SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesinin Tanıtımı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliği ile “Hayat Kurtaran Gençlik” projesinin tanıtımı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım programına İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, TÜGVA İl Başkanı Mesut Demir, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Tunç, AFAD Malatya Eğitim Şube Müdürü Emrah Altuntaş, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ulaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. TÜGVA İl Başkanı Mesut Demir, projenin başlangıç töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde seller, yangınlar ve afetlerle mücadele ettiğini, devlet ve millet olarak bu afetlerle mücadeleye birlikte giriştiklerini söyledi.

TÜGVA Malatya olarak sivil toplum kuruluşu sorumluluğuyla “Gençlerle birlikte neleri daha iyi yapabiliriz, hangi noktada katkı sunabiliriz?” derdiyle yola çıktıklarını belirten Demir, 170 gencin 6 Şubat’taki afette canla başla mücadele ederek birçok insana yardım ettiğini kaydetti. Demir “Kıymetli arkadaşlar, buradan mezun olduğunuzda gittiğiniz illerde bu manada çok ciddi katkı sunacağınızdan şüphemiz yok. Eğitimlerimizin sonunda AFAD İl Müdürlüğümüz sizlere Afet Destek Gönüllüsü Kimlik Kartı’nı takdim edecek. Burada inşallah eğitim öğretim sürecini dolu dolu yaşayarak hep birlikte sonuca ulaşacağız” dedi.

Daha sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Türkiye’nin deprem riskine dikkat çekerek 30 yılda bir büyük bir deprem yaşanma ihtimali olduğunu belirtti. Yaşanan doğal afetlerde nasıl müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkmen, “Hayat Kurtaran Gençlik Projesi ile gençlerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Türkmen, “Özellikle üniversite eğitimi almış gençlerin bu önemli etkinliğe katılarak bilinçlenmesini sağlamak, eğitim almalarını teşvik etmek oldukça kıymetli bir adımdır. Gençlerin katılımını artırmak için desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple, çevrenizdeki arkadaşlarınızı da bu tür eğitimlere katılmaya teşvik etmeniz büyük önem taşıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Son olarak konuşan AFAD Malatya Eğitim Şube Müdürü Emrah Altuntaş Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu ve her an yeni bir afetle karşılaşma ihtimalini düşünerek gençleri ve vatandaşları Hayat Kurtaran Gençlik Projesi’yle bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak gönüllü sisteminden bahsetti. Altuntaş "E-devlet üzerinden AFAD gönüllü başvurusu yapılabilir. Orada uzaktan eğitimler var. Bu eğitimler ‘Afet riskini anlama azaltma, afet farkındalık, liderlik, kişisel stres yönetimi ve bunun yanı sıra da ipler, düğümler şeklinde 6 tane çevrim içi eğitimi tamamlarsanız temel AFAD gönüllüsü oluyorsunuz. Saha eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak tamamlayarak başarılı olan öğrencilere kimlik kartı çıkartılıyor" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız