SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hat Bakımlarına Başladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:31
A- A+ PAYLAŞ
 
Aksa Malatya İl Müdürü Ali Aydın, hatlarda hızlı bir şekilde iyileştirmeler yaptıklarını, amaçlarının arızanın çıkmasını önlemek olduğunu söyledi. 
 
İl Genel Meclisi toplantı salonunda, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan AKSA Malatya İl Müdürü Ali Aydın’a, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe ve köylerde yaşanan elektrik ve sulama konusundaki sıkıntıları iletti. Üyelerin ilettikleri sorun ve sıkıntıları not alan Ali Aydın, daha sonra bir açıklamada bulundu. Aydın, hatlarda hızlı şekilde iyileştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Üçüncü şahısların neden oldukları arızaların kendilerine yansıtıldığını ileri süren Aydın, "Üçüncü şahısların neden olduğu arızalar maalesef bize yansıtılıyor. İletim A.Ş.’de arıza oluyor. Kimse İletim A.Ş.’yi bilmediği için bizi arıyorlar. Üçüncü şahısların neden olduğu arızalar da var. Vatandaş, AKSA yine elektriği kesti diyor. Bazen bizim elimizde olmayan nedenler var. Fakat çok büyük bir hızla hat bakımlarına başladık" dedi.
 
"HAT BAKIMLARIMIZI ACİL EYLEM OLARAK UYGULUYORUZ"
Amaçlarının arızanın çıkmasını önlemek olduğunu kaydeden Aydın, "Bizden enerji isteyen vatandaşlarımıza 'kanun var' diyoruz. Bizler, kanuna rağmen bazı şeyleri yapamayız. O yol kenarı, o köyün içi diye bir ayrım yapamayız. Biz vatandaşlarımıza 'kanun var ve kanun ne diyorsa biz onu yapmak zorundayız' diyoruz. Kanun emretsin biz her şeyi yapalım. Ama bizim elimizde kanun ve yönetmelikler var. Onlara karşı sorumluyuz. Ve bunları uygulamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı. 
Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Hat bakımlarımızı acil eylem olarak yapıyoruz. Daha sonra tesis yatırımları olarak çok büyük iyileştirmeler yapılacak. Özellikle 2013 yılında çok hızlı bir şekilde iyileştirmeler yapılacak. Bazı arkadaşlarımız arızaya geç müdahale edildiğini söylüyor. Arazimiz gerçekten zor. Benim bir prensibim var. Arkadaşlarımıza da bu prensibi yerleştirdim. Önemli olan arızayı yapmak değil, arızanın çıkmasını engellemek. Ben arızayı 10 dakikada yapsam ne olur ki? Haber seyrediyorsunuz, en önemli haber çıkmış elektrik gitti. 10 dakika sonra elektriği verdim ama haber kaçtı. Önemli olan arızanın çıkmasını önlemek."
Aydın, tarım ve içme sularının kesilmesiyle ilgili olarak İl Genel Meclisi’nin sorusuna, "İçme suyunun kesilmesi hoş bir şey değil. Bunu kimse hoş karşılamıyor. Bu konuları kameraların karşısında konuşmak gerçekten çok zor. Bu konuyu kayıt dışı konuşmak lazım" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız