SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayrettin Abacı Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2017-03-04 17:02:01
Hayrettin Abacı Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

İzmit'te tedavi görmekte olduğu hastanede vefat eden Malatya Barosu eski başkanlarından, Yazar- Hukukçu Avukat Mehmet Hayrettin Abacı'nın cenazesi İzmit'te toprağa verildi.

Bir süredir İzmit'te bulunan çocuklarının yanında bulunan Abacı, önceki gece yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görmekte olduğu İzmit Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etmişti.

3 çocuk babası 88 yaşındaki Abacı'nın cenazesi, İzmit Yahya Kaptan Merkez Camii'nde cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Bağçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Abacının ailesi ve yakınları ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Araştırmacı Yazar Adnan Işık ile kalabalık bir topluluk katıldı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da çelenk gönderdi.

MEHMET HAYRETTİN ABACI

1929 yılında Malatya, Tecde mahallesinde doğdu. İlk ve orta-lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Lise yıllarında çok okuyan, araştırmacı kişiliği ile tanındı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek Malatya’da Avukatlığa başladı. Avukatlık mesleğinin yanı sıra, bilimsel ve kültürel konulardaki birikimiyle Malatya sorunları ve çözümleri için gazete ve dergiler çıkardı. Uzun yıllar yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Türkiye İşçi Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyaset içinde oldu. Malatya Baro Başkanlığı yaptı. Malatya’ya üniversite kurulması için yoğun faaliyetlerde bulundu, bu amaçla dernekler kurulmasına öncülük etti. İnönü Üniversitesi kurulduktan sonra bir süre burada öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. 1999 yerel seçimlerinde CHP’nin Malatya Belediye Başkan adayı oldu. Malatya’nın pek çok sorununun yanı sıra özellikle kayısı ve kayısıcılık konusunda bilimsel araştırmalar gerçekleştirdi. Bir süredir ikamet ettiği İzmit’te, Derince Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’nde 01 Mart 2017’de 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Osman (7 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (7 yıl önce)
    Çok değerli büyüğümüz ve hemşerimiz Sayın Avukat Hayrettin Abacı beyefendinin vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Kendilerine Allah’ dan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Birlikte katıldığımız 1999 Mahalli seçimleri vesilesiyle yakından tanıma fırsatı bulduğum böyle müstesna bir insanın hemşeriliğinden onur duydum. Bilahare Başkanlık dönemimde de kendilerinin Malatya ve özellikle mahallesi olarak sahiplendiği Tecde ile ilgili düşüncelerini saygı ile dinler ve fikirlerinden yararlanırdım. Orada büyük miktarda arazisi olmasına rağmen, birçokları gibi imara açılıp çok miktarda apartman sahibi olmak yerine her fırsatta burasının olduğu gibi korunmasını ve gelecek nesillere öylece taşınmasını ister ve savunurdu. (Başkalarının mülkü hakkında “yeşil kalsın, imara açılmasın” demek kolaydır da, söz konusu kendi mülkü ve kazancı olduğunda bunu savunmak ancak Feragat-ı Nefs sahiplerine mahsus olsa gerek.) Nitekim, yer yer yapılmış var olan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için Tecde ye yüzde 15 yoğunluklu sayfiye bölgesi hüviyetinde bir imar planlaması yaptırdık. Bu uygulansa idi orası yüzde 85 oranında orijinal yeşil dokusunu koruyacaktı. Ve Sayın Abacı’nın ve O’nun benzeri duyarlılıkta ki Malatya’nın karakteristik kimliğini korumadan yana hemşerilerimizin isteği büyük oranda tahakkuk etmiş olacaktı. Ama maalesef bizden sonra o plan çöpe atıldı, yüksek yoğunluklu yeni imar planı yapıldı ve sanki bir kıraç araziymişçesine yeşil doku hoyratça tıraşlandı ve göründüğü gibi yeşil ve müstesna Tecde sıradan beton Tecde oldu. Kim bilir, belki de rahmetli bu tabloyu görmeye tahammül edemeyeceğini düşündüğü için çok sevdiği memleketinden ayrılarak ahir ömrünü gurbette tamamladı. Merhumun ruhu şad olsun. Mehmet Yaşar ÇERÇİ
    0
    0
    Yanıtla
  • belediyecilik adına sadece imar da değil son 10 yıldır hiç bir artı durum yok memleketimizde yaranmışlık var iş bilmezlik var ama halka hizmet yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (7 yıl önce)
    Malatya'nın yetiştirdiği güzide insanlardan biri daha aramızdan ayrıldı.Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Betonun düşmanı yeşilin dostu idi. Beton sevdalıların anlayamayacağı bir adamdı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun. Malatyanın ve Tecdenin yetiştirdiği,dürüst,beyefendi ,saygıdeğer Mehmet Abi Tecdede bahçe komşumuzdu.Bahçeleri ,yeşili, özellikle kiraz ağaçlarını çok severdi. Malatya sevdalısı dürüstlüğün,açık sözlülüğün,araştırmacılığın, hukukun, avukatlığın, sanatın, edebiyatın ve özellikle ‘Malatyalılık’ın seçkin kişilerindendi. Maltya Sevdalısı olan Rahmetlinin ,Malatya ya defnedilmesini Malatyalı ve Tecdeli hemşerisi olarak çok isterdim.Ayrıca Eşi olan ve İlkokul öğretmenim Halide Hocamın da Başı sağolsun. Malatya’nın sorunlarını yazan, kayısının tanıtımı için verdiği emek herkes tarafından bilinmektedir.Kayısı Üreticileri için Birlik kurulmasını her alanda dile getirmiştir. İnönü Üniversitesinin kurulmasında çok emeği vardır. Rahmetlinin de çok arazi olmasına rağmen,Malatyanın Oksijen deposu olan TECDE nin o güzelim bahçelerinin, bitki örtüsünün, suların, derelerin, harıkların yeşil alanların yok olmaması ,betonlaşmaması için çok çaba harcamıştır.Tecdenin yeşil dokusunun korunması için imar çalışmasının "Villlalık arsalar" halinde yapılmasını ısrarla dile getirmiştir.Zaman gelecek toprak çok kıymetli olacak demişti.Onun kıymeti ileride anlaşılacaktır.Toprağı bol olsun.
    0
    0
    Yanıtla