SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Sevkeden Doktor Klinik Ortağı Çıkınca!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Devlet Hastanesi'nden MR çekimi için özel bir kliniğe yönlendirilen Bağ-Kur'lu hasta için ödenen para, Bağ-Kur tarafından hastadan faiziyle birlikte geri istedi. Gerekçe, "hastayı sevk eden doktorun, özel kliniğin ortağı olduğu"nun anlaşılması. Bu gerekçe, hastaya gönderilen yazıda da yer aldı. Bu arada, Bağ-Kur'un benzer durumdaki 100'ün üzerinde hastadan geri ödeme isteyeceği belirtiliyor..

MR İÇİN ÖZEL KLİNİĞE GÖNDERİLDİ
Edinilen bilgiye göre, E.K. adlı Bağ-Kur'lu hasta kadın, 13 Temmuz 2004 tarihinde rahatsızlığından dolayı gittiği Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi olduğu Dr. Y.Z.B. adlı doktor tarafından film çekilmesi için özel bir kliniğe sevk edildi. Özel klinikte MR çektirip, 85 YTL ödeyen E.K., faturayı 3 ay sonra Bağ-Kur'a onaylatarak, ödediği parayı kurumdan geri aldı.

Bağ-Kur Malatya İl Müdürlüğü, olaydan 1 yıl 4 ay sonra E.K.'ye gönderdiği "Teftiş Raporu" konulu resmi tebligatta, müfettişlerce yapılan inceleme sonucunda, sevk işlemini yapan doktorun, işlemin gerçekleştiği kliniğin ortağı çıkmasından dolayı, Bağ-Kur tarafından ödenen 85 YTL para ve 24 YTL yasal faiz olmak üzere toplam 109 YTL paranın Bağ-Kur veznesine yatırılması istendi.

"DOKTOR ÖZEL KLİNİĞİN ORTAĞIYMIŞ.. PARAYI GERİ VERİN"
Bağ-Kur Malatya İl Müdürlüğü tarafından E.K. adlı vatandaşa gönderilen resmi tebligatta, "2003, 2004 ve 2005 yılı Maliye Bakanlığı bütçe uygulama talimatında hastaların başvurdukları resmi sağlık kurumlarından görevli ilgili hekim tarafından ağız ve diş sağlığı, ESWL ileri tetkik ve tedavileri yapılmak üzere tabibin kendisinin, eşinin veya bunların ortaklarının özel tetkik merkezlerine, özel tedavi merkezlerine sevk edilemeyecekleri, bu şekilde serbest diş tabibine veya özel tetkik merkezlerine sevki yapan ve tedaviyi sağlayan diş tabibine veya özel tetkik merkezlerine sevki yapan ve tedaviyi sağlayan tabibin aynı olduğu, eşi veya ortakları tarafından yapıldığı belirlenen tedavilere ait giderlerin ödenemeyeceği açıkça belirtilmektedir.

Genel müdürlüğümüz müfettişlerince ödeme kayıtlarında bu konuda yapılan inceleme neticesinde Devlet Hastanesi'nde muayeneniz esnasında istenen ve hastanede yapılamadığı için dışarıya sevk edilen Manyetik Rezonans (MR) işleminizin 13 Temmuz 2004 tarihinde yapıldığı ve 13 Temmuz 2004 tarih ve 47341 nolu faturaya istinaden bedeli olan 85 YTL'nin 6 Ekim 2004 tarihinde tarafınıza ödendiği, ancak söz konusu sevk işlemini yapan Dr. Y.Z.B.'nin kliniğin ortağı olduğu anlaşılmış olup, tarafınıza ödenen 85 YTL'yi ödeme tarihinden bu yana işleyen 24,36 YTL yasal faiziyle birlikte toplam 109,36 YTL olarak 7 gün içinde kurumumuz veznesine yatırmanız gerekmektedir. Belirlenen meblağın süresi içinde ödenmemesi halinde yasal işlem yapılacaktır" ifadeleri yer alıyor.

BENZER DURUMDA 100'ÜN ÜZERİNDE HASTA
Bağ-Kur yetkililerince, bu durumda yaklaşık 100 hastanın bulunduğu belirtildi. Bağ-Kur yetkilileri, sevk sırasında ilgili özel sağlık merkezinin bu sevki kabul etmemesi gerektiğini belirttiler.

Yetkililer, hastalara getirilen fatura karşılığı yapılan ödemeler sırasında " ödemeleriniz geri iptal edilebilir" diye birde belge imzalatıldığını da ifade ettiler.

"DURUMUN HASTAYA SÖYLENMESİ GEREKİRDİ"
Diğer yandan Devlet Hastanesi yetkilileri ise, " Doktorlar dışarı sevklerde hastaya her hangi bir merkez ismi vererek yönlendirme yapmıyorlar. Hastanın gittiği özel sağlık merkezi sevk kâğıdında doktorun ismini gördüklerinde o doktor kurumun ortağı ise bu durumu hastaya söylemeleri gerekirdi" dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız