SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane İnşaatının Yüzde 70'i Tamamlandı

0
Güncellendi - 2020-01-22 02:33:00
Hastane İnşaatının Yüzde 70'i Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde yapımı süren 100 yataklı devlet hastanesinin yüzde 70'lik bölümü tamamlandı.

İlçede 29 bin metrekare alan üzerine kurulan ve lojmanları ile iki bloktan oluşan Doğanşehir Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatında sona gelindi. Yüklenici firma, teslim tarihine yetişmek için hummalı çalışmasını sürdürüyor.

Tamamlandığında yüzlerce kişiye "ekmek kapısı" da olacak hastane depreme de dayanıklı olarak güçlü bir zemine oturtuldu.

Doğanşehir'e önemli katkıda bulunacak hastane, artırılabilir 50 yatak kapasitesiyle yılın 12 ayı şifa dağıtacak.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki ihtiyaç üzerine çalışmalara başladığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin ardından inşaata hızla başladıklarını dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"100 yataklı, ileriye dönük 150 yatağa da çıkabilen bir hastanemizin temeli atıldı. İnşaatımız hiç durmadı, devam ediyor. Hastanenin kaba işi bitmiş, ince işi devam ediyor. Allah izin verirse hastanemiz bitecek. Çok güzel ve modern proje, hatta hastanenin müteahhidi 'çok hastane yaptım böyle bir proje görmedim' dedi. Depreme dayanıklı bir bina, Doğanşehir'e hayırlı olsun. İnşallah Doğanşehir'e güzel hizmetler verecek. Bizde bundan mutlu oluyoruz."

Yapımı devam eden hastanenin Ekim ayına kadar tamamlanması ön görülüyor.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Hala sağlık ocağı ve iki üç doktor ile hizmet alan ilçeler var. Bu gibi hizmetlerin adaletli yapılması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Bu kadar devasa bir hastaneyi hangi kafayla yaptınız...Doğanşehir nüfusu komple hasta olsa bile kapasite dolmaz.. yazık yine atıl bir yatırım.. bir kısmını bence otel olarak kullansınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Yapanların,bu hizmeti Doğanşehire kazandıranların,emeği geçen herkesin eline sağlık,teşekkürler..................
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (4 yıl önce)
    Zaten yeni bir hastanesi olan bir ilçeye, yeni bir hastane daha yapmak nasıl bir düşüncedir acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın en büyük ilçesi . Çelikhan ve bölgenin deger yerlerine hizmet edecek bir hastane. Adıyaman'ın celikhannilcesi Malatya'ya geliyor hastaneye ,şimdi burası hem daha yakın hem bölge hastanesigibi olacak. Böyle bir düşüncedir . Nüfus yoğunluğu ve civar nüfusu kalabalık bir bölgeye hitap edecek. Doğanşehir,kurucuova,sürgü,Çelikhan,erkenek ve hatta Gölbaşı . Diğer hastane kısıtlı bu hastanede bir çok ameliyat yapilabilecek. Malatyaninda kısmı bir yükünü azaltacak.Herkesin emeğine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Güzel hastane olmuş. Diğer hastanesi olmayan ilçelere de bu hizmeti bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla