SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halkın Desteği İle Geleceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Eşitsiz şartlarda çalıştığımızı, yarıştığımızı biliyoruz. Onun farkındayız ama bunların hepsinden büyük hakkın iradesi, halkın iradesi var. Cenab-ı Allah bizim muidimiz olacaktır. Turgut Bey de nasıl gelmiştir, hakkın desteğiyle, halkın desteğiyle gelmiştir. Biz de inşallah halkın ve hakkın rızasıyla geleceğiz” dedi. 

Muhalefetin ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın ziyareti öncesi eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Kendisini destekleyen partilerin il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları ile bir araya gelen İhsanoğlu, basına açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet imkanları olmaması nedeniyle eşitsiz ve orantısız şartlarda yarıştıklarını kaydeden İhsanoğlu, Turgut Özal örneği vererek kendisinin de hakkın ve halkın desteği ile cumhurbaşkanı olacağını şöyle anlattı: “Diyorlar ki, ‘Sizde devlet imkanları yok, uçaklar yok, helikopter yok. Devletin bütün gücü ve partiyi destekleyen çevrelerin gücü yok siz de’ diyorlar. Doğrudur yoktur. Eşitsiz şartlarda çalıştığımızı, yarıştığımızı biliyoruz. Orantısız, ölçüsüz bir farklar var. Onun farkındayız ama bunların hepsinden büyük hakkın iradesi, halkın iradesi var. Cenab-ı Allah bizim muidimiz olacaktır. Türkiye buna benzer çok şey görmüştür. Rahmetli Turgut Bey yola çıktığı zaman devlet kendisinin karşısında bir hazırlık yapmıştı. O günkü hükümet program kurmuştu. O günkü muktedirler bir plan yapmıştı, isimler koymuştu.Hükümet başkanı şu olacak, şu bakan olacak böyle bir senaryo yapılmıştı bir yerlerde. Bu uygulanacaktı ama halk ne yaptı, halk Turgut Özal’ı, bir bürokratı getirdi devletin, hükümetin başına koydu ve Türkiye’de bugün eğer ekonomi gelişiyorsa, turizm, tarım, dış ticaret gelişiyorsa rahmetli Turgut Bey’in yaptığı reformlarla olmuştur. Turgut Bey de nasıl gelmiştir, hakkın desteğiyle, halkın desteğiyle gelmiştir. Biz de inşallah hakkın desteği ile hakkın rızasıyla ve halkın desteği ile geleceğiz.”

“MAKAM BELİRLİ İNSANLARA AİT DEĞİL”

Türkiye’nin nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğuna da değinen İhsanoğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı makamının belirli insanlara ait olup olmadığını sordu.

Türkiye’de 76 milyon insan içerisinde çok sayıda cumhurbaşkanlığına layık insan olduğunu dile getiren İhsanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin yetiştirdiği siyaset adamları ister mecliste ister dışarıda olsun Türkiye’nin yetiştirdiği diplomatlar, bürokratlar, bilim adamları, sanat adamları, sendika liderleri, Avrupa’da bu kaynaklardan cumhurbaşkanı oluyor. Bugün Avusturya’da, Almanya’da, Polonya’da, İtalya’da, bir çok yerde cumhurbaşkanları 1. derecede siyasilerden seçilmiyor. Neden? Çünkü orada parlamenter sistem var. Siyasinin gireceği yer parlamentodur. İcranın başına geçeceklerdir, hükümetleri kuracaklardır, hükümetler, millet meclisinden güven oyu alacaktır, programlarını yapacak ve uygulayacaktır. Uygulama, icra, yürütme mevkisi orasıdır ama devletin başına seçilecek insan devletin bütünlüğünü, milletin birliğini ve toplumun dirliğini temsil eden ve koruyan bir insan olması lazım. Bu vasıfla yola çıktığımız için biz eminiz millet bu konuda en doğru kararını verecektir.”

“YETER SÖZ MİLLETİN SÖZÜNÜN SAHİPLERİ BURADA YETİŞTİ”

Ziyaretlerine Ege Bölgesi’nden başlamasının önemli olduğunu belirten İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ziyaret her bakımdan önemlidir. Çünkü Ege’deki halkımızla geniş çaplı temaslarımıza başlıyoruz. Halkımızla sıcak teması sağlayacağız. Bu sıcak teması Orta Anadolu’da yaptık, Karadeniz’de yaptık, İstanbul’da yaptık ve gördük ki gerçekten halkta çok büyük ilgi var. Halk değişim istiyor, halk herkesi kucaklayan cumhurbaşkanı istiyor, halk ötekilenmekten, zıtlaşmaktan, cepheleşmek ve kutuplaşmaktan bıkmış, korku ve endişe içerisindedir. Ege’ye gelmek Türk demokrasisi bakımından önemli bir ziyaretgahtır. Özellikle Aydın’da Türkiye’nin demokratik süreci başlamıştır. ‘Yeter söz milletin’ sözünün sahipleri bu bölgeden yetişmişlerdir. O bakımdan buradan başlamak bizim için bir hayır vesilesi olacaktır ve uğurlu bir başlangıç olacaktır.”

DAVUL ÇALDIRDI

Açıklamasının ardından gazetelerin yazı işleri müdürleri ve basın temsilcileri ile toplantı yapan İhsanoğlu, kendisini Aydın’a uğurlayan halkla selamlaştı. İhsanoğlu, uğurlama sırasında davulcudan davul çalmasını istedi. Bir partilinin davulcuya 10 TL tutarında bahşiş verdiği görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız