlamıyorum. Bence belediyenin yaptığı en iyi işti. halk otobüsü şöförleri (hepsini katmıyorum) yaşlılara durmuyor ya da inecekleri zaman acele ettirip düşmelerine neden oluyor. En azından bu gun şahit olduğum olayda engelli yolcu kalabalık olan otobüse binmedi 2 d otobüsünü durdurdu diye hakaret etti. onlar ilk başta yolculara nasıl davranması gerektiğini öğrensinler sonra eylem yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Engelli bireyler için Aile Bakanlığı belediyelere ücret ödemesi yapar ve kanunlarla bu hak verilmiştir. Belediyenin görevi bunu uygulamaktır. Memnun değillerse bıraksınlar. Zaten özel halk otobüsünden hiç ama hiç memnun değiliz. Şoförleri de iyi değil araçları iyi kullanmıyorlar. Otobüs değil dolmuş resmen! Yaz ayında sıcaklarda daha beter oluyor. Bu meseleye bir çözüm getirilmesi lazım. Yaşlılarda 27 defa binen, sanki hepsi 27 defa biniyor da böyle garip bir çıkış yapılmış!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet turan (5 yıl önce)
    65 yaş uygulaması bizzatihi Reis'in projesidir ve onun talimatı gereği tüm ülkede uygulanmaktadır. Başka hiç bir yerde böyle şikayetler yokken gözü doymayan bizim otobüs minibüs sahiplerini önce Allah'a sonra Reis'e havale ediyorum. Belediye önünde değil de Beştepe önünde yapın bu eylemi de görelim bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Nerde.bir.cukur.gorseler.millet.bedava.mezar Diye.girerler.ve.orda.barinirlar
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (5 yıl önce)
    65 yaş üstü amcalar ekmek almaya bile otobüs le gidiyor lar nasıl olsa bedava. Sonra da otobüsler tıklım tıklım oluyor. Bence 65 yaş kartlarına 1 tl lik ücret yansıtılmalı. Asgari ücretli vatandaş git gel aktarmalı olsa 5.40 tl ücret ödüyor maaşları 1.600 tl emekli amcalarin maaşları yaklaşık 2.000 tl ve otobüsler ücretsiz. Yorum yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine gözer (5 yıl önce)
    Kurtarmiyorsa yapmayın kardeşim zorla değil demekki ihtiyaçları varki devlet vermiş ne insanlarsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Serezli (5 yıl önce)
    Belediye resmi güzergahını, resmi numaralı hattını nasıl oluyor da aynı numara ile özel halk otobüslerine (yani minibüslerine) verebiliyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (5 yıl önce)
    Tanıdığım onca insan var ki 65 yaş üstü vallahi triyonluk yazıhan hattın da günü birlik genelde 0945 de binerler saat 1700 gri dönerler.Yüzlerine de söylüyoruz buna ihtiyacınız yok varlıklısınız onlarda devlet bize bu hakkı tanıyor size ne oluyor diyorlar Yapılacak tek şey mal varlıklarına göre bu hak verilsin. Unutmadan biri var ki sabah yazıhan hattın da biner gelir dilenir akşamda biner gider
    0
    0
    Yanıtla
  • zoruna gittiyse sen git adıyamanda yap bu işi malatyada ne işin var
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen de öyle 50, 60 yaş üstü dayılar tokiden, bostanbaşın biniyler otobüste cogu inmiyi o okulda öğrenciler sırtlarında çanta kitap dolu ihtiyarların yüzün de hep ayakta o cocuklara yazık ihtiyarların cogu gezme peşinde
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    zorla mı verdıler o hattı... bırakın belediye işletsın bu arada ptt ve belediye calışanlarına nıye bedava anlamadım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Posta dağıtıyor her mektup için bi bilet alsa maaşı yetmez
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (5 yıl önce)
    özel halk otobüsleri zarar ediyorsa bıraksınlar araçlarını motaş kendi otobüslerini çalıştırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    65 üstü teyze ve dedelerin otobüsleri suistimal etmemeleri için basit 2 işlem yapılmalı: 1. 65 üstü 70 üstü olsun, 2. 24 saat içerisinde en fazla 3 otobüse binsin. 4.ncü denemesinde tam bilet kesilsin... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar güzel bi çözüm!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Kardeşim işi minubus pazarına çevirmeye çalışmayın zarar ediyorsan bırakacaksin.ne diye aldın son ay itibari ile terlikle otobüs süren şoförler görünmeye başlandı sayın belediye başkanımız geri motasimiz bu işi alsın devlet eli her zaman iyidir. Not olarak bu ihaleyi alan halk otobüsü sahibi arkadaşlar siz almadan da indirim li ve ücretsiz binen ödemeler vardı bilerek ve gorereek aldınız ortamı bozmaya çalışmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (5 yıl önce)
    Kamunun yükünü özel halk otobüsleri çekiyor bilip bilmeden yorum yapmayın arkadaşlar para kazansa herkes aracını satışa cikarirmi minibüse bedava binen gördünüz mü
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Hükümet politikası olduğu için belediye birşey yapamaz. Ama çaresi var. Bedava kart sahipleri her binişlerinde o hattaki ücretin %10 unu ödesinler sorun biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Burası Malatya onunda cılkı nı çıkardılar.65 yaş üstü bazı yolcular günün çoğunu otobüs te geçiriyo.günde 4-5 kez çarşıya gidip gelen var.hatta zevkine Çarşının her yerini defalarca turlayan çok.bunların günde bir gidiş bir gelişle sınırlandırılması lazım. Yoksa otobüs ten inmezler.yada cüzi de olsa bir bedel alınmalı. mesela 75 krş.gibi yoksa artarak devam eder bu durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Böyle giderse yakın da dayılar otobüste nargile keyfi yapacak yatak battaniye getirip otobüste kalacak ?? Kerim dayımın dediği gibi 1 tl olsun kimsenin hakkı kimseye geçmesin tm emekli olabilir ama fabrika da çalışıp ev kirasını ödeyemeyen adamlar var onlar bile bilet alıyı emekli hiç yoktan ya 1 tl olsun yada Dayılar 1tl olsun 1 tl den kimse batmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ramo (5 yıl önce)
    zaten millet sizden memnun değil. zarar ediyorsanız bırakın belediyeye.hemen
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Yaşlı 65 lik kartlara en azından günde sınırlama geririlsin.Özellik le iş çıkış saatleri bedavacılardan geçilmiyor yer bulunmuyor.Bir durak arası ekmek almaya bile otobüsle giriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    65 YAŞ ÜSTÜ BEDAVA, ENGELLİ VATANDAŞ BEDAVA, POLİS BEDAVA, PTT BEDAVA, MOTAŞ PERSONELİ BEDAVA, BELEDİYE PERSONELİ BEDAVA, ADAM GÖZLÜK TAKIYOR DİYE ENGELLİ RAPORU ALMIŞ 7 BİN TL AYLIK MAAŞI VAR O ADAM BİLE BEDAVA BİNİYOR. DEVLET BÖYLE BİR HİZMET SUNMUŞ AMA ÖDEMESİNİ ÖZEL HALK OTOBÜSÜ YAPIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polis,Asker,Kamu (5 yıl önce)malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Polis,asker,ptt personeli kamu görevi ifa etmektedirler ve devletin onlara verdiği hakkı kullanmaktadırlar. Keyfi amaçlarla bu kişiler zaten bu kartları kullanmamaktadır.Günde bir gidiş ve geliş olmak üzere. Ptt personeli ise sizlerin bizlerin postalarının ulaştırılması için kullanmaktadırlar. Eleştiri yaparken biraz empati yapsak toplumumuz daha huzurlu ve sorunlar daha kolay çözülür diye umut ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Otobüsçüler 3 gün çalışmasınlar seferler de otobüs sahiplerinde iş yok 3 gün kontak kapatın 2 tl bilet basanlar yarin işe taksiyle gitsin 20,40 tl versin ler Ücretsiz ler Ozaman anlarlar otobüs cülerde iş yok otobüs sahiplerinde
    0
    0
    Yanıtla